Asphalt Towns Luka & Krusev Do

Poštovani Prijatelji, Građani MZ Luka, naselja Luka I Krušev Do, želim ovu priliku da iskoristim da vas obavjestim da sam pokrenuo stranicu “Gofundme” za projekat “Asvalt Luka/Krusev Do”. MZ Luka, mjesna zajednica je nastala od dva sela, Luka i Krusev Do. Ova zajednica je imala 1991ve godine 1006 stanovnika koja je pripadala Opstini Srebrenica kao I danas. U ovim selima su živjeli 100% Bosnjaci kao I danas. U zadnjem ratu 1992-1995, selo Luka I Krusev Do su zadnja sela koja su pala pod dusmanske ruke, kao svo stanonistvo je protjerano I zivi kako u Federaciji BiH tako I citavom svijetu. Porodice ostale bez kuca, objekata I bez zemlje koja je NICIJA. Kazem nicija iz tog razloga jer smo je svi gotovo zaboravili a upravo kada se spomene neka akcija ili projekat dobar kao “PUT/ASVALT”. Pojave se ljudi gazde te zemlje koi govore “JA NE DAM”. Ama sta ti ne das covjece? Covjece da li ti znas da je ovaj zivot prolazan. Trebamo se svi upitat, kad se umre da li se ponese nesto sa sobom “CENIFI” ili samo ono sto smo zaradili ZLO I DOBRO. Dobar “PUT” kojeg smo zamislili I koji bi bio glavna vena za SRCE da bi ga koristili kad odemo da nahranimo dusu gdje smo se rodili I ujedno olaksamo narodu koji zivi tamo, koji se vratio jer mora negdje da zivi. Ovaj put bih ite kako pomogao povratnicima koi znaju biti zatrpani zimi i po 3 sedmice jer je tesko ocistit put. Uspjeh ovog projekta bi skratilo vrijeme u pola od trenutnog i mnogo bih znacilo za sve nas. Pa onda odaberite kako da nas nasi preci I potomci spomenu. Dobrim ili losim a Bog zna sve sta se zaradi. Prijatelji, Lucani I Krusevci da se vidimo – dobro se dobrim vraca…

Cilj ovog projekta jest uradit asvalt od 5km sto FDM je vec odobrio sredstva za 2km. Ubjedzen sam da nase Bosnjacko humano veliko srce moze ostvarit ovaj cilj. Ako bih mi ostvarili sredstva za dodatnih 1.5km od 5km, Opstina Srebrenica I FDM bih dodatno izjednacili nasa sredstva u tom slucaju cilj od 5km bih bio ostvaren. Molim sve dobre ljude da nam se prikljuce ovoj akciji I takodze proslijede/objave svojim prijateljima ovu akciju.

Ova akcija ce trajat od 3/23/2019 - 05-31-2019
Vrijednost projekta je $635,045KM ili $373,556 dolara (5km ili 3.125 miles).
FDM daje sredstva u vrijednosti od $254,018KM ili $149,422 dolara (2km ili 1.3 miles).
Nas cilj je prikupit $95,000KM ili $56,000 dolara, isti iznos bih FDM i Opstina Srebrenica dodatno dali sredstva da se nas cilj ostvari InshAllah (3km ili 1.9 miles).

DOBRO SE DOBRIM VRACA!

S postovanjem,

Muhamed Durakovic
Become the first supporter

Your donation matters

GoFundMe protects your donation

We guarantee you a full refund for up to a year in the rare case that fraud occurs. See our GoFundMe Giving Guarantee.

See all

Organizer

Muhamed Durakovic
Organizer
Auburn, NH

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.