Main fundraiser photo

Velika akcija za izgradnju dzamije -BAIC Detroit

Tax deductible
Svako čovjekovo djelo na ovom dunjaluku se vrednuje prema namjerama i svaki onaj ko bude u ime Svevišnjeg Gospodara svjetova gradio i održavao Allahove kuće oni će shodno svome nijjetu biti nagrađeni. Ima ljudi koji grade džamije da bi ona nosila njihovo ime, da bi se spominjali u narodu, da bi se govorilo da su džometni međutim, Allah prima samo ono što je u Njegovo ime i radi Njegovog zadovoljstva učinjeno. Budimo oni koji srcem i dušom grade džamiju u Allahovo ime.

Naša domovina Bosna i Hercegovina je zemlja vakufa i vakifa, a mi Bošnjaci smo odlučni vakifi koji iza sebe ostavljaju hajrate koji su dio našeg identiteta. Draga braćo i sestre, pridružite nam se u akciji izgradnje naše BAIC DETROIT džamije i centra te se svojim hajratom doživotno uvakufite. Ugradimo sebe u trajno dobro!

Graditi džamiju iz temelja je prilika koja se pruža jednom u životu, a mi danas možemo reći da smo mi ta počasna generacija kojoj se pružila prilika da daleko od Bosne gradi džamiju iz temelja.

Možete uvakufiti jednu ciglu ili više u svoje ime ili na ime svoga oca, majke, brata, sestre, rođaka ili prijatelja koji su preselili na ahiret.

U skladu sa Poslaničkom misijom, inspiracijom, BAIC se nada da će pružiti jedinstven prostor za sve naše uzraste i buduće generacije. Institucija koji će transformisati način na koji svatamo vjeru otvoriti vidike mnogima i privući generacije koje dolaze. Svakako da će uljepsati grad u kojem živimo. Vjerujemo i duboko smo ubjeđeni da podizanjem džamije kao težnjom Bosnjaka muslimana Metro Detroita možemo uz Allahovu pomoć osnovati zajednicu za buduće generacije.

Donacije možete uplatiti na ovoj stranici te preko Paypal i Zelle!

Bosansko-Američki Islamski Centar (BAIC), prvobitno otvoren u Hamtramcku 1995. godine, igra ključnu ulogu u očuvanju stoljetne bosanske i islamske tradicije, naslijeđa, kulture i identiteta kroz molitve, omladinske događaje i podršku, kao i društveno korisni rad. Centar služi kao srce zajednice u kojem se odvija lični i duhovni rast, a bez kojeg ne može biti kolektivnog duševnog i društvenog razvoja.

Svrha BAIC-a nije samo očuvanje izvornih bosanskih korijena i islamskog identiteta kroz obrazovanje, kulturna i društvena događanja, već i promovisanje interakcija između različitih religija, etničkih grupa i tradicija kako bi se izgradili novi odnosi i ojačali postojeći sa drugim vjerskim grupama u zemlji i šire.

Tokom godina, naša bosanska zajednica se proširila i stoga nam je potreban veći novi centar koji će implementirati naše ciljeve. Vrijeme je da umnožimo svoje blagodati i izvučemo maksimum iz naših dobrih djela kroz velikodušne donacije našem Bosansko-Američkom Islamskom Centru. Hvala vam!
Donate

Donations (2)

 • Anonymous
  • $10 
  • 2 mos
 • Anonymous
  • $50 
  • 2 mos
Become an early supporter

Your donation matters

Donate

Organizer

Baic Detroit Detroit
Organizer
Hamtramck, MI
Bosnian American Islamic Center Inc
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee