Aankoop snippergrond ICCW: Sadaka Jariya

Goedendag,  As-salāmu ʿalaykum,

Laten wij onszelf eerst even voorstellen voor degene die ons niet kennen. Het ICCW is sinds 1981 bezig met het welzijn van haar leden en haar (directe) omgeving. De (religieuze) activiteiten van het ICCW staan in teken van het samenbrengen van de verschillende groepen in onze samenleving.  

Het ICCW heeft als kerntaak het in stand houden en beheren van onze moskee. De kernactiviteiten van het ICCW sluiten hier logischerwijs bij aan. In de eerste plaats is het ICCW opgericht om de islamitische gemeenschap in Woerden een plek te bieden waar zij aan haar religieuze verplichtingen kunnen voldoen (te weten de vijf dagelijkse gebeden, de vrijdagpreek, de taraweeh-gebeden in de ramadan, de feestgebeden, het islamitische dodengebed en de vrijwillige gebeden). 

Naast bovengenoemde religieuze activiteiten ontplooit het ICCW verschillende activiteiten die in een bredere religieuze context kunnen worden geplaatst. Denk daarbij aan educatieve activiteiten, sociaal-culturele activiteiten, sportieve en recreatieve activiteiten, charitatieve activiteiten en overige maatschappelijke activiteiten. Op o.a. de projectenpagina op onze website (www.iccw.nl/doneer) is een overzicht en beschrijving opgenomen van de lopende projecten. 

Het ICCW wil een inspirerende plek bieden voor alle mensen in en rondom Woerden, ongeacht geloof, afkomst of leeftijd. Ons voornaamste doel is onze gemeenschap en bezoekers kennis op te laten doen, deze voor hen toegankelijk te maken en deze kennis verder te delen. 

Door de Coronacrisis is het op een ‘normale’ manier inzamelen helaas niet meer mogelijk. Dit betekent niet dat wij bij de pakken neer gaan zitten. Nee, elk tegenslag biedt ook een kans!  

Wij hebben er zelf alle vertrouwen in en zijn dan ook de uitdaging aangegaan door direct weer de stoute schoenen aan te trekken. Wij hopen dat wij samen met jong en oud, met behulp van kleine (alles helpt) en grote bijdragen, het volgende project kunnen verwezenlijken: 

Het bestuur ICCW heeft van de gemeente een aanbod gekregen om de strook grond aan de Populierenstraat tegen een gereduceerde prijs van € 152 per m2 over te nemen. Het gaat om een strook van 240 m2, daarmee komen we uit op € 40.520,- inclusief kosten voor belasting, notaris en kadaster. Wij willen voor de moskee deze 240m2 snippergrond  aanschaffen, in eerste instantie om: 

§  Zelfbeschikking te hebben over de strook grond om de moskee heen

§  Deze netjes te kunnen onderhouden zodat de omgeving om de moskee netjes en leefbaar wordt

§  Mogelijk in de zomer leuke activiteiten buiten te organiseren (burendag etc.)

§ Als wij in de toekomst overgaan tot nieuwbouw, zouden wij -in overleg met  gemeente- dit stuk grond mee kunnen nemen in ons bestemmingsplan. Zaak is wel dat wij nu al hier op voorsorteren.) 

Voor degene die een 1 M2 (€155 per M2 ) grond ‘op naam’ willen kopen, hebben wij het volgende bedacht. Er zal een plaquette (zie voorbeeldfoto binnenkort bij de updates) worden gemaakt met maximaal 240 namen. Dit zijn de namen van de personen die één of meerdere M2 grond hebben gedoneerd. Mocht je meerdere M2 grond hebben gedoneerd, zal er achter je naam het aantal komen (x gedoneerd).  

Zo willen wij mensen stimuleren en ook meteen wat terug doen voor degene die een M2 grond ‘geadopteerd’ hebben. Hun namen worden hiermee vereeuwigd op de plaquette en op een centrale plek in de tuin geplaatst.  

Wij hopen dat jullie deze actie kunnen waarderen en vooral ook steunen. Ik vraag jullie daarnaast ook om de link veelvuldig te delen zodat de kans groter wordt om ons doel te bereiken.  

Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 december zullen er ook weer live events plaats vinden waarbij wij meer informatie zullen verstrekken en middels interactie mensen aan zullen sporen om te doneren. Blijf hiervoor onze

website (www.ICCW.nl/Doneer)
onze Facebook kanaal (https://www.facebook.com/islamitischcultureelcentrumwoerden.iccw )
en onze YouTube kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCwWYrngX0gJJhhVhuQ6J6Fg/videos )
in de gaten houden. 

Baraka Allahu fiekoum in sha Allah. 

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.    ​"مَّثَلُ ٱلَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَٰلَهُمْ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنۢبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِى كُلِّ سُنۢبُلَةٍ مِّا۟ئَةُ حَبَّةٍ وَٱللَّهُ يُضَٰعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَٱللَّهُ وَٰسِعٌ عَلِيمٌ" 

“Het voorbeeld van degenen die hun rijkdom aan Allah besteden is als een zaadje [van graan] dat zeven stekels laat groeien; in elke piek zitten honderd korrels. En Allah vermenigvuldigt [Zijn beloning] voor wie Hij wil. En Allah is allesomvattend en wetend.” 

Contant doneren is mogelijk, maar niet wenselijk i.v.m. de aangescherpte Coronamaatregelen, neem daarvoor contact op met het bestuur 06 87 239 979 of mail naar [email redacted] 

Daarnaast kunnen de mensen die het lastig vinden om via de site te doneren ook middels een open tikkie te doneren. Tikkie:
https://tikkie.me/pay/ICCWoerden/b9QGtv718uifPk5WB6u8uV

Of, een tikkie voor een ‘geadopteerde’ M2 grond voor 155,- euro: Tikkie: https://tikkie.me/pay/ICCWoerden/uugAjWSmeDBNuvvTUFz2F1

Ook kun je de donaties door appen naar 06 87 239 979. Je krijgt dan meteen een Tikkie toegestuurd om te betalen. Mocht je contant willen betalen dan graag een afspraak maken ook via dit nummer (zie ook hierboven).


LEES HIER DE VOORWAARDEN VOOR DE PLAQUETTE

Donations

 See top
 • Anonymous 
  • €10 
  • 27 d
 • Ahmed Houdhoud 
  • €155 
  • 27 d
 • Anonymous 
  • €155 
  • 27 d
 • Loubna el Kabch 
  • €50 
  • 27 d
 • Samir Skori 
  • €50 
  • 27 d
See all

Organizer and beneficiary

Islamitisch Cultureel Centrum Woerden 
Organizer
Woerden, NL
Rachid Abarkane 
Beneficiary
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more