Doneer en help Floor weer op de been

Wij, initiatiefnemers Miriam, Katrien, Veerle en Annemieke, maken ons sterk en luiden de noodklok voor onze vriendin Floor! En hebben jullie financiele steun nodig! En ook jullie grote bereidheid om dit te delen in jullie netwerken!
Floor, onze lieve, dappere vriendin heeft MS en haar klachten beperken haar nu zoveel dat we uitreiken naar jullie.
Er is geld nodig voor twee belangrijke behandelingen: De Mollii-suit en de MNRI reflexintegratie behandeling om Floor weer uit de rolstoel en op de been te krijgen.
Lees meer...

26 jaar geleden.

Het begint 26 jaar geleden. Floor merkt dat ze "niet meer loopt zoals ze altijd liep" en zich steeds meer moe voelt. De zoektocht in het medische circuit begint en na een aantal onderzoeken krijgt ze het totaal onverwachte nieuws: Floor, jij hebt MS. Ze is dan 27 en in de bloei van haar leven, met een super leuke baan als grafisch vormgever.
De jaren erna nemen haar lichamelijke capaciteiten bij vlagen steeds een beetje verder af. De intense vermoeidheid heeft een toenemende grip op haar leven en als extra bonusmateriaal worden er sinds een paar jaar ook spasmen toegevoegd aan het rijtje ongemakken. Haar spieren zijn momenteel 24/7 gespannen en dat vreet natuurlijk extra energie.
We zien Floor steeds slechter bewegen. Waar ze in huis eerst nog gewoon "los" kon lopen, werd een stok nodig, vervolgens een rollator en tegenwoordig gebruikt ze zelfs in huis vaak haar rolstoel. Hoe moet dit verder..... vragen we ons steeds vaker af.

Toonbeeld van volhardenheid en vertrouwen.

De reguliere geneeskundige heeft nog steeds geen oplossing voor Floors ziekte. Maar, Floor zou Floor niet zijn, als ze niet werkelijk alles in het werk stelt en uit de kast haalt om haar kwaliteit van leven op peil te houden.
Met verbazing en verwondering kijken we hoe Floor op heel creatieve wijze haar beperkingen tot mogelijkheden transformeert. Ze vindt oplossingen voor iedere lichaamsfunctie die vermindert. En blijft ze het rotsvaste vertrouwen houden dat haar lijf precies dat doet wat het moet doen. En dat ze zich redt, en ze het levensgeluk telkens weer weet te behouden. Naast de voor de hand liggende oplossingen, zoals 'dan maar een rollator' en 'een rolstoel ook voor in huis' en het huis anders inrichten en met heel veel minder genoegen nemen, sterkt ze ook haar geest en optimisme door allerlei trainingen te volgen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. En ze redt het steeds!

Maar... nu kan het echt niet meer.

Tot nu. Want nu gaat het echt niet meer. Floors lijf heeft meer en steeds langere periodes van 'vergeten hoe te bewegen'. De onvoorspelbaarheid ervan legt Floor letterlijk en figuurlijk lam. Zo zijn we er bijvoorbeeld getuige van dat de pen uit haar hand valt en ze niet meer eindeloos kan schrijven, tekenen en schilderen. Ook is het punt bereikt dat ze alleen nog maar met hulpmiddelen overeind kan komen uit bed, of van het toilet.
We zien hoe ze laveert tussen wat op dat moment wel of juist niet kan. Hoe ze zichzelf weet vast te houden aan de kleine successen terwijl er daarnaast ook steeds dingen niet meer mogelijk lijken.

Lichtpunt aan de horizon.

Dan verschijnen er twee behandelingen op Floors pad, die ons doen opveren: de Mollii-suit en de MNRI therapie. Twee vernieuwende therapieen die zich richten op het natuurlijk zelfregulerende vermogen tot herstel van het centrale zenuwstelsel. Precies op het moment dat Floor ons eerlijk vertelt dat ze zich voor het eerst in haar leven echt beperkt voelt.
We duiken in de therapieen en dit geeft hoop! Dit is het begin van de ommekeer! Floor heeft inmiddels een aantal keer een 'losse' MNRI sessies ontvangen en voor het eerst is er resultaat te zien! Eindelijk, al is het van korte duur, komt er ontspanning, grip, verdwijnt de kramp en veert Floor wel omhoog uit bed.

Er ontvouwt zich een plan.

Een combinatie van De Mollii-Suit, een op maat gemaakt pak dat werkt dmv neuromodulatie; met electrische impulsen worden de spieren in rust ‘geprikkeld’ om hen te helpen ontspannen en te verstevigen. En de MNRI therapie die opnieuw het lichaam leert de signalen juist te interpreteren en tot gewenste beweging aan te zetten.En beide therapieen heffen ook de spasmes op.

Financiele steun.

Om deze therapieen langdurig te kunnen bekostigen is 25.000 euro nodig. Er wordt een gespecialiseerde, vooraanstaande MNRI therapeut voor een langere periode ingeschakeld, in het begin zelfs dagelijks, voor meerdere uren. De Mollii-suit wordt op maat gemaakt en leert Floor hoe ze optimale resultaten kan bereiken door oefeningen te doen in dat pak. Niets van deze therapieen wordt jammer genoeg vergoed door de verzekering.

En dus, vragen wij jullie: geef, geef gul, en help Floor weer op de been!
Donate

Donations 

 • Agnes Muskens
  • €350 
  • 3 mos
 • Claudia Tinga
  • €30 
  • 3 mos
 • Miriam Zwaga
  • €25 
  • 3 mos
 • Miriam Zwaga
  • €75 
  • 3 mos
 • Annelies de Moet
  • €1,482 
  • 3 mos
Donate

Fundraising team: Team Floor (2)

Veerle van der Linden
Organizer
Raised €3,833 from 32 donations
Steven de Brouwer
Team member
Raised €40 from 2 donations
This team raised €16,590 from 214 other donations.

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.