Segítsünk Dávidnak / Help David!

Segítsünk Dávidnak, hogy megkapja azokat az esélyeket, amik neked természetesek!

( ↓ English version is below the Hungarian ↓ )


Csorba Dávid 25 éves, Magyarországon, Budapesten él.

Lehetne a csoporttársad az egyetemen. Vagy a kollégád a cégnél, vagy a vállalkozó társad.  Jó humora van, feldobja a napod, talán együtt is dolgoznátok és úgy általában remek barátod lehetne.

Sajnos azonban Dávidot nem láthatod az egyetemi kampuszokon, nem futhatsz vele össze szórakozóhelyeken, nem botlasz bele a városban, vagy a munkahelyeden.

Dávid ugyanis születésétől kezdve egy nagyon ritka izomsorvadásban szenved, ami miatt egész nap fekszik és lélegeztetőgépen van. 4 éves korában diagnosztizálták nála ezt a betegséget, 8 éves korában kerekesszékbe került és 2014 óta pedig ez az ágy és szeretett anyukája jelenti neki a világot. Ő soha nem kér senkitől semmit, ezért barátjaként (Feri) én regisztráltam fel erre az oldalra és:

Kérlek ezért téged, hogy segítsünk neki, hogy az anyukájával maradhasson, mert csak így tudja megkapni azokat a feltételeket, amik az életbenmaradásához szükségesek.  Minden egyes adomány segít abban, hogy Dávidnak az anyukája biztosítani tudja a szükséges orvosi eszközöket, így óriási értéke van!

Sőt! Ha heti 2x tud járni hozzá gyógytornász, akkor az izmai állapotát is tudjuk javítani, és hamarosan el tudjuk érni, hogy kerekesszékben végre ki tudjon mozdulni és néha elhagyja azt a szobát, amit 3 éve nem hagyott el!

Bármilyen kis összeggel tehát nagyon nagyot tudunk segíteni Dávid életében!


Anyukája gondozza otthon, egy önkormányzati albérletben, ahol a nap 24 órájában vele van. Pálfi Margit választhatta volna azt is, hogy rendes életet élve, egy intézetbe adja be gyermekét, és vállalja a kockázatot, hogy Dávidot bármikor elveszítheti. Ő viszont hallani sem akart róla, ezért egész életét feláldozva minden nap a fiával van otthon, eteti, itatja, napi 50-60x leszívja a váladékot a gégéjéből, és közben 81 éves rákos édesapjáról is gondoskodik.


Margit egy hős, de Dávid betegségén túl a legjobban mégis az aggasztja a legjobban, hogy mivel nem tud dolgozni, ezért napról napra kell élniük.

Azzal, hogy támogatod őket, te is egy picit hőssé válhatsz, mert:

-           Segítesz Dávidnak abban, hogy idővel megkapja ugyanazokat a lehetőségeket, amik neked adottak és ki tudjon mozdulni otthonról.

-           Segítesz az anyukájának is abban, hogy pihenjen végre egy kicsit. Megérdemli, hiszen az egész életét erre tette fel.

Dávid 60.000 Ft-os rokkantsági járadékából, Margit 50.000 Ft-os ápolási díjából és az apuka 70.000 Ft-os nyugdíjából csak az albérletüket és hármójuk étkezését tudják fedezni, Dávid segédeszközeit nem. Emiatt Margit alig alszik, alig eszik és egyre többet betegeskedik, és még inkább retteg, hogy ha ő vele történik valami, akkor ki fogja gondját viselni a fiának, Dávidnak?

Dávid esete nem egy olyan távoli országban történő tragédia, amire szomorúan nyomsz lájkot. Ezekben a percekben is, ahogy ezt olvasod, épp ápolja őt az anyukája. (talán épp kötést cserél).

Ez itt és most történik Budapesten. Dávid 25 éves, jelenleg épp az egyetemet fejezhetné be, dolgozhatna, szórakozhatna.
 
Vagy csak kimehetne a házból a közeli boltba venni egy energiaitalt.

Mindez neked természetes. Nem is gondolkozol rajta, csak fölveszed a kabátot és máris mész a boltba.

Dávidnak ez egy álom, amiért 25 éve küzd.

Segítesz neki?


Ezért határoztam el, hogy gyűjtést szervezek, amelynek a célja, hogy:

- Dávid életbenmaradásához szükésges havi segédeszközeit 2 évre, apránként össze tudjuk gyűjteni

- Járhasson hozzá gyógytornász, így be tudjon ülni egy kerekesszékbe és végre kijusson abból a szobából, ahol 3 éve éli az életét.

- Az anyukája néha tudjon segítségül hívni szakápolókat így tudjon egy kicsit pihenni, vagy ügyeket intézni. 

Ebből az összesen 5 millió forintból 2 évig tudjuk majd biztosítani Dávid számára a szükséges orvosi eszközöket, a gyógytornászt és azt, hogy anyukájával maradhasson!

Bármilyen kis összeg is segítség és nagyon hálásak vagyunk érte! Ezekre a havi költségekre gyűjtünk:

========================================
DÁVIDÉK KÖLTSÉGEI 1 HÓNAPBAN:
========================================

1 db gége kanül: 18.000 Ft
Leszívókatéter (400 db) - 20.000 Ft
Decobitus alátét (60 db) - 10.000 Ft
Desztillált víz (30 liter) - 15.000 Ft
Steril mull lap kötszer (50 csomag) - 10.000 Ft
Felfekvés elleni fertőtlenítő krém - 5.000 Ft
Gyógytorna (heti 2 alkalom) - 60.000 Ft
Vitaminok, immunerősítők: 10.000 Ft
Szakápolók (heti 3x3 óra):  64.000 Ft (Hogy Margit néha el tudjon menni orvoshoz, vásárolni, ügyeket intézni)

Összesen: 214.000 Ft / hó x 2 év = 5 millió Ft.

========================================
Ez az az összeg, ami ahhoz kell, hogy Dávid az anyukájánál maradjon, az állapota folyamatosan javulhasson és Margit is néha tudjon pihenni egy kicsit. Bármilyen kis összegnek örülünk, mert minden egyes forint az életet jelenti Dávidék számára!

Ötezer forint is számít!

Tényleg. Hívd meg Dávidot egy ebédre! Dávid neked ismeretlen, de lehetne a barátod.  Az a barátod, akivel péntekenként együtt ebédelsz. Mi lenne, ha Dávidot csak egy ebéd árával támogatnád?

Ha az országban Dávidnak lenne 1000 haverja, aki csak egy 5000 forintos ebédre meghívja őt, akkor az 5 millió forint már meg is lenne.

Mit szólsz, megér neked 5000Ft-ot az, hogy megadd Dávidnak az esélyt arra, hogy idővel normális életet éljen?

Én, mint a barátja azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy van-e az életemben bárki más, aki jobban rászorulna a segítségre mint Dávid? Ezért segítek neki.

A támogatást itt az oldalon a Donate gomb megnyomásával, vagy átutalással is el tudod indítani:

========================================
ERSTE bank (Pálfi Miklós) 
Számlaszám: 11600006-00000000-33480071
Közlemény rovat: „Csorba Dávidnak adomány”
========================================

Nagyon köszönjük!

Dávidról több helyen is olvashatsz:


http://24.hu/elet-stilus/2015/01/25/fogy-az-erom-es-cserbenhagy-az-allam/
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/szivszorito-neten-keres-baratokat-a-halalos-beteg-fiu/b0q0v9s
http://www.borsonline.hu/aktualis/hiressegekkel-szelfizne-a-gyogyithatatlan-david/114122
http://nava.hu/id/2338852/
http://csorbadavis1992.blogspot.de/

========================================
ENGLISH VERSION HERE:

Please donate for David so that he can stay with his mum!David Csorba is a 25-years-old boy, resindent of Budapest, Hungary. Struck by a rare disease that attacks the muscles, his life is dependent on breathing machines and he is bedridden 24 hours a day. Diagnosed at the age of 4, put in a wheelchair at the age of 8, and since 2014, paralyzed by the disease his world confined to his bed and to the nursing of his beloved mother. David is so modest that he would never ask anyone a thing, so as his friend I (Feri) volunteered to register him to this website and ask for your contributions to help him!

 
Your contribution would allow David to stay under the care of his beloved Mum! Every donation is a chance for David to improve his condition, which lets him stay with his Mum! Your donation can be an enormous aid in the life of this family! Covering the cost of an occupational therapist twice a week, it is attainable soon to improve the condition of his muscles, so that David can leave the room in a wheelchair - something he has not had a chance to do in the past three years! Every cent is a chance for David to improve the quality of his life!
 

David is nursed 0-24 by her mother, in a rented apartment located in the outer suburbs of Budapest. Her mother, Margit Palfi could have chosen an everyday lifestyle, in case she put her son in a nursing home for the disabled, risking to compromise the quality of nursing David receives, thus risking to keep him alive. Adamant in providing the best support his sick son can get, she chose a life of abnegation and took up the role of nursing David at home: feeding, supervising, cleansing the cathether in his larynx 50-60 times a day, and meantime, also taking care of her 81-year-old sick father diagnosed with cancer.
 

Margit is an everyday-hero. Besides the worries around the condition of David, her main concern is about financial matters. Their family lives a very modest lifestyle, on the edge of poverty, living from one day to another. Due to nursing David all-day, every day, Margit is unable to work, and she is fully dependant on external subsidies. The subsidies they receive from the state are barely enough for paying for rent and food for the three: David receives 190 EUR per month as subsidies for disability, Margit receives 158 EUR per month as subsidies for nursing, and Margit's father receives 222 EUR per month as pension. Despite their best efforts, the family cannot buy the medical equipment that David's condition would need. The medical tools and a basic occupational therapy are both out-of-the-budget expenses for this family, eventhough, David would need it! It makes Margit nervous, so that she has troubles sleeping, lost her apetite and she is getting sick more frequenty. Deeply concerned about their future, (especially in case of imagining a scenario of an accident to her), Margit is desparate to get help, and so am I, as David's friend! Please help this family!
 
The aim of this fundraising is to collect donations in order to cover the medical equipment and therapy for David, for the next 2 years. Our goal is to collect 5.000.000 HUF that is enough to cover all the medical costs, occupational therapy for the following two years! This is the condition that David can stay under the nursing of his Mum!

We are grateful for every contribution no matter how big or small it is!

PLEASE DONATE FOR DAVID SO THAT HE CAN STAY WITH HIS MUM!
 
These are the monthly expenses that we are going to cover from the donations:

 ========================================
MEDICAL EXPENSES PER MONTH:
========================================


 1 piece of cannula: 57 EUR
Cathether (400 pieces) – 63,5 EUR
Decobitus tray (60 pieces) – 32 EUR
Destilled water (30 liters) – 47,5 EUR
Sterile mull lap bandage (50 packs) - 32 EUR
Desinfectant cream - 16 EUR
Occupational Therapy (twice a week) – 190,5 EUR
Vitamins, immune enhancers: 32 EUR
Nurses (3x3 hours per week):  203 EUR (so that Margit can go to the doctor and shopping sometimes)

TOTAL: 673 EUR per month
It makes 16.300 EUR for 2 years!
========================================

This is the amount that makes it possible for David to stay under the care of his Mum, for the improvement of his health condition, and also for Margit, so that she can rest a bit. No matter how small your contribution can be, it is a chance for this family so that they can stay together!

 My question, as his friends is whether I know anyone else in my life, who is more in need than David? That is the reason I would like to help him.

 You can make your contribution by clicking the "Donate" button, or you can initiate an international transfer.

 ========================================
Name of the Bank: ERSTE Bank
Account holder: Miklos Palfi
Account number: 11600006-00000000-33480071
SWIFT code: GIBAHUHB
Address of the Bank: 1138 Budapest, Nepfurdo u. 24-26.
Notes: "Donation for David"
========================================

Thank you for considering donating to David!

Donations (0)

 • Steiner Kata Kohanyi 
  • €20 
  • 10 mos
 • Erika Tóth 
  • €100 
  • 10 mos
 • Bihari Miklós 
  • €20 
  • 11 mos
 • Zsuzsanna Simai 
  • €30 
  • 13 mos
 • Zoltán Vörös 
  • €20 
  • 14 mos

Organizer 

Henriett Nagy 
Organizer
Duisburg, Nordrhein-Westfalen, Deutschland
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more