Main fundraiser photo

Atelierbrand Maarten Bel

Donation protected
Woensdagochtend 28 juni werd ik wakker van een NL-alert op mijn telefoon en las het bericht dat er een grote brand was op de Keileweg. Toen ik de andere berichten op mijn telefoon las wist ik dat het goed mis was. Ik sprong direct op de fiets en snelde mij naar de plaats van onheil. Hier aangekomen kon ik mijn ogen niet geloven en zag ik mijn atelier in vlammen opgaan.

De schade is enorm. Blijkbaar kan alles branden, als het vuur maar heet genoeg is. Accutollen, speakers, een sportfiets en helaas ook de geleende naaimachine van mijn vriendin. Ook verbrande er een hoop kunstwerken die hier stonden opgeslagen. Onder andere een standbeeld, feestboterhammen, een lichtbak en nog tientallen kunstwerken en props die ik in de afgelopen 15 jaar maakte zijn voorgoed verhuisd naar de kunsthemel.

In de dagen erna wilde ik nog 1 keer naar mijn geliefde plek voordat de bergingswerkzaamheden echt gingen beginnen en deze plek voorgoed zou verdwijnen. Ik stond stil bij alles wat ik hier ooit creëerde en verzamelde de as van kunstwerken die hier in vlammen opgingen.

Ze zeggen dat destructie een vorm van creëren is omdat alles wat kapotgaat, iets nieuws creëert. Vanuit deze gedachte creëer ik iets nieuws. Een nieuw kunstwerk gemaakt van de as van sowieso 100 kunstwerken.

De as is verwerkt in een serie unieke drukwerken. Ieder werk is genummerd en gesigneerd.

Alvast bedankt
Maarten Bel

  • NOTIFICATIE: er worden geen loterijen, sweepstakes, weggeefacties of promoties aangeboden in ruil voor Donaties aan deze GoFundMe.

Organizer

Maarten Bel
Organizer

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about

  • Trusted

    Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee