Help je mijn moeder te genezen van RRMS?

Dag allemaal,

Om te beginnen dank ik jullie hartelijk voor het bekijken van mijn inzameling. Deze inzameling start ik voor mijn lieve moeder Leyla Göz (44 jaar) die helaas te maken heeft met de ziekte RRMS, Relapsing Remitting Multiple Sclerosis.

In 2005 begon mijn moeder de eerste verschijnselen te krijgen, zoals een dof gevoel in haar rechterbeen. Vanuit daar heeft het ziekenhuis een heleboel onderzoeken gestart zoals MRI scans en bloedtesten waar achteraf foutieve uitslagen zijn meegegeven. Zij gaven aan dat zij te maken had met somatisme (psychisch niet in orde) omdat, het beeld van de scan niet overeen kwamen met de scan van haar been. Zij wilden haar hier medicatie voor geven, zoals antidepressiva. Mijn ouders wisten uiteraard dat dit niet van sprake was, waardoor zij dit hebben geweigerd. Hun gevoel zat hier heel naar bij.

We zijn jaren verder, in 2016 raakte mijn moeder plots aan haar linkerzijde van haar lichaam verlamd waarmee haar spraak volledig wegviel (ook wel schub genoemd). Hiermee volgde uiteraard nog een MRI-scan, waaruit bleek dat ze multiple laisses (onstekingen in de ruggenmerg en hersenen) had. In het ziekenhuis hebben zij haar de diagnose MS gegeven. Dit is wat mijn ouders al jaren dachten, maar door nalatigheid van de artsen hebben zij dit niet eerder geconstateerd..

Mijn moeder leeft al jaren geïsoleerd in huis en komt enkel buiten voor haar afspraken. Ze is heel snel uitgeput, waardoor de simpele handelingen in huis haar al te veel worden. Op haar ''goede'' dagen kan ze buitenhuis korte afstanden afleggen met een spalk in haar schoen en een kruk, op slechte dagen moet zij in een rolstoel zitten. Haar hele leven is hiermee omgegooid, zij was een super spontane vrouw en kwam graag in contact met andere. Zij bracht ons (mijn zus en mij) overal heen en genoot van het leven, MS heeft haar dit afgenomen.

Twee weken terug kregen wij weer een klap van een nare uitslag van mijn moeder waarin alle vier delen van de hersenen (nieuwe) actieve onstekingen bevatten. Deze brengen nog meer achteruitgang in de korte en lange termijn geheugen + in de fijne motoriek. Door uitslagen zoals deze heeft zij lang niet meer de zin en energie in het leven, als vóór MS. Deze uitslag was hiermee ook de druppel, wij als haar dochters kunnen dit niet meer aanzien. Wij willen onze oude mama terug zoals ze was; spontaan, sociaal en altijd in voor een nieuw avontuur.

De achteruitgang maakt ons verdrietig. Zij wilt leven, dit kan zij al 17 jaar niet meer op een normale manier. Wij hopen met jullie hulp de stamcellentherapie in Mexico waar te kunnen maken.

Wij bedanken alvast iedereen van harte voor het doneren en hopen het doel te behalen!
See all

Organizer and beneficiary

Jasmine Oktay
Organizer
Leyla Goz
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.