Main fundraiser photo

HELP CENGIZ RECOVER FROM PERIPHERAL NEUROPATHY

Donation protected
Reaching out to anyone who wants to lend a helping hand to an amazing person who has been the most influential Turkish Hockey player as captain and coach for years. More importantly, a family man with 3 small kids, 5, 8, and 10.

Sami Cengiz Ciplak got Covid twice last year, like many of us. However, his body had a tough time fighting it off, which seriously affected his nervous system, causing peripheral neuropathy. He has lost sensation in both of his feet, which has affected his mobility to the point where he has extreme difficulty walking on his own. His wife is now his prime caregiver; they applied for AISH ( government permanent disability assistance ) and were told there is a six-month waiting period. This assistance will fall short of meeting even the most basic financial necessities for him and his family.

Cengiz, like many others, is a hard-working person but his wages, like many, were just enough to make ends meet with not a whole lot of additional savings put aside. Not having worked for so long, he has maxed out all his savings and is facing a financial crisis, severe anxiety and depression and chronic nerve pain. His illness has affected his ability to do day-to-day activities; his wife can’t work because she takes care of him. They don’t have any means of support.

There is hope, which is his motivation to get up every morning. If he gets the treatments listed below, he can recover to get his life back on track. The treatments will cost around $30,000, and $15,000 is required to meet his & his family's most basic needs until the government support kicks in. The total amount needed is $45,000 to help get his life back on track with God's will.

1. He needs hbot treatment to help eliminate chronic inflammation and help the body create new blood vessels for the nerves,

2. Iv alpha lipoic acid treatment to feed the nerves nutrients to help eliminate burning electrical shocks and paralysis in his legs,

3. Nuerogenx to stimulate the nerves,

4. Low-level laser treatment to speed up the healing process,

His sister got Covid, and she passed away one month later due to heart failure in February; she was 30 years old. His dad is fighting for his life, recovering from colon cancer, with his mom barely able to look after him.

The Family has been hit hard with various trials and tribulations. He does not have anyone but his familly, friends & community to lean on.

Any help for Cengiz & his family, big or small, will make a difference and be a huge blessing to get him through the most difficult part of his life.

As a very close friend, I know Cengiz is the last guy that would ask for help unless he took a significant fall in life and unfortunately, that's the position he is in.



Yıllardır kaptanlik ve antrenörluk yapmis olan en etkili Türk Buz Hokey oyuncusu olan harika bir insana yardım eli uzatmak isteyen herkese ulaşıyoruz. Daha da önemlisi, 3 küçük çocuğu olan (5, 8 ve 10 yaslarinda) bir aile babası.

Sami Cengiz Çiplak, birçoğumuz gibi geçen yıl iki kez Covid 19 hastaligina yakalandı, ve sinir sistemini ciddi şekilde etkileyerek periferik nöropatiye neden oldu. Her iki ayağında da his kaybı meydana geldi ve hareket kabiliyetini kendi başına yürüyemeyecek noktaya kadar etkiledi, esi şimdi onun tek yardimcisi, AISH'e (devlet kalıcı sakatlık yardımı) başvurdular ancak bekleme suresi 6 ay dendi. Bu yardım, kendisi ve ailesi için en temel maddi ihtiyaçlarinı bile karşılamayacaktır.

Sami Cengiz, diğerleri gibi çalışkan bir insandır, ancak birçokları gibi maaşı sadece geçimini sağlamaya yeterliydi.Bu yuzden kendisi maddi zorluklarlan karsi karsiya kaldi. Hastalığı günlük aktivitelerini yapma yeteneğini etkiledi, esi ona baktığı için malesef çalışamıyor. Herhangi bir destek kaynagina sahip değiller.

Bir umut var ve bu onun her sabah kalkma motivasyonu. Aşağıda listelenen tedavileri alırsa, hayatını geri kazanabilmesi için iyileşmesi mümkün. Tedaviler yaklaşık 20.000 dolar'a mâl olacak ve hükümet desteği başlayana kadar kendisi ve ailesinin en temel ihtiyaçlarını karşılamak için 15.000 dolar gerekiyor. Allahin iziniyle, Hayatını yoluna koymasi için gereken toplam miktar 35.000 Canada dolari.


1. Enflamasyonu ortadan kaldırmak ve vücudun sinirlere yeni kan damarları oluşturmasına yardımcı olmak için hbot tedavisine ihtiyacı var,

2. Bacaklardaki yanma,uyusma ve elektrik çarpmalarını ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için sinirleri besleyen besinler için Iv alfa liposik asit tedavisi,

3. Sinirleri uyarmak için Nuerogenx,

4. İyileşme sürecini hızlandırmak için düşük seviyeli lazer tedavisi,

Kiz kardesi 2021 Şubat ayında Covid 19 hastaligina yakalandiktan sonra kalp rahatsizligi nedeniylen vefaat etti , 30 yaşındayken.Babası kolon kanseri ameliyatindan sonra yaşam savaşı veriyor.

Aile çeşitli zorluklar ve sıkıntılarla ağır darbe aldı.Bu yuzden dayanabileceği ailesinden arkadaşlarından ve cevresinden başka kimsesi yok.

Cengiz ve ailesi için büyük ya da küçük herhangi bir yardım, hayatının en zor donemini atlatması için buyuk bir fark yaratacak ve yardimci olacaktır.

Çok yakın bir arkadaşı olarak, Cengiz hayatında büyük bir düşüş yaşamadığı sürece yardım isteyecek en son adam olduğunu biliyorum ve ne yazık ki içinde bulunduğu durum malesef bu.
Donate

Donations 

    Donate

    Organizer and beneficiary

    Sedat Bayramoglu
    Organizer
    Edmonton, AB
    Seda Ciplak
    Beneficiary

    Your easy, powerful, and trusted home for help

    • Easy

      Donate quickly and easily

    • Powerful

      Send help right to the people and causes you care about

    • Trusted

      Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee