Help dak- en thuislozen in Paramaribo

Help the homeless in Paramaribo Suriname with food & beverage and some extra
Suriname is a very beautiful and rich country. Unfortunately, people will not always experience this at first hand when they explore the streets of it's capitol Paramaribo. But wealth does not necessarily begin with material means. Wealth begins with having good health, the right nutrition and healthcare. More unfortunate, is that these last means aren't always available and accessible to everyone. Mostly homeless and shelter less locals do not have access to these primary basic needs. Even certain households aren't able to attain such a simple thing as a basic meal.

Kick start 2020
To kick start the new year 2020 prosperously, I, Giovanni Adriaan, in collaboration with Success Factory Suriname, started this initiative to contribute to their needs: Our goal is to provide meals and supplies to 50 home -and shelter less people and households who are in need. 


Help 50 dak- en thuislozen in Paramaribo Suriname.
Gun jij dak- en thuislozen in Paramaribo ook een Hapje & een Drankje?
Geven zonder verwachting Geven zonder er iets voor terug te verwachten, hoort helemaal in deze tijd van het jaar. Samen met Success Factory Suriname heb ik besloten deze inzamelactie op te starten om een maaltijdpakket met een drankje, een toiletpakket en basislevensbehoefte pakket te kunnen geven aan 50 dak- en thuislozen in

Paramaribo, Suriname  
Paramaribo April 2019 was ik zelf in Paramaribo, waarbij mijn hart brak toen ik een man met krukken zag lopen. Hij had 1 onderbeen die haaks stond op zijn been. Ik kon het mij niet voorstellen en vroeg mezelf meteen af hoe het kon. Ik dacht: het kan toch medisch verholpen worden door een operatie? Meteen gaf ik mezelf ook antwoord in mijn hoofd, dat er waarschijnlijk geen geld is voor medische zorg voor zo'n persoon die dak- of thuisloos is. Het raakte mij zo erg dat ik er verdrietig om werd.

Terug in Nederland
Eenmaal terug in Nederland heb ik het niet los kunnen laten. Het speelde al maanden in mijn hoofd en deze week kwam het los. Ik ben gezegend dat ik op 4 November 2019 een mooie leeftijd van 50 jaar mag bereiken. Een leeftijd dat niet vanzelfsprekend is en ik ben er dankbaar voor.

50 jaar
Nu bedacht ik mij. Wat is er mooier dan met mijn volgende 50 jaar mij in te zetten voor 50 dak- en thuislozen en ze een mooie start te geven in 2020 als een soort verlende kerstpakket? Ik deelde het met mijn dochter, mijn vriendin, een aantal vrienden en de moeder van mijn kinderen. Iedereen reageerde enthousiast en wilde graag steunen. Het idee was geboren om "een Hapje & een Drankje" te starten.

Een Hapje en een Drankje
Suriname is een mooi en rijk land. Helaas is het soms niet te zien wanneer je door de straten van Paramaribo loopt of rijdt. Rijkdom start niet in materiele middelen. Rijkdom start al bij een goede gezondheid met de juiste voeding en eventuele medische zorg. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat er voldoende eten en drinken is. Veelal zijn het de dak- en thuislozen die verlegen zitten om eten en drinken. Maar ook andere mensen kunnen af en toe om een maaltijd verlegen zitten. Om het jaar 2020 goed te starten heb ik Giovanni Adriaan in samenwerking met Success Factory Suriname dit initiatief bedacht om een bijdrage te kunnen leveren om een deze gift te kunnen verzorgen aan  50 dak- en thuislozen en andere mensen die het nodig hebben. Mocht het project goed aanslaan is het de bedoeling hier een vervolg aan te geven en een stichting “een Hapje & een Drankje” op te richten en ondersteuning te blijven leveren waar het nodig is.

1 en 2 Januari zullen er verschillenden maaltijden worden voorbereidt en worden uitgedeeld in Paramaribo om 50 dak- en thuislozen te voorzien. Afhankelijk van het opgehaalde bijdrage zal er bij de maaltijden ook een drankje, een toilettas, eetgerei,  een pakket met basis levensbehoeftes.

Waarom doneren
●   Omdat dak- en thuislozen ook een beter bestaan verdienen.
●   Omdat dak- en thuislozen ook mee willen tellen in de maatschappij!
●   Omdat dak- en thuislozen ook een familie hebben die om hun geeft en ze niet altijd kunnen ondersteunen.
●   Omdat dak- en thuislozen het ook verdienen een mooi en gezond leven te leven.
●   Omdat vele dak- en thuislozen het niet verdienen om hun leven te moeten leven op de manier zoals ze dat nu doen.

Hoe kan je doneren?
1. Klik op de knop “Nu doneren” (hier kan je betalen via creditcard of iDeal)
2. Direct op Giovanni Adriaan's bankrekening IBAN nummer: NL58 INGB 0009 695969 T.a.v.: G.E.D. Adriaan Onder vermelding van: Help dak- en thuislozen in Paramaribo

*********************************************************************************************

Bij het behalen van meer dan 5.000 euro willen wij het project uitbreiden om financiele steun te kunnen bieden voor gezondheidszorg aan 50 dak- en thuislozen die niet terecht kunnen bij een huisarts doordat zij niet de financiele middelen hebben. Die kunnen zich dan bij ons aanmelden.

Donations

 See top
 • Anonymous 
  • €25 
  • 7 mos
 • Anonymous 
  • €10 
  • 8 mos
 • Stefania de Lisle  
  • €25 
  • 8 mos
 • Anonymous 
  • €45 
  • 8 mos
 • Vranz VanMaaren 
  • €28 
  • 8 mos
See all

Organizer

Giovanni Adriaan 
Organizer
Amsterdam Noord west, NL
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more