Main fundraiser photo

Help jij Jim (26) zijn leven terug te geven na hersenletsel?

Donation protected
Alles wat er extra binnenkomt aan donaties zal worden gebruikt voor betere nazorg. Als er dan nog geld overblijft, zal dit worden gebruikt voor Jims studie wanneer hij deze weer kan oppakken.

“Weer het huis uit kunnen en mijn studie oppakken. Dat is mijn grootste wens.”

Hoe zou jij het vinden als je als twintiger je jaren moest doorbrengen in bed? Terwijl al Jims leeftijdsgenoten hun diploma in ontvangst nemen, hun eerste baan krijgen en van het leven genieten, ligt hij ziek in bed.

Help Jim herstellen van hersenletsel
Wij hebben van dichtbij ervaren hoe het is als een zoon en vriend van 26 jaar, volop in het leven en met vele kansen op een mooi toekomstperspectief, ineens zijn dagen door moet brengen in bed. We zagen leeftijdsgenoten hun diploma in ontvangst nemen en startten met een zelfstandig leven met de regie in eigen hand. Voor Jim was dit in één klap weg.
En dat doet pijn.

Jim heeft ooit een kleine hersenbloeding gehad (waar op zichzelf geen klachten uit voortkwamen). Later heeft hij meerdere keren heftig Covid gehad, waarbij het hele brein geïnfecteerd werd. Terwijl hij hiervan aan het herstellen was, stootte hij zijn hoofd. Deze klap zorgde ervoor dat het te veel werd voor zijn hersenen: hersenletsel. Kort samengevat is daardoor alles waar het leven om draait buiten bereik voor hem en kijkt hij vanaf de zijlijn toe.
Jim werkte hard aan zijn studie en de kans was zeer aanwezig om cum laude te slagen voor zijn rechtenstudie. Tijdens deze studie heeft hij zelfs meer uitdagingen genomen in extra vakken en door het honoursprogramma te volgen. Helaas heeft hij door hersenletsel zijn laatste twee tentamens niet kunnen maken. Jim leidde een zelfstandig leven: studeerde, woonde op kamers en had veel sociale contacten. Hij kon genieten van reizen en van de kleine dingen in het leven. Daar is nu niets meer van over. Hij woont weer bij zijn ouders en is afhankelijk van hen en van de kleine kring van vrienden. Elke dag wordt hij geconfronteerd met misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. Op goede dagen kan Jim een stukje wandelen. Dit staat in schril contrast met wat zijn leeftijdsgenoten allemaal doen. Waar hij hoort te studeren, te sporten of op een terras te zitten, lukt er niets. Probeert hij even vijf minuten muziek te luisteren, dan moet hij dit al bekopen met zijn hoofdpijn die tienmaal erger wordt. Dit beperkt hem enorm in zijn leven. Elke prikkel is een prikkel te veel. Veel geluksmomenten heeft Jim dus helaas niet meer. Het leven bestaat enkel uit lijden en aan een toekomst werken zit er niet meer in. Dit alles speelt nu al vijftien maanden. In Nederland heeft Jim al vele medische instanties benaderd, maar helaas zonder resultaat tot verbetering. Nu is er na vijftien maanden plots hoop: een kliniek in de Verenigde Staten genaamd Cognitive FX, waar ze zijn klachten wél kunnen behandelen. Specifiek in Jims situatie is geadviseerd om de EPIC behandeling van twee weken te volgen. En dat is ook wat Jim wil. Er volledig voor gaan!

Deze behandeling bij Cognitive FX kost echter veel geld en deze kosten worden niet vergoed. We gunnen het Jim enorm om zijn leven weer op te pakken, om zijn toekomst weer op te bouwen en de dromen die hij altijd heeft gehad te kunnen waarmaken. Het leven hoort nog niet klaar te zijn als je 26 bent.

