Handen-Thuis ; Seksueel misbruik een stem geven


Welkom bij Handen-Thuis
Handen-Thuis is opgericht om Seksueel misbruik, Seksueel geweld, Incest, Verkrachting en Aanranding uit de TABOE sfeer te halen. En om deze mensen bij elkaar te brengen en een 'licht' te schijnen op het leed dat hen is aangedaan en de gevolgen van misbruik te helen.

Angst
Teveel mensen durven hun verhaal niet te vertellen. Teveel mensen lopen rond met ernstig trauma en zwijgen uit angst, uit schaamte of veroordeling van de maatschappij. Teveel mensen moeten leven met de vaak heftige gevolgen van misbruik, en stoppen het weg, willen het vergeten. Trauma zit opgeslagen in je cellen, je lichaam WEET het! Het is ZO belangrijk om écht te gaan helen.

Samenkomsten
Handen-Thuis gaat eerst Samenkomsten organiseren zodat de mensen die dit hebben meegemaakt zich tijdens deze samenkomsten kunnen verbinden met elkaar, als gelijkgestemden onder elkaar. Dat zij voelen, zien en ervaren dat zij niet alleen zijn. Dat er erkenning en herkenning zal plaatsvinden waardoor de schroom om wat hen is aangedaan van hen af kan vallen en er niet langer gezwegen hoeft te worden over wát hen is aangedaan. Waar schaamte en angst plaats gaan maken voor overwinning, trots en kracht!

De aanwezigen hoeven niets te zeggen, alleen al luisteren naar anderen, die gelijksoortig trauma hebben meegemaakt, werkt al helend. We gaan met deze samenkomsten een veilige haven creëren. Delen = Helen.

Nadat de Samenkomsten deze veilige haven hebben gecreëerd is het de bedoeling dat iedereen die hier naartoe komt ( en dat zullen er veel zijn) de mogelijkheid te bieden om bepaalde trajecten te gaan volgen. Bijvoorbeeld: trainingen krijgen, workshops volgen, (op maat gemaakte) begeleiding krijgen. Allemaal erop gericht om de vele laagjes van alle overlevingsmechanisme af te pellen – om beetje bij beetje en stapje voor stapje verlost te worden van het trauma en men zo een volwaardig leven kan leiden, zonder op vele momenten (die meestal in het onderbewustzijn afspelen) getriggerd te worden en daardoor bepaald gedrag vertonen. We gaan (goed werkende) methodes uit de reguliere zorg én (goed werkende) methodes uit de alternatieve zorg samenbrengen. Alles onder 1 dak. Een volwaardig Healing Centrum.

"Wanneer trauma jouw leven (nog) regeert, leef je vooral aan de buitenkant"

Handen-Thuis is niet zomaar ontstaan:
Ik ben vanaf heel jong meisje seksueel misbruikt en op wat oudere leeftijd meerdere malen verkracht. Ik werd jarenlang verwaarloosd en ernstig psychisch mishandeld, ook heeft lichamelijke mishandeling plaatsgevonden. En als gevolg van mijn zeer onveilige kindertijd, trok ik (psychopathische) narcistische relaties aan waarin vooral geestelijke mishandeling, lichamelijke mishandeling en ernstige manipulaties doorgezet werden.

Ik heb 3 kinderen (21, 23 en 28), ben 2x gescheiden, was zeer zwaar getraumatiseerd en had in 2006 een schuld van € 300.000. Ik ben door complexe PTSS en een ongeval in 2009 in de WIA terecht gekomen.

Ondanks alles wat ik in mijn leven heb meegemaakt en wat ik heb moeten overleven, ben ik er heel krachtig uit gekomen. Dit heb ik te danken aan mijzelf en mijn doozettingsvermogen. Vele paden heb ik bewandeld en ben ik mijn trauma aangegaan! Dit was een lange weg vol hobbels, maar ik heb het gered en heeft het mij uiteindelijk de kracht gegeven om Handen-Thuis op te zetten. Het is mijn drijfveer om andere mensen met een soortgelijke achtergrond een goed en gelukkig leven te gunnen zodat ook zij krachtig en vol liefde in het leven kunnen staan, ongeacht wat zij allemaal hebben meegemaakt! Te vaak hoor ik dat mensen tientallen jaren of zelfs langer zwijgen, met alle gevolgen van dien. Dit mag echt niet meer gebeuren!

Laten we Seksueel Misbruik en álles wat eraan vast zit en ermee te maken heeft uit de Taboesfeer halen, zodat iedereen de kans krijgt een volwaardig leven te leven in plaats van te 'bestaan' of te overleven.

Er is ondertussen al een heel netwerk ontstaan van mensen die mee willen werken aan Handen-Thuis. Nu nog de kans krijgen dit daadwerkelijk uit te voeren. Daar hebben we jouw hulp hard voor nodig en is elke steun welkom. Vanuit de grond van mijn hart dank ik dan ook iedere persoon die helpt dit mogelijk te maken en Handen-Thuis kan bestaan.

Voor meer informatie, neem een kijkje op: www.handen-thuis.nl
Wil je in contact komen met Handen-Thuis: info@handen-thuis.nl

Weet, je bent niet alleen.

Liefs,
Handen-Thuis
Natascha Stathi

Donations (29)

 • Gokul Martijn Seegers
  • €18 
  • 8 mos
 • Petra Huberts
  • €100 
  • 8 mos
 • Gonnie van Velden
  • €100 
  • 9 mos
 • Anonymous
  • €50 
  • 9 mos
 • Henk Klouwer
  • €10 
  • 9 mos

Organizer

Natascha Stathi
Organizer
Edam

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.