Fúrjunk kutat / Well drilling for a greener Eden

HUN:

Afrika már nem az éhezők és tanulatlanok földje. A gyerekek iskolába járnak, filmeket néznek és sokunknál jobban beszélnek angolul. Vidéken azonban még mindig hiány van olyan alapvető szolgáltatásokból, mint a gyógyszer vagy a víz. Ez a kenyai határ mentén fekvő Namangában sincsen máshogy.
Távol a piac zajától, valahol a vörös poros pusztában van egy iskola, a Green Eden. Nomen est omen. 10 évvel ezelőtt egy idetévedt, istenfélő tanár alapította, és lépésről lépésre saját maga húzta fel a falakat. Ma már 270-en tanulnak itt az óvodától a felsőtagozatig. Szinte mind nagyon szegény sorból valók és többségük már elveszítette legalább az egyik szülőjét. A gyerekek napi kétszer kapnak enni, de ami ennél is fontosabb, hogy okulhatnak és biztonságban vannak.
Egy valami azonban még hiányzik...A VÍZ. A legközelebbi tározó 2 kilométerre van és szinte mindig üres. Az iskola körül felállított tartályokat lajtos kocsikkal töltik meg, de ez nem elég a tisztálkodásra, sőt néha az ivasra sem. Van, hogy az egész iskola területén nincs egy csepp víz sem, ilyenkor mindenki nehéz vödröket cipelve érkezik. 
A kút fúrásához szükséges felméréseket önköltségen elvégeztük. Ebből kiderült, hogy mivel Namanga 1300 méteres magasságban fekszik, 150 métert kéne leásni a vízért, ráadásul a talaj rendkívül sziklás, ami nehezítheti a munkálatokat. A fúrás, a bélelés és a szivattyúk telepítése 2,5 millió forintba kerülne a legkedvezőbb árajánlat alapján. Ez helyi viszonylatban felfoghatatlan mennyiségű pénz, ezért lenne szükségünk a segítségetekre. Az összegyűlt összeget Kakucsiné Juhász Éva fogja kivenni brit számlájáról és ő fogja továbbutalni a fúró cégnek és az iskola igazgatójának Emmanuelnek. Kérlek támogassátok a Green Eden Children's Organisation diákjait, hogy valóra válhasson az álmuk és megépüljön a kút!

ENG:

Africa is not a sad and hopeless place anymore. The children can dream and learn. But still are some places where they dream about basic needs like medicines and clean water. The tanzanian Namanga is one of these places. Near to the kenyan border and far away from the city, there is a school, call Green Eden. Nomen est omen. It was founded by a very religius teacher 10 years ago. He built the whole school more or less with his hands, and now it's the ,,home" of 270 children. Most of them are in need and half of them are coming from broken homes. Between the walls they get food twice a day, education, secure and peace, but something is missing...THE WATER.
The nearest reservoir is 2 km away, and most of the time it's empty. Sometimes water suplyers fill up the tanks around the school, but it's not enough for drinking and sanitary reasons. In this cases the students have to walk a lot with heavy buckets. 
Because Namanga is 1300 above the sealevel and the soil is really rocky the drilling cost much. We have to drill 150 meters down, than install the pumps and the tubes. The survey was already made, the final budget is ready. Now we need your help to make the dream come true! 7000 pounds would be enogh for a new well and water for 270 tanzanian children. Éva Kakucsiné Juhász will withdraw the money from her british account, and she will send the amount to the driller and to Mr. Emmanuel, the director. Please support the Green Eden Children's Organisation!

Donations (79)

 • Viktoria Losonczi
  • £32 
  • 4 yrs

Organizer

Zoltán Siposhegyi
Organizer
England

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.