Main fundraiser photo

Help Esther op weg naar herstel!

Donation protected
Na bijna drie jaar ben ik er klaar voor om mezelf en de actieve moeder die ik was, terug te vinden…

In mei 2021 ben ik na een corona besmetting ernstig ziek geworden. Op dit moment nemen de klachten toe en ben daarom op zoek gegaan naar een effectieve behandeling. Na veel onderzoek en gesprekken met artsen ben ik uitgekomen bij een hoopgevende zuurstoftherapie in Amerika.

Aangezien deelname aan dit programma €51.000 kost (zonder de te maken kosten voor de reis/ huisvesting en levensonderhoud) en er niets vergoedt wordt, doe ik een beroep op jullie door middel van deze crowdfunding.

Voor mijn ziekte was ik een gezellige, hardwerkende juf en de vrolijke, actieve moeder van Daan, Kjell en Noa. Altijd in voor een feestje, helpend op school of bij activiteiten van de kinderen. Ik genoot van het leven!

In mei 2021 kwam daar verandering in… ons gezin werd getroffen door Corona. Ik lag ruim een week op bed en bleef heel moe (uitgeput), benauwd en had moeite met het verdragen van prikkels.
Covid gooide mijn zenuwstelsel overhoop, waardoor ik geen prikkels en geluid van buitenaf kon verdragen.
Na een paar weken probeerde ik weer te werken, dit hield ik een paar uurtjes vol. Uiteindelijk ben ik eind juni gestopt met werken.
Na verloop van tijd verergerden de klachten, zoals: haaruitval, hoofdpijn, vastzittende kaak, pijn in de rechterarm, emotiewisselingen, schrikkerig, koortsachtige rillingen en cognitieve achteruitgang. Na twee jaar ziekte volgde hierop mijn ontslag, er was geen zicht op spoedig herstel.
Nog steeds komen er klachten bij, waardoor mijn leven ernstig beperkt wordt.

Op dit moment is mijn thuis mijn veilige basis en vult de dag zich met ongeveer 18 uur in een verduisterde slaapkamer op bed of op de bank. Om de twee uur is het nodig om te gaan liggen en mijn uitgeputte lichaam bij te laten komen.
Wanneer er meerdere geluiden in huis zijn, is de koptelefoon mijn beste vriend. Deze zorgt voor demping van de geluiden. Maximaal twee keer in de week ontvang ik visite of ga ik naar therapie en dan niet te lang, want praten en luisteren kost heel veel energie. Bij inspanning raak ik snel uitgeput en kortademig, ook mijn conditie en spierkracht zijn minimaal. Om enigszins soepel te blijven mag ik een paar keer per dag een paar minuten wandelen of bij rustig weer fietsen op mijn elektrische fiets. Mijn partner verzorgd het huishouden en ik probeer te helpen waar ik dit kan.
In de afgelopen jaren heb ik heel wat therapieën en behandelingen gevolgd, zoals; ergotherapie, ademtherapie, logopedie, fysiotherapie, manuele therapie, revalidatie training, yoga, meditatie, psycholoog, cognitieve-motorische training, tinnitus training, chiropractor, shiatsu, EMDR, osteopaat, diëtist en magnesium behandelingen. Deze hebben allemaal niet tot herstel geleid.

De laatste periode begon ik de moed te verliezen, wat nu… wat als niets helpt?
Ik heb heel veel geprobeerd en ondanks alle steun die ik van mijn partner, onze drie kinderen, familie en vrienden krijg. Ben ik mijn leven zoals het was en wie ik was kwijt!
Maar gelukkig heb ik via mijn logopediste deze hoopvolle therapie ontdekt.

Behandeling in Amerika
Deze hyperbare zuurstoftherapie (HBOT) in Florida blijkt heel succesvol bij Long Covid patiënten. Uit Israelisch onderzoek van juli ‘22 is gebleken, dat de therapie leidt tot aanzienlijke verbeteringen in cognitieve en fysieke prestaties, slaap en energieniveau.
Na vooronderzoeken met testen, scans en bloed-, hart- en long-onderzoeken volgt er een op maat gemaakt revalidatieprogramma onder begeleiding van een multidisciplinair team.
Dit bestaat uit:
-hyperbare zuurstoftherapie (60 sessies van 2 uur verspreid over 12 weken)
Patiënten krijgen in een cabine met verhoogde druk via een masker 100% zuurstof toegediend. Als deze zuurstof onder druk wordt ingeademd, zal het zuurstofniveau hierdoor 10-15 keer hoger worden dan onder normale omstandigheden. De hersenen worden op deze manier gestimuleerd om uitgevallen functies te herstellen. Ook vindt er een aanmaak van nieuwe stamcellen plaats, waardoor er nieuwe bloedvaten aangemaakt kunnen worden en het zuurstof tekort in beschadigd weefsel wordt opgeheven.
-neuroplasticiteit training
Dit is een cognitieve training via een tablet tijdens de HBOT sessies. Hierdoor worden er nieuwe verbindingen in het brein aangemaakt en wordt het geheugen, concentratievermogen en verwerkingssnelheid getraind.
-fysieke training
-diëtiek

Dit programma is op dit moment mijn laatste hoop om meer kwaliteit van leven te kunnen krijgen. Ik wil deze kans met beide handen aangrijpen en hoop dat jullie me hierbij willen ondersteunen.

Esther en Dave
Daan, Kjell en Noa

(mijn weg naar herstel is te volgen via Instagram:
mycovidjourneyesther)

Donate

Donations 

 • Anonymous
  • €100 
  • 11 hrs
 • Ritmisch koor Warmenhuizen
  • €10 
  • 14 hrs
 • Ceciel Bruin-Mosch
  • €50 
  • 14 hrs
 • Annemiek S
  • €20 
  • 1 d
 • Anonymous
  • €25 
  • 3 d
Donate

Organizer

Esther Boskamp
Organizer

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee