Main fundraiser photo

Ons medisch dierenopvang heeft jouw steun nodig!

Donation protected
Lieve lezer,
 
Velen kennen ons al doordat we door de jaren heen veel in de media zijn geweest met onze bijzondere alpacaboerderij Lemelerveld . Bij ons kan je relaxen tussen de alpaca’s met thee koffie choco en een boel lekkers. Over het algemeen allemaal alpaca’s die bij ons in huis zijn opgegroeid tot ze sterk genoeg waren om mee te komen in de kudde. Vandaar wij vinden dat we deze activiteit aan kunnen bieden omdat ze vanaf dag 1 mensen gewend zijn. Wij onderscheiden ons van alle andere alpacaboerderijen in Nederland omdat wij de opbrengst gebruiken voor de medische dierenopvang waar wij zieke dieren een 2de kans geven. Tijdens de coronaperiode hebben we iets meer dan 200 zieke/ herstellende dieren opgevangen. De inkomsten van de Alpaca Teatime stopte maar alle kosten liepen door.
 
Heb je je wel eens afgevraagd waarom we bij mensen alles uit de kast trekken om hem of haar in leven te houden, waar we door een diep diep dal moeten gaan om te overleven en daar alles voor over hebben? En waarom we dat bij dieren te vaak niet doen? We vinden al snel dat het diertje te veel moet lijden en daarbij komen de vaak ‘onbetaalbare’ rekeningen die niet te bekostigen zijn waardoor een diertje (als enige overgebleven optie) al snel ingeslapen wordt. Wij pakken daar door en geven deze diertjes een 2de kans. We werken samen met dieren ambulance dierenklinieken opvang etc.
 
We hebben zelf niet stilgezeten. Met ‘videobellen met een dier’ (destijds in het nieuws van RTL en de NOS), en een online merch shop hebben we geprobeerd de ballen hoog te houden maar helaas is dat onvoldoende succesvol geweest.
We zijn een beetje de energie verloren voor onze mooie social media @alpacaboerderij.nl en @famous_alpaca kanalen waar je onze dieren kan bewonderen. We hopen met deze actie weer ruimte te krijgen deze zorgen opzij te kunnen zetten en weer verder te gaan met al ons mooie kanalen.
 
We hebben ara’s kaketoes rondvliegen, een heel ziek alpaca vriendje in de huiskamer, een leguaan op de bank hangen, een witbuikegel die s’avonds door de kamer scheurt, grote sulcata schildpadden die door de kamer marcheren en nog veel meer lieve leuke bijzondere diertjes. Lijkt jou dit leuk volg ons dan direct dan ben je erbij zodra we beginnen.
Bij voldoende volgers kunnen we hier ook geld mee verdienen wat we weer voor de dieren kunnen gebruiken. En wie weet, wanneer alles weer goed gaat zelfs uit kunnen breiden. (We moeten positief blijven en vooral doelen stellen om te kunnen behalen :) )
 
De coronamaatregelen zorgden ervoor dat we een hele lange periode geen gasten hebben mogen ontvangen. De kosten; dierenarts, verblijfs bouw/onderhoud, electra, voeding, medicatie, vervoer liepen gewoon door. Vorig jaar hebben we de ruimte gekregen dierenartskosten, electra, voeding voor de dieren en dergelijke op rekening en dus voor dat moment op minimale kosten te zetten, maar helaas duurde de coronamaatregelen zo lang dat we dit tijdens deze periode waar nog steeds onvoldoende inkomsten hebben de uitgestelde kosten moeten afbetalen.
 
De vooruitzichten zijn gunstig voor de horeca en dus zullen wij ook meer inkomsten genereren maar dat zal de schulden niet vereffenen, waardoor we de opvang dan voor onbepaalde tijd zullen moeten sluiten. Gevoelsmatig kunnen we dit helemaal niet maar zullen we financieel gezien geen keuze hebben.
 
Wij vragen jullie daarom om te helpen de schulden, die door de doorlopende opvang waar geen inkomsten meer waren, met elkaar te vereffenen zodat we met een schone lei kunnen starten aan een nieuwe periode waarmee we weer vele levens kunnen redden.
 
"Er worden geen loterijen, sweepstakes, weggeefacties of rendement op investering aangeboden in ruil voor donaties aan mijn GoFundMe."

 
Heb je nog vragen opmerkingen of suggesties dan kan je ons bereiken via www.alpacaboerderij.nl
 
Bedankt dat je ons verhaal hebt gelezen. Wij zijn dankbaar voor iedere vorm van hulp en voor ieder bedrag dat wij mogen ontvangen.
 
 
Heel veel liefs,
Ebby, alle diertjes en de rest van de familie!
Donate

Donations 

 • Yannick Stok
  • €15 
  • 8 mos
 • Jane Hemmelder
  • €10 
  • 8 mos
 • Lola Pani
  • €11 
  • 8 mos
 • Eva De Vries
  • €75 
  • 1 yr
 • Elian Martinez-Gomez
  • €15 
  • 2 yrs
Donate

Organiser

Alpaca Boerderij Lemelerveld
Organiser

Your easy, powerful and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help directly to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee