FASHION FILM: HET CLUSTER B EFFECT

About Megan
Megan van Engelen is een afstudeerder van het HKU Fashion Design 2022. Als ontwerper is ze veel bezig met zichzelf en haar omgeving te confronteren met ongemakkelijke onderwerpen die het dagelijks leven aan gaan. Megan zoekt de emotionele grenzen op en vertaald deze naar een verhaal en unieke verschijning. Ze vindt het belangrijk dat mode en kleding een context heeft en daarmee herkenning geeft voor de toeschouwer. Om vervolgens ruimte te geven voor dialoog en herkenning.


Het Cluster B Effect
Dit project is begonnen met een bosje narcissen die ik kreeg van mijn moeder toen ik net in Utrecht kwam wonen in 2021. Dat jaar heeft veel losgemaakt en leidde tot een visualisatie van mijn moeilijkheden in het dagelijks leven. Het vind de grondslag in de relatie tot mijn narcistische ouder, die nu mijn leven bepaald door erin geslopen patronen.
Binnen mijn project heb ik wielrennen als ontwerp uitgangspunt genomen. Dit domineerde ons gezinsleven. Ik heb met een surrealistische en humoristische blik op narcisme/mijn ongemakken en wielrennen omgezet tot een aantal conceptuele outfits en objecten. Zo maak ik gebruik van patchwork van (eigen) reclames uit shirts, een persiflage op absurd grote spieren en het meedragen van fietsonderdelen. Dit vormt allemaal bij elkaar mijn verhaal.
In de toekomst gaat dit samen komen de film. De kleding werkt samen en vertelt visueel al heel veel van het verhaal. Het is aan de performer, set, muziek, etc. om dit nog meer te versterken.
Synopsis
Nagem, een gedreven jonge vrouw die vol in het leven staat. In haar wielerparadijs geeft ze liefde en moeite om haar doel te behalen. Hoe dan ook, zal ze de ronde van haar leven gaan afleggen. Op een indoor wielerbaan zal ze verschillende rondes afleggen. Tijdens die rit spelen onzekerheden een steeds grotere rol wat zichtbaar leidt tot frustratie en boosheid. Een moment waarop Nagem alles heeft gegeven en niet meer kan voldoen aan de verwachtingen van de stemmen in haar bewustzijn, vindt er ook ingeving plaats. Ingeving waar al die stemmen vandaan komen en wat ze zijn. De kwelling van haar narcistische ouder wat al jaren haar belemmert om eindeloos zichzelf te zijn, waar ze zich nu van los kan gaan breken.
Op een visuele manier wordt dit duidelijk door middel van de conceptuele outfits en voice-over in de vorm van een spoken word.


Jouw donatie
Om dit project zo eerlijk mogelijk te produceren heb ik een budget nodig. Mensen uit de industrie staan te springen om met mij samen te werken om deze productie leven in te blazen. Voor het budget heb ik het dan over filmmateriaal, transport, verblijfkosten, catering, set en postproductie.
Wanneer de film gerealiseerd is, ga ik hem insturen naar verschillende mode/film festivals zoals FASHIONCLASH Festival en ASVOFF fashion film festival. Voor verschillende festivals geld een fee om enkel al op te sturen. Met het budget kan ik er mede voor zorgen dat de film op veel plekken gezien kan worden! Zo wil ik de mode en film industrie een beetje mooier en bewuster maken met mijn thema’s.

Tegenprestaties
Om jou als donateur voor mijn project iets terug te geven, heb ik het volgende voor jou.
- Postkaart met een stil en persoonlijk bedankje opgestuurd (25 euro)
- Filmposter opgestuurd en persoonlijk bedankje opgestuurd (50 euro)
- Naam in aftiteling en filmposter (100 euro)

Mocht je nog vragen hebben over mijn project, schroom niet!

En nogmaals, dankzij jou is dit mogelijk. Ik ben je eeuwig dankbaar!❤️

Organizer

Megan Van Engelen
Organizer
Utrecht

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.