Fokker F-28

Op een Afrikaans vliegveld staat al 16 jaar een iconisch Nederlands vliegtuig in de hete zon weg te kwijnen; de oudste nog bestaande Fokker F-28 Fellowship met de registratie PH-MOL. Nu de plaatselijke vliegveldautoriteiten besloten hebben dat de internationale luchthaven van Bamako in Mali een opknapbeurt moet hebben om mee te gaan in de vaart der volkeren dreigt de Fokker ten prooi te vallen aan de slopershamer. Dat moet voorkomen worden!

Het Nederlands Transport Museum zamelt geld in om de machine aan te kopen, te demonteren, te transporteren en in Nederland weer te monteren. Het museum heeft veel ervaring met het bergen van vliegtuigen, zo werd eerder een Douglas DC-2 en een Lockheed Constellation in Amerika gerestaureerd en vliegend naar Nederland gebracht (helaas zit vliegen er voor deze Fokker niet meer in...) .

Het is de bedoeling dat het vliegtuig vervolgens gerestaureerd wordt en in haar eerste beschildering wordt tentoongesteld in het Transport Museum in Nieuw-Vennep. Het museum doet hiervoor een beroep op Fondsen, bedrijven en particulieren (via deze actie).

Organizer

Arno van der Holst
Organizer
Nieuw-Vennep, NL

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.