Help Jolanda en buddyhond Jack - Doneer & Deel

Help Jolanda en buddyhond Jack

Aangenaam kennis te maken: ik ben Jack, de buddyhond van Jolanda. Mijn baasje heeft PTSS en FNS (ofwel functionele en dissociatieve neurologische symptomen). PTSS is bij veel mensen wel bekend en op de website http://www.neurosymptoms.org wordt uitgelegd wat FNS precies is. Er is op deze website een lijst met symptomen te vinden die bij deze nare ziekte horen en wat er dus allemaal met mijn baasje kan gebeuren. Ze heeft bijna alle genoemde symptomen, maar de spasmes, verkrampingen, zichtverlies en bewustzijnsverlies zijn wel de meest vervelende. En het allervervelendste, ze weet nooit wanneer en welk symptoom ze krijgt.

53616280_1609334294677962_r.jpeg
Jolanda is een levensgenieter

Inmiddels woon ik al een tijdje bij Jolanda en ik kan wel zeggen ze is een echte levensgenieter, ze wil van alles doen en ondernemen. Van lange wandelingen maken tot lekker shoppen en gezellig op pad met haar kinderen. Maar met FNS is dat lastig en niet zo veilig.

En toen tadaaa kwam ik in beeld: Jack de buddyhond! Wat ik voor Jolanda ga doen? Ik zal het uitleggen. Vanaf nu gaat Jolanda niet meer alleen op pad, ik ga altijd met haar mee. Dus dat is al een stuk veiliger. Ik let goed op dat er niet onverwacht mensen te dicht bij Jolanda komen, dat vindt ze niet fijn. De kans is groot dat ze daardoor al minder vaak van die vervelende aanvallen krijgt.

53616280_1609334356772146_r.jpeg
Helpen? Ja ik kan helpen!

Door verkrampingen in de handen of armen is het voor Jolanda soms lastig om zich aan te kleden of allerlei andere dagelijkse taken te doen. Ik ga leren hoe ik haar daarbij kan helpen. Deuren en kastjes open doen, dingen oppakken of haar jas uittrekken. Dat lijkt me het leukste om te leren.

Soms als we samen op pad zijn dan ziet Jolanda opeens niks meer. Dit kan een paar minuten duren, maar ook een half uur. Daarom ga ik leren een bankje te zoeken waar we dan even samen kunnen zitten. Natuurlijk moet ik dan op alles rond om haar en het verkeer letten, zodat we veilig bij de bank komen.

Gelukkig gebeurt het niet zo vaak, maar soms heb ik even helemaal geen contact met Jolanda, ze noemen dit bewustzijnsverlies. Ik ga leren dat ik dan bij haar blijf, alsof ik ooit bij mijn liefste baasje weg zou lopen, en om hulp ga blaffen, zodat andere mensen ons kunnen helpen.

Opleiding tot buddyhond / assistentiehond

Het afgelopen jaar heb ik al heel veel geleerd! Ik weet al hoe ik me als nette en sociale hond moet gedragen. Alleen het spelen met andere honden vind ik nog zo leuk dat ik soms vergeet om op Jolanda te letten. Dat oefenen we dus nog.

53616280_1609334776487650_r.jpeg
Als er geen andere honden zijn, let ik al super goed op en blaf ik als mensen te dicht in de buurt van mijn lieve baasje komen. Ook in huis ben ik een goede waakhond. En in de nacht slaap ik lekker bij haar op de kamer. Gezellig maar ook nodig omdat het vaak in haar slaap niet goed gaat. En dan ga ik tegen haar aan liggen of ik maak haar wakker. 

Ik mag en moet dus nog heel veel leren en heel veel oefenen. Gelukkig gaat een trainer van Bultersmekke Assistencedogs https://www.bultersmekke.nl ons daarbij helpen, daar ben ik heel blij mee, want die trainers weten precies hoe ik al die ingewikkelde dingen het beste kan leren.

Help je mee? Doneer nu!

Help je mee? Ja, ik sta niet voor niks op deze website. Mijn opleiding tot buddyhond is niet gratis. En daar wil ik je hulp bij vragen. Ik vraag het maar gewoon; wil je ons helpen door geld te doneren voor mijn opleiding tot buddyhond bij Bultersmekke Assistencedogs? Klik op de button Nu doneren, als je wilt doneren, dank jullie wel alvast!

Wil je nog meer helpen? Schooien mag! (ik niet) Vertel al je vrienden en collega’s dat je mij hebt geholpen en vraag ze of ze ook willen doneren. Blaf het voort!

Heel erg bedankt!
Lieve groet van Jolanda & poot van Jack

53616280_1609334826216840_r.jpeg

Donations

 See top
 • Vitaminstore Nederland BV 
  • €1,000 
  • 1 hr
 • Anonymous 
  • €10 (Offline)
  • 2 d
 • Chris de Ridder 
  • €25 
  • 3 d
 • Anonymous 
  • €10 
  • 3 d
 • Ineke Smienk 
  • €25 (Offline)
  • 4 d
See all

Organizer and beneficiary

Lianne van der Made 
Organizer
Lianne Van Der Made 
Beneficiary
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more