Main fundraiser photo

Samen met Kikker & Oma Pluis op Pad naar Vrijheid!

Donation protected

Blijkbaar hebben de vele acties van KIKKER effect!

Zelfs zoveel dat er mensen zijn die het nodig vinden om campagne tegen Kikker te voeren.

Ieder mag zijn of haar eigen hobby kiezen natuurlijk maar wanneer het op laster neerkomt wordt het een andere zaak.

Ik heb geen idee wat de titel Avatar figuur inhoudt, als dit een verwijzing naar de film betreft vind ik die vrij ongepast aangezien Kikker een duidelijke voorkeur voor de kleur Groen heeft in plaats van Blauw.

Mensen die zich gefrustreerd voelen omdat ze niet weten hoe ze zelf adequaat actie moeten voeren: ga eens in overleg met de mensen die acties opzetten en uitvoeren. Vraag ze welk doel de acties hadden en wat daarvan bereikt is. Acties van een ander enkel beoordelen adhv hoe jijzelf vindt dat actie gevoerd zou moeten worden is nogal kortzichtig en anderen afkraken omdat ze niet doen wat jij wilt is zeer contraproductief.

In verschillende groepen wordt er zeer aanvallend op Kikker en haar acties gereageerd. Er wordt enkel gemekkerd over te lange tekst (die niemand hoeft te lezen als ze daar geen zin in hebben) maar op de inhoud wordt nooit ingegaan. De boodschap die keer op keer geuit wordt is heel duidelijk: Kikker dient haar bek te houden. Het gekke is dat de betrokken personen niet het lef hebben om dat zo direct uit te spreken maar daar constant omheen draaien en liever gaan lopen stoken en karaktermoord proberen toe te passen.

Deze zelfde figuren uiten behoorlijk opruiende taal in online groepen en proberen duidelijk mensen mee te trekken in minder vreedzame vormen van protest. Omdat ze van mening zijn dat demonstreren harder moet en met harder bedoelen ze gewelddadiger. Want strategischer en zichtbaarder actievoeren op een manier die bij een breder publiek aankomt heb ik ze nog niet zien doen.

Het is ontzettend sneu dat mensen die hun energie zouden kunnen inzetten op echt actievoeren, dit liever richten op het kweken van wantrouwen en splijting. Het is heel opvallend hoe de kritiek gericht op Kikker volledig bestaat uit algemeenheden en het Kikker aanwrijven van gedrag dat niets te maken heeft met de realiteit.

Er is in Demoland een groot probleem mbt geldstromen en adequaat actievoeren. Ik zou graag met mensen in gesprek komen die daar iets aan willen veranderen want het zit mij ook enorm dwars.

De funding acties van Kikker waren gericht op materiaal dat direct ingezet wordt voor de-escalatie tijdens demo's. Iedereen kan tijdens demo's zien hoe dat besteed is en mensen die vragen hebben kunnen me daar gewoon over benaderen, Kikker is overal heel open in.

Kikker heeft alle technische middelen voor handen om op ieder gewenst moment een openbare zoom op te zetten, of online een debat te voeren met elkaar, bijvoorbeeld over:

- geldstromen binnen Demoland
- methodes om doeltreffend actie te voeren
- hoe we ieder in Demoland staan
- wat we graag zouden willen bereiken en hoe dat voor ieder van ons het beste voelt
- welke talenten we hebben om in te zetten en mogelijk met elkaar te combineren
- enzovoorts.

Dus heb je commentaar of vragen, stap op me af en ga in gesprek. Mensen die met open vizier een ander benaderen zijn van harte welkom.

Mensen die een ander ontlopen en achter de rug om ongefundeerde beschuldigingen en verdachtmakingen uiten tonen met hun eigen acties zelf aan uit wat voor hout ze zijn gesneden. Intriganten en ondermijners zijn niet zo heel moeilijk te herkennen.
Kikker treed ze tegemoet met open armen want  een aantal van hen heeft geen idee hoe ze opgestookt en gevoerd worden. Dat lijkt me het allerergste wat iemand die denkt dat hij voor een goede  zaak strijdt kan overkomen: er achter komen dat je bent bespeeld, ingezet als CO zonder dat je het zelf door had en met je acties tegen je eigen doel bent gaan strijden.

Wordt eens echt wakker, open je ogen, je oren en je mond om in gesprek te gaan in plaats van te roeptoeteren en anderen te schaden.

