Main fundraiser photo

Haags Supporters Collectief

Donation protected
Wat zou het geweldig zijn als onze club, ADO Den Haag, weer in Haagse handen komt en het zou nog mooier zijn als de supporters echt betrokken worden bij de club. Op allerlei vlakken. Dat is in onze optiek DE manier om de club weer uit dit dal te krijgen. Hier kan jij nu aan bijdragen door te laten zien dat je het Haags Supporters Collectief ondersteunt.

Doneer nu €10,- en laat zien dat we één zijn als supporters. Dat jij wil dat supporters meer zeggenschap en betrokkenheid gaan krijgen en dat jij wilt dat de club uit dit dal komt. Met een joet zit je goed!

Het doel van het Haags Supporters Collectief is om meer zeggenschap en betrokkenheid te krijgen voor de supporters van ADO Den Haag. We willen minimaal 10% van de aandelen in handen te krijgen en daardoor bijdragen aan de continuïteit van de club en stabiliteit in de leiding van de club. Zodat we toekomstige ellende kunnen voorkomen op sportief en financieel vlak, maar daarnaast ook onze mooie club uit dit dal kunnen krijgen.

Dit initiatief wordt genomen door en met de steun van de supportersverenigingen, diverse supportersgroepen, de eerder gestarte crowdfunding en veel bekeken websites/platforms en pagina’s voor supporters. Zij worden onderaan deze tekst genoemd. Er worden al gesprekken gevoerd met HFC ADO Den Haag, de directie van NV ADO Den Haag en vermogende supporters/coryfeeën. Van de mensen die gesproken zijn hebben we alleen maar positieve reacties gekregen op ons plan om supporters meer te betrekken en ze de mogelijkheid te geven aandeelhouder te worden.  

Stap 1 bestaat met deze crowdfunding uit het tonen van eensgezindheid en bereidheid om je in te zetten voor de club. Het doel van deze stap is niet om zoveel mogelijk geld op te halen, maar juist laten zien dat zoveel mogelijk mensen achter dit initiatief staan. Vandaar ook de genoemde €10,-. Meer hoeft in deze fase dus nog niet. Bij duizenden deelnemers weten we dat er voldoende animo is voor overname van een deel van de aandelen door de supporters. Het geld gaat gebruikt worden om in de volgende stappen daadwerkelijk aandelen te kopen. Het gaat nadrukkelijk niet gebruikt worden om naar China over te maken of om schulden van de club af te lossen. Alleen investeren in de club is voor ons een optie.

Stap 2 bestaat onder andere uit het oprichten van de stichting Haags Supporters Collectief, waarvoor vertegenwoordigers van allerlei supportersgroepen zich aan kunnen melden. Dit om zoveel mogelijk draagvlak te hebben en ook controle op wat er gebeurt met het geld. In deze stap melden we ons officieel bij de club als geïnteresseerde koper en tekenen we de geheimhoudingsverklaring om de financiën en plannen in te kunnen zien. Wij gaan daar aangeven minimaal 10% van de aandelen te willen kopen en willen daarvoor een intentieverklaring hebben van NV ADO Den Haag, HFC ADO Den Haag en Stichting Toekomst ADO. In die intentieverklaring moet komen te staan dat die partijen de intentie hebben minimaal 10% van de aandelen aan de supporters te willen verkopen en dat daar een plaats in de raad van commissarissen bij hoort. Hier kiezen de supporters dan een vertegenwoordiger voor.

Stap 3 is de stap waarin het wel belangrijk wordt zoveel mogelijk geld op te halen. Voor elk budget willen we het mogelijk maken om bij te dragen. Daar zal deze crowdfunding weer een rol gaan spelen, maar het moet ook mogelijk worden dat supporters meer kunnen storten in ruil voor een aandeel of certificaat op naam. Ook voor bedrijven en vermogenden moet er de mogelijkheid komen om te investeren.


Doneer nu €10,- en laat zien dat jij achter het Haags Supporters Collectief staat. Dat jij de club een warm hart toedraagt. Dat jij wil dat supporters meer zeggenschap en betrokkenheid gaan krijgen. Dat jij wilt dat de club uit dit dal komt. 


Partijen die onderdeel uitmaken van dit initiatief:

ADOFans, CADD, crowdfunding Lesley Butter, De Haagse Aanhang, De Grijze Reigahs, Fan Club Legia Den Haag, Fansupport Den Haag, FCDH, HCF, Geel Groen Bloed, Groen Geel Hart, Harry Vak D, Northside.nl, Roze Regahs, Sv Haagsche Bluf.


Waarom deze nieuwe crowdfunding?
De kosten van het andere platform lagen veel hoger. Als je nu €10 stort is er ongeveer €0,55 aan kosten. Dat was op het andere platform een stuk  hoger. De opbrengst van de andere crowdfunding wordt toegevoegd aan deze actie.

De opbrengst van deze crowdfunding wordt gestort op een rekening van de officiële supportersvereniging Haagse Bluf.

We kunnen ieders hulp gebruiken om anderen te stimuleren om ook te storten. Daarnaast staan we open voor feedback en iedereen die bij wil dragen aan het Haags Supporters Collectief.
Donate

Donations 

 • You ARE
  • €1,088 
  • 3 yrs
 • Mark Rutte
  • €10 
  • 3 yrs
 • Anonymous
  • €10 
  • 3 yrs
 • Samantha Spierenburgh
  • €25 
  • 3 yrs
 • Mitchell Schouten
  • €10 
  • 3 yrs
Donate

Fundraising team: HSC ADO Den Haag (5)

Haags Supporters Collectief
Organizer
The Hague
Ruud Albrecht
Beneficiary
Lesley Butter
Team member
Mark Vos
Team member
Ruud Law
Team member

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee