Surinaamse POM in een BOX...

Wij hebben als doel: Surinaams eten groot maken, leuker te presenteren. En dit allemaal is ook nog eens lekker.

Hoe: Adopteer een POM.! 
Waarom POM.? Daarom!
POM. is het Surinaamse Nationaal gerecht, je vindt het op bijna elk feestje! Het staat voor gezelligheid, samenhorigheid en nostalgie. Het is super lekker en ook leuk om als cadeau te geven! 

Surinaams eten is in sommige randsteden al aardig bekend. Een lekkere saoto of pindasoep, als lunch of na het uitgaan, is in Rotterdam bijvoorbeeld niet meer weg te denken. Echter… waar vind je een luxe Surinaams Caribisch restaurant waar je je date mee naartoe neemt? Of waar je gaat eten met je schoonouders, of vriendinnen wanneer je weer een meiden avond hebt? Een echt Surinaams Caribisch restaurant… dat vind je niet snel. 

Wij willen de Surinaamse keuken de waardering geven die het verdient. Niet even snel een hapje tussendoor, maar een culinaire beleving tijdens een avondje uit. 

Hoe? We stoppen niet alleen de POM. in een nieuw jasje, ook ons pop-up restaurant met open keuken: Avenue Nine is verpakt in een leuk jasje. De donaties gebruiken we voor:
- Restaurant Avenue Nine: waar Surinaams eten wordt gepresenteerd als de culinaire beleving die het is. 
- Catering Bus: Zodat we de Surinaamse culinaire beleving door heel het land kunnen verspreiden. 
- Beleving: Zodat we jullie de Surinaamse eetbeleving kunnen garanderen.  

Deadline doelbedrag: Maandag 31 december 2020. Bij elke € 2.700 aan donaties leveren we de POM. 

Bij een donatie van € 12,99 ontvang je een POM. Vega, bij € 15 een POM. Kip en bij € 18 een POM. kip/zoutvlees. Bij donaties boven de € 45 leveren wij de POM. ook nog GRATIS tot aan huis. De afgelopen maanden hebben wij al meer dan 500 POM. verkocht. Lees hieronder meer over ons verhaal, ons doel en over POM.!


48303332_1591309522309514_r.jpeg

ONS VERHAAL
Vorig jaar september begonnen wij met het avontuur Avenue Nine, een Caribbean Soul Food Pop-up Restaurant in het unieke en prachtige Westelijk Handelsterrein te Rotterdam. Een restaurant dat net even anders is en wordt gekenmerkt door de gastvrijheid van het Avenue Nine team. Elke week zijn er wisselende food events, zoals Krab(u)dag, Soepdag en POMdag. Onze missie is om gasten samen te brengen in positiviteit en op een toegankelijke wijze kennis te laten maken met onze soul food. We combineren nostalgie met innovatie en geven een Avenue Nine draai aan onze gerechten. Er is bewust gekozen voor een kleine menukaart met versgemaakte gerechten.

CRISIS
Na het sluiten van onze deuren als gevolg van de coronacrisis zijn er, zoals voor vele anderen, moeilijke en onzekere tijden aangebroken. Als jong bedrijf moesten we improviseren en groot beroep doen op onze creativiteit tijdens deze crisis. De afgelopen 2 maanden is elke week anders geweest. Na de aankondiging van de maatregelen in maart waren we binnen 1,5 dag omgeschakeld naar het laten afhalen en bezorgen van krachtige maaltijdsoepen en andere gerechten zoals Jamaican Jerk chicken, Johnny Cake en Heri Heri. We kregen hulp van vrijwilligers die maaltijden bij mensen thuis bezorgen die door de huidige omstandigheden niet of nauwelijks de deur uit kunnen.

WAT HEBBEN WE NODIG?
Vanaf 1 juni zijn onze deuren weer open gegaan. We zijn verhuisd naar een grotere locatie binnen het Westelijk Handelsterrein waar er voldoende ruimte is om 30 gasten te ontvangen gezien de 1,5 meter maatregel. We zijn ontzettend blij met deze kans! Tegelijkertijd merken we dat het voor ons als jong bedrijf een financiële uitdaging is om tijdens de coronacrisis te verhuizen én opnieuw open te gaan. Het zou ons ontzettend helpen een bedrag van 18.000 euro op te halen, zodat we een buffer kunnen opbouwen. Zo kunnen we de kosten rondom de verhuizing, inrichting en de 1,5 meter maatregelen beter opvangen in deze crisistijd. Denk hierbij aan een handige online reserveringssysteem, afscheidingen tussen tafels, extra desinfectie- en speciale schoonmaakmiddelen, wegwerphandschoenen voor personeel en een grotere aanschaf  eencaddy om ons eten te leveren. 

STEUN ONS
Hoe kunnen jullie ons steunen? Door een POM. van Avenue Nine te 'adopteren'. Doneer een bedrag en ontvang sowieso een hoop positieve vibes en dankbaarheid van Team Avenue Nine. Bij een donatie van 12,99 euro ontvang je een POM. Vega, bij 15 euro een POM. Kip en bij 18 euro een POM. kip/zoutvlees. We bereiden onze POM. met halal kip en halal zoutvlees.

48303332_1591308090700545_r.jpeg

OVER ONZE POM.
Het verhaal achter onze POM. is dat 1 april jl. een artikel verscheen op Waterkant.nl waarin ons gerecht ‘De Pomsalon’ werd geïntroduceerd: een Surinaamse variant van een kapsalon in een zilver bakje, gemaakt van pom met madame jeanette mayonaise en kaas. Deze 1 aprilgrap is het startsein geweest om pom in kapsalon formaat te bereiden. In Suriname heeft elke familie een eigen manier om pom te maken. Daarom besloten we 2 verschillende familierecepten en technieken en het idee om een pom als cadeau te geven te combineren tot onze eigen POM. in een luxe verpakking.  Onze pom weegt 360GR en is geschikt voor 1 tot 2 personen. 

WAT IS POM?
Pom is een Surinaamse ovenschotel. Het is een gerecht van Creoolse oorsprong, alhoewel de ovenschotel door de vroegere Joden in een koosjere vorm en zonder bereiding met de Zuid-Amerikaanse tayer werd genuttigd in Suriname. Het basisingrediënt is afkomstig van de wortelknollen van de tayer (Xanthosoma sagittifolium) die in heel Zuid-Amerika groeit, ook in het binnenland van Suriname. In de volksmond noemt men deze tayer pongtaya of pomtayer en het daaruit bereide gerecht noemt men pom.

Bij voldoende steun en POM. adopties kunnen we met een glimlach en vol goede moed vooruit blijven kijken en onze missie en activiteiten voortzetten gedurende de crisis. We maken onze gerechten met liefde en willen dit graag met jullie blijven delen.

Alvast hartelijk dank en lobi!

Miquil Tjon Kon Fat & Shifano Cooman

Donations

 See top
 • glenn hardenberg 
  • €45 
  • 2 mos
 • Andrea del Castilho  
  • €15 
  • 2 mos
 • Anonymous 
  • €45 
  • 2 mos
 • Masé Sutterland 
  • €15 
  • 2 mos
 • Anonymous 
  • €45 
  • 3 mos
See all

Organizer

Miquil Tjon Kon Fat 
Organizer
Kop, NL
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more