Lieve mensen, het zal komende tijd allemaal nog een stuk harder gaan worden. Politie en ME zal terugvallen in de Museumplein stand. Vele mensen zal de onmacht en boosheid teveel worden wat hen gevoelig maakt voor onbewuste sturing.

Hou je normen, waarden en doelstelling in het oog, speel de rol van je leven in plaats van op de man of vrouw. Dan komen we er met zijn allen wel.

Veel knuffels en sterkte en tot ziens bij de volgende demo!

 

KIKKER

 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Petra Boonstra en als Groene Kikker neem ik:

Geen Blad Voor De Mond!

Kikker is op vele demonstraties opvallend aanwezig. Minder zichtbaar wordt er ook op diverse anderemanieren aan Demoland ondersteunende projecten gewerkt. De resultaten hiervan worden ingezet om demonstratie organisaties te kunnen ondersteunen en faciliteren.  Vanuit respect, educatie, verbinding en samenwerking werkt Kikker aan wat meer cohesie onder de diverse bewoners van Demoland.

Deze GoFundMe actie is bedoeld als bijdrage in de kosten van de strijd tegen grondrechten schending en corona maatregelen. Het gaat hierbij om zaken die door en voor vele mensen in Demoland ingezet worden en die te groot zijn om door mijzelf als individu gedragen te kunnen worden zoals:

- Ontwikkeling en Hosting website: www.kikker-omapluis.nl
Op deze website zal juridische, medische, actuele en avontuurlijke informatie gedeeld worden.
Middels de avonturen van Kikker & Oma Pluis hopen we wat inzicht te kunnen geven mbt de probemen die je in Demoland zoal tegen kunt komen. En de diverse opties die er zijn om de problemen het hoofd te bieden. . Informatief en educatief dat zal het doel zijn. Met een knipoog om het herkenbaar en vooral ook verteerbaar te houden, maar wel met accurate content. Vooral op juridisch vlak is er grote verwarring. Op deze website gaan we wat juridische zaken op een rijtje zetten zodat het voor demonstranten wat duidelijker wordt waar we aan toe zijn.

- Facilitering en ondersteuning van demo organisaties. Met bv een mobiel podium voor sprekers. En vanaf Kikkermobiel kan  Politie/ME, publiek en deelnemers toegesproken kunnen worden. Het is lastig om met ME in gesprek te komen, maar wanneer ze om ons heen staan en de speakers luid genoeg zijn zullen ze wel moeten luisteren! :-)  Natuurlijk ook om de demo boodschap duidelijk naar publiek over te brengen, actuele informatie te delen en morele support tijdens gijzeling.  En geweldige muziek met vele Kikker-Krakers van jullie groenste DJ!

- Ondersteuning van demonstranten. Bijvoorbeeld met een opblaasbaar noodtoilet om tijdens langdurige gijzeling onze beperkte leefomgeving een beetje fris te houden. Serieus, die reist al een tijdje mee in Kikkermobiel, voor het geval dat!
In samenwerking met de Telegram groep Duwers voor Demonstranten helpen we ook graag de minder mobiele deelnemers op weg. Zoals met rolstoel uitleen tijdens demo's. En zelfs met de mogelijkheid van een groepskar voor deelname van mindervaliden aan grotere marsen.

- Demo Promo materialen om uit te delen aan toeschouwers. Want daar doen we het voor, de boodschap overbrengen! Kikker neemt banners voor algemeen gebruik mee naar demo's. De Kikker-Kisten bevatten diverse info flyers, ook zelf gedrukte.
Er wordt ook gewerkt aan een livestream collectief. Om zo de demonstraties toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Nu ook verkrijgbaar:

de KIKKER-STICKER en de KIKKER-PRIKKER!

Deze zijn ontworpen als onderdeel van een iets confronterender manier om de boodschap over te brengen. Plak of prik ze op je kleding en herinner de Politie/ME eraan waar ze eigenlijk mee bezig zijn wanneer ze aan groepsgijzeling/arrestatie mee werken.
Heb je interesse in een stapel van deze stickers om zelf uit te delen? Stuur me dan even een berichtje. Materiaalkosten van de Kikker-Sticker zijn 10 euro voor 100 stuks. De materiaalkosten van de Kikker-Prikker is 1 euro per stuk (de buttons zijn 7,5 cm doorsnede!!!)

Organizer

Petra Boonstra
Organizer
Delft, NL

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.