Main fundraiser photo

Hulphond voor autisme

Donation protected
Hallo mijn naam is Samyra Geerman, 23 jaar en ik ben gediagnostiseerd met een autisme spectrum stoornis, persisterende depressie en vermijdende persoonlijkheidsstoornis. Na jaren behandeling, van ambulant tot deeltijd tot klinisch kan ik gelukkig zeggen dat ik al heel ver ben gekomen in mijn herstel, maar helaas blijven mijn problemen dusdanig erg dat ze een grote invloed hebben op mijn leven.
 
Omdat autisme niet iets is waar je van af komt is het dus belangrijk dat ik hiermee leer leven. Ook mijn persisterende depressie is niet iets tijdelijks maar zal altijd bij mij blijven. Een hulphond kan mij helpen om hiermee om te gaan en me beter staande te houden in de maatschappij.
 
Een paar dingen waar een hulphond mij mee zou kunnen helpen:
 • Signaleren op spanning en overprikkeling, zodat ik hier iets mee kan doen voordat het super erg wordt.
 • Mij steunen in sociale situaties
 • Helpen in bijvoorbeeld de supermarkt door contact te houden of mij naar de uitgang de brengen als ik in paniek raak of dissocieer door de vele prikkels
 • Een hond 'verplicht' mij om een goed ritme aan te houden en naar buiten te gaan, wanneer ik erg depressief ben vind ik dit heel moeilijk, maar voor een hond zou ik dit wel doen omdat ik heel veel om dieren geef
 • Door angst en moeite met sociale situaties vermijd ik snel dingen, waardoor ik alles eigenlijk alleen maar moeilijker maak. Een hulphond mag bijvoorbeeld mee naar de universiteit waardoor ik het niet alleen hoef te doen en de kans op vermijding kleiner wordt.
 • En eigenlijk nog wel meer, maar dit zal ik zelf ook nog moeten ontdekken
 
Helaas kan ik deze dure opleiding niet zelf betalen, en wordt dit niet vergoed door de zorgverzekering. Vandaar dat ik deze crowdfunding heb aangemaakt, hoe spannend en moeilijk ik dat ook vind.
 
Met elk klein bedrag help je me al!
 
Mocht je liever niet zomaar doneren kun je ook een kijkje nemen op mijn website: www.bestaansrecht.net waar ik persoonlijke portretten illustreer en waar ik een webshop heb met onder andere een ebook waarin ik je leer illustreren en zelfgemaakte wenskaarten. Alle opbrengst hiervan gaat ook naar mijn toekomstige hulphond.
 
Ook delen op social media of met vrienden/familie wordt enorm gewaardeerd.
 
Alvast bedankt lieve mensen <3
 
 
ps. mocht je meer over mij willen weten bekijk mijn instagram @bestaansrecht of bekijk deze documentaire waar ik in zit. 

en de hond op de foto is niet van mij, ik heb nog geen hond! Dit is een oppashondje :)
 
 
 
 

Organizer

Samyra Geerman
Organizer
Utrecht

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee