Help Casa de Buceo - duikhuis La Palma!

Lieve allemaal,

Ten eerste hopen we dat jullie allemaal gezond zijn en deze crisis goed doorkomen.

Wij hebben precies 2 weken geleden de deur van ons Duikhuis – Casa de Buceo moeten sluiten. Van zaterdag 14 op zondag 15 maart werd duidelijk dat we in een complete lockdown zaten. Op dat moment gingen we er nog van uit dat het voor 2 weken zou zijn, maar al vrij snel werd duidelijk dat dit veel langer gaat duren en dat Spanje echt in een crisis zit. Afgelopen week is er aangekondigd dat we in elk geval tot 12 april nog in dezelfde situatie zitten.

Voor ons betekent dat concreet: alleen de deur uit voor boodschappen, apotheek of arts bezoek. En eventueel wat in het duikhuis opruimen, schoonmaken en de administratie doen. Er wordt op gecontroleerd of je niet 4 keer per dag naar de supermarkt gaat en onnodig ver met je auto ergens heen gaat om inkopen te doen.

12 mooie jaren

De afgelopen 12 jaar hebben we keihard, met ziel en zaligheid, gewerkt om een goede, persoonlijke, kleine, veilige en klimaatvriendelijke duikhuis neer te zetten. Sinds een paar jaar zitten we in ons nieuwe pand, waar we ons erg goed voelen. We waren helemaal klaar voor de start van ons seizoen. Vanaf half maart hadden we allemaal mensen die de Open Water cursus zouden komen doen, introductieduiken etc. Ook liepen de komende maanden al behoorlijk vol. En dan ineens..... Niks meer. Geen duikers, geen vooruitzicht wanneer je weer open kunt, geen duidelijkheid vanuit de Spaanse overheid over steun... Dan slaat de paniek wel toe!

De afgelopen 2 weken gaan we van het gevoel van :'dit biedt ook nieuwe kansen' naar het gevoel van: 'dit komt niet meer goed' en alles daar tussenin. Hoe nu verder We hebben lang nagedacht of we dit wel of niet zouden opzetten. We houden er niet van om onze hand op te houden. En zeker niet in tijden dat andere mensen het ook zwaar hebben en de toekomst onzeker is. Toch hebben we besloten om jullie te vragen of je iets kan missen om ons verder te helpen.

We willen ontzettend graag op La Palma blijven en met de duikschool verder gaan. En daarvoor hebben we gewoon geld nodig om de komende 3 maanden, of langer te overleven. We hebben de pech dat we in Spanje gevestigd zijn, waar hulp van de overheid schaars is. En we hebben het geluk dat we op La Palma wonen en werken, want de gemeenschapszin, hulp voor elkaar is groot, mensen zijn lief voor elkaar. Maar van lief zijn alleen kunnen we helaas niet overleven.

Dus: als je wat kunt missen, omdat je: graag weer bij ons wilt duiken, ons het gunt, ons een hart onder de riem wilt steken, ons zeker niet terug wilt zien in Nederland (grapje), graag op La Palma komt om een drankje samen te doen, of om welke andere reden dan ook, dan héééél erg graag!

We zijn blij met elke euro, dus alvast bedankt en we houden je op de hoogte van de stand van zaken.

Liefs, Nanneke en Joost
Casa de Buceo - duikhuis La Palma

Organizer

Nanneke Boers
Organizer
Los Llanos

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.