Afronding van werkzaamheden

Nederland | Bosanski ispod

Beste broeders en zusters in de islam, onze dierbare leden en donateurs!

We hopen dat deze oproep u en uw dierbaren in een goede gezondheid en stemming zal brengen, en dat de inhoud u zeker gelukkig zal maken, zo God het wil.

Ons verenigingsgebouw, waar we sinds 2015 eigenaar van zijn, van vereniging ICC-Hajr nadert het einde van de verbouwing. Helaas is het zo dat we zo aan het einde financiële middelen te kort komen.

Aangezien onze geplande “Donatieavond” niet door kon gaan vanwege de globale pandemie Covid-19 zijn wij genoodzaakt een beroep te doen op de goedheid van onze leden, vrienden, familie en kennissen.

Daarom is het een bijzonder genoegen, eer en plicht voor ons om u te informeren over de geïnitieerde actie genaamd "ACTIE 100".

Door de 100 actie, dachten we dat elk van onze leden van de moskee die € 100,- kan doneren (of minder, wat er maar mogelijk is) en op deze manier mee gedaan kan worden om onze verbouwing af te maken.

De mens zou voor deze wereld moeten werken alsof hij er honderd jaar zal zijn, en hij moet zich voorbereiden om hem te verlaten alsof het morgen zal zijn. Na de dood van een man wordt het boek van zijn daden gesloten, behalve in drie gevallen: als hij een welopgevoed kind of een wetenschappelijk werk of een hajrat-VAKUF achterlaat, zegt de profeet a.s.

Dit zal je grootste hajrat-waqf zijn die nog over is in onze ICC Hajr Enschede, als beste broer en gewaardeerde zus je eraan deelneemt.

In de hoop op uw tijdige en nobele antwoord op deze oproep, begroeten we u broederlijk met gebeden tot Allah om ons te helpen dit nobele doel te bereiken. Amiin.

Bestuur-commissie

ICC Hajr Enschede
Dr. van Hoekstraat 10A
7545 XA  ENSCHEDE

KvK: 08162832
IBAN: NL81 ABNA 04 2919 4129

Tel. voorzitter: +49 151 4078 5895
www.hajr.nl 
[email redacted] 
_________________________________________________________________________________________

Pomozite završetku našeg islamskog centra (džamije) IKC Hajr Enschede

Esselamu alejkum poštovani,

Allah dž.š. kaže u Kur’anu: “Allahove kuće (džamije) grade oni koji vjeruju u Allaha i Sudnji dan i koji obavljaju namaz i daju zekat i ne boje se nikoga osim Allaha, oni su nadati se je, na pravom putu.”(El-Tevba; 18) „Oni koji imanja svoja troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. – A Allah će onome kome hoće dati i više; Allah je neizmjerno dobar i sve zna.“ (al-Baqara, 261. ajet).

Allahov Poslanik Muhammed a.s. je rekao: “Najdraža (mjesta) kuće Allahu su džamije”.

Hvala Allahu dž. š. na svim blagodatima kojima nas je obdario. Molimo Uzvišenog Stvoritelja svih svjetova da nas uputi na pravi put i da nam pomogne da očuvamo svoju vjeru Islam ma gdje bili i živjeli.

Poštovana braćo i sestre u Islamu, dragi naši članovi i donatori!

Nadamo se da će Vas i Vaše najmilije ovaj apel zateći u dobrom zdravlju i raspoloženju i da će Vas njegov sadržaj zasigurno obradovati, ako Bog da.

Naša džamija i džamijske prostorije koje su u našem vlasništvu od 2015 g., su već odavno pri kraju završetka radova i ostalo nam je još malo truda i finansijskog ulaganja da naš objekat aBd ugleda svjetlo dana. Mnogima je poznato da smo trebali imati donatorsko veče za završetak naše džamije ali Allah je dao iskušenje pandemije da smo bili prinudženi odgoditi istu. Zato nam čini posebno zadovoljstvo, čast a i obavezu što Vas možemo obavijestiti o pokrenutoj akciji pod nazivom „AKCIJA 100“.

Kroz akciju 100 smo zamislili da svaki naš član džemata koji je u mogućnosti donira €100 i na taj način svi članovi učestvuju u akciji završetka naše džamije.

Da bi smo ostvarili tu plemenitu zamisao bilo bi potrebno da se što veći broj donatora, prema svojim mogućnostima, uključiti u ovu hairli akciju koju smo pokrenuli na ovim prostorima.

Izgrađeni centar (džamija), ako Bog da, biće VAKUF svih onih koji budu učestvovali u njegovom obezbjeđivanju.

Čovjek treba da radi za ovaj svijet kao da će na njemu biti stotinu godina, a treba se pripremati za odlazak s njega kao da će biti sutra. Nakon smrti čovjeka, zatvara se knjiga njegovih djela osim u tri slučaja: ako iza sebe ostavi lijepo odgojeno dijete ili neko naučno djelo ili neki hajrat-VAKUF, kaže Poslanik a.s.

Ovo će biti tvoj najveći hajrat-vakuf ostavljen u našem IKC Hajr Enschede, ako dragi brate i poštovana sestro budeš učestvovao(la) u njemu.

Pozivamo te da se uključiš u najhairniju akciju koju pripadnici Islama, Bošnjaci i drugi pokreću jer od tog vakufa (hajrata), Vi kao pojedinac, Vaša porodica, naš džemat će imati najviše koristi.

Možete uvakufiti određenu sumu novca na ime svoga oca, majke, brata, sestre, rođaka ili prijatelja koji su preselili na ahiret a mi ćemo svake godine, ako Bog da, proučiti hatmu vakifima za vrijeme mjeseca Ramazana, zatim ćemo odrediti jedan dan u godini kao dan vakifa i tada ćemo se okupiti i proučiti tevhid našim vakifima. Ovo je izuzetno dobra akcija, zamislite svake godine učenje hatme vašim najmilijim za vrijeme mubarek mjeseca Ramazana.

Vaše donacije možete isto uplatiti direktno u našem objektu, koji je otvoren petkom i nedjeljom. A potrudit ćemo se da vas i lično posjetimo na vašoj adresi stanovanja koliko nam za to vrijeme i mogućnosti dozvole.

Nadajući se Vašoj pravovremenoj i plemenitoj reakciji na ovaj apel, bratski Vas selamimo uz molbe Allahu da nas pomogne u ostvarenju ovog plemenitog cilja. Amin.

Džematski odbor

IKC Hajr Enschede
Dr. van Hoekstraat 10A
7545 XA  ENSCHEDE

KvK: 08162832
IBAN: NL81 ABNA 04 2919 4129

Tel. voorzitter: +49 151 4078 5895
www.hajr.nl
[email redacted] 

Donations

 See top
 • Anonymous 
  • €10 
  • 16 hrs
 • Anonymous 
  • €100 
  • 2 d
 • Mohamed Azar 
  • €10 
  • 3 d
 • M Sabanović 
  • €100 
  • 5 d
 • Anonymous 
  • €100 
  • 6 d
See all

Organizer

Adnan Huremović 
Organizer
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more