Elke donatie of deelactie brengt Jim dichterbij een helpende behandeling, zodat hij weer gezond kan worden.
Wij willen je heel erg bedanken voor je gift en voor het delen van deze pagina.
Team JimJim zelf aan het woord
Met ontzettend veel pijn in mijn hart ben ik elk aspect van mijn leven het afgelopen jaar kwijtgeraakt. Een jaar geleden hoefde ik nog maar twee tentamens te maken voor ik cum laude en met honours zou afstuderen. Ik had een relatie, woonde op kamers en was dol op de natuur verkennen. Maar door onder andere de effecten van Covid en het stoten van mijn hoofd ben ik dat allemaal kwijtgeraakt. Ik kan bijna niets meer. Ik kan niet naar buiten, heb moeten stoppen met mijn studie en woon weer thuis bij mijn ouders. Ik had in deze tijd zoveel leuke dingen moeten meemaken, maar in plaats daarvan ben ik veranderd in een zieke 26-jarige die niks kan. Dit is elke dag hetzelfde. Kerstmis en mijn verjaardag kon ik niet vieren en nu de zomer eraan komt, betekent dat voor mij wederom dat ik niks van de dingen kan doen waar ik eerder zo naar uitkeek. Ik heb het afgelopen jaar alles geprobeerd: huisartsen- en ziekenhuisbezoeken, neurologie, revalidatie, fysiotherapie en niets heeft geholpen. Nu er na vijftien maanden weer hoop is op herstel, betekent dat ontzettend veel voor mij. Weer een potje schaken, een boek lezen of gewoon naar de supermarkt gaan. Dat zijn voorbeelden die het voor mij al waard maken om deze behandeling aan te gaan. Die mijn leven weer waarde geven.
Als klein kind had ik altijd één eigenschap hoog zitten: rechtvaardigheid. Het was dan ook niet gek dat ik uitkwam bij de studie rechtsgeleerdheid. Ik genoot volop van de boeken die ik moest lezen en de casussen die voorbijkwamen. Ik zat in het laatste jaar van mijn studie, toen mijn hersenen besloten me in de steek te laten. Door puur ongeluk. Plots moest ik alles opgeven. Leuke dingen heb ik ondertussen al vijftien maanden niet kunnen doen. Waar leeftijdsgenoten verder gingen, kwam mijn leven stil te staan. Dat voelt als het meest onrechtvaardige dat mij ooit is overkomen. Maar na alle tegenslagen zit het niet in mij om op te geven. Zelfs in mijn meest donkere dagen blijf ik eraan denken dat ik beter kan worden. Dat ik weer naar buiten kan, dat ik weer met vrienden kan afspreken en mijn studie kan afmaken. Dat ik weer kan lachen. Nu ik weet dat er een kliniek in de VS zit die mij dat wellicht kan teruggeven, ga ik daar volledig voor. Het afgelopen jaar heb ik geleerd dat de mensen die ik om mij heen heb alles voor mij betekenen. Ik ben dankbaar voor de mensen die mij bij blijven staan. Wanneer ik mag herstellen door een behandeling bij Cognitive FX en mijn studie kan afmaken, wil ik dan ook met mijn diploma anderen in dezelfde positie gaan helpen. Dit betekent wellicht dat ik het Gezondheidsrecht in ga of letselschadeadvocaat word. Met mijn diploma kan ik veel kanten uit om anderen bij te staan. Ik weet nu in welke positie mensen kunnen zitten door hun lichaam, en ik weet dat ik er alles aan zal gaan doen om hen net zo te helpen als mensen mij hopelijk zullen helpen. Want alleen gaat het mij niet lukken. Als ik 50% van mijn leven terugkrijg door deze behandeling ben ik al dankbaar. Ik zal dan ook in de VS én bij terugkomst alles geven voor mijn herstel. Mijn leven moet namelijk nog beginnen en al mijn dromen moeten nog uitkomen.Waarom Amerika en niet Nederland?
- Herstel In Nederland wordt Jim overal weggestuurd, of luidt het advies om te leren leven met de klachten. Bij Cognitive FX is de behandeling volledig gericht op herstel.
- Functionele MRI Aan het begin van de behandeling krijg je een functionele MRI. Deze wordt vergeleken met het gemiddelde beeld van gezonde hersenen. Hierdoor valt te zien waar zich in de hersenen de problemen voordoen en waar de behandeling zich op moet richten. Aan het eind van de behandeling vindt de functionele MRI nogmaals plaats om te zien hoeveel je vooruit bent gegaan. In Nederland worden dit soort functionele MRI’s niet gebruikt.
- Bijkomende onderzoeken Waar in Nederland de artsen enkel een MRI van de hersenen hebben gemaakt, wordt er bij Cognitive FX ook zorgvuldig aandacht besteed aan andere dingen. Zo bezoek je daar onder andere een neuro-optometrist en wordt er een MRI gemaakt van de nek, omdat Jim daar sinds zijn klachten veel last van ervaart.
- Intensief De behandelingen die er in Nederland zijn, bestaan allemaal uit één keer per week een bezoek brengen aan desbetreffende specialist. Bij Cognitive FX bestaat de behandeling uit twee intensieve weken die bomvol gepland staan en waarin alles intensief wordt aangepakt.
- Goede resultaten Cognitive FX heeft gemeten dat 90% van hun patiënten verbetering merkt in hun klachten. Gemiddeld dalen de klachten van patiënten met 60%. Ook hebben we tientallen lotgenoten gesproken die deze behandeling hebben ondergaan: veel daarvan hebben hun leven terug.

Wat als er meer of te weinig geld wordt opgehaald dan het doelbedrag?
Als er meer geld wordt opgehaald dan het streefbedrag zullen we kijken voor nazorg die kan zorgen voor nog beter herstel. Als er dan nog geld overblijft zal Jim dit gebruiken voor zijn studie als hij die weer kan oppakken. Nu hij door zijn ziekte ‘te lang’ over zijn studie heeft gedaan, valt hij daardoor niet meer onder de basisbeurs.
Als er te weinig geld wordt opgehaald en Jim daardoor de behandeling niet kan ondergaan, zal elke donatie terug worden teruggestort. Er volgen hoe dan ook updates.

De kosten
2 weken C FX + nazorg €25.000
Verblijfskosten €2.500
Vliegticket €1.294 x2
___________________+
€30.000

Meer informatie, social media en contact:
Website Cognitive FX: https://www.cognitivefxusa.com/
Video Cognitive FX behandeling: https://www.youtube.com/watch?v=OQXpwrAbntI

Jims verhaal in de media:
Meer informatie: www.helpjim.nl

Jims Instagram (@jimfree_): https://www.instagram.com/jimfree_/
Donate

Donations 

 • Dirk van der Meulen
  • €15 
  • 13 d
 • Anonymous
  • €15 
  • 14 d
 • Bart Fokkert
  • €10 
  • 14 d
 • Simone Back
  • €10 
  • 14 d
 • Willem-Jan Oudehinken
  • €5 
  • 14 d
Donate

Fundraising team (5)

Jim Moorman
Organizer
Inge Marneth
Team member
Ronald Moorman
Team member
Rosalinde Timmerman
Team member
Selena ten Tije
Team member

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee