Main fundraiser photo

Mijn laatste hoop: een hulphond voor Amber

Donation protected

My last hope to recovery: psychiatric servicedog

—English below—

Beste lezers en toekomstige donateurs, 
 
Mijn naam is Amber Noevers. Ik ben 23 jaar. Ik woon beschermd bij het RIBW en ben helaas uitbehandeld verklaard in de GGZ door het RadboudUMC. Een psychosociale hulphond is mijn laatste redding om nog een zo normaal mogelijk leven te kunnen leven. Het overleven naar het leven maken

 Vaak denkt u bij 23 jarige vrouwen aan uitgaan, studeren, werken, afspreken met vrienden, reizen en de tijd van hun leven hebben. Helaas is dit voor mij niet het geval. 

 Om u te kunnen laten begrijpen, waarom een hulphond mij zo goed kan helpen, vertel ik u eerst een heel klein stukje over mijn levensverhaal en daarna waarom een hulphond mij kan helpen. Dit is niet mijn hele levensverhaal, omdat het anders veel te veel wordt. Voor u heb ik dan ook het belangrijkste, en de grootste dingen op een rijtje gezet. 

 Ik ben van groep 5 tm 8 erg veel gepest geweest. Ik werd als 8 jarig meisje door ongeveer 30 andere kindjes opgewacht, uitgescholden, in elkaar geslagen, en toen er internet en msn uit kwam, werd ik ook cyber gepest. Helaas deed mijn basisschool er niks aan omdat het 1 tegen 30 was en de juf was bevriend met de ouders van de andere kindjes waardoor ik niet werd geloofd… Gelukkig heeft iemand eind groep 8 de msn gesprekken opgeslagen en aan de directeur gegeven. Toen pas -na 3 jaar- werd ik geloofd! Echter was het kwaad al geschied en gingen we naar de middelbare school. Ik ben toen naar de middelbare school gegaan, waar ik ook geen goede tijd achter de rug heb gehad ivm vele ruzies en ook hier werd ik opgewacht en uitgescholden etc. Door al deze gebeurtenissen heb ik een angst ontwikkeld om alleen naar een winkel te gaan of om bijv überhaupt een wandeling te maken in mijn eentje. Ik ben hierdoor dus altijd afhankelijk van andere mensen om boodschappen te kunnen doen, of om even een frisse adem in de natuur te nemen. Op mijn 10e kreeg ik de diagnose ADHD. Als 12 jarig meisje stond ik al op een brug om te springen. Ik trok het leven niet meer. Hier begon het balletje te rollen en ben ik in de psychiatrie terecht gekomen. 
 In de tussentijd zat ik op hoog niveau kunstschaatsen, dit heeft mij ondanks alles, er toch erg veel er doorheen geholpen. Echter heb ik op mijn 13e moeten stoppen ivm 2 voetoperaties, waardoor je daarna niet meer op hoog niveau terug kan komen. Ik was Nederlands en Belgisch kampioen en het kunstschaatsen zit nogsteeds altijd in mijn hart en bloed. 

 Helaas heb ik ondertussen door mijn verleden een aantal diagnoses ontwikkeld die mijn leven niet op het makkelijkste niveau zetten: (gegeneraliseerde angststoornis, borderline persoonlijkheidsstoornis, ADHD). 
 Ondanks alle bovenstaande ging ik vol goede moed naar het MBO om daar de opleiding verpleegkunde te gaan studeren. Qua IQ kon ik het makkelijk aan, maar vanwege mijn verleden heb ik er toch erg veel moeite mee gehad. Eind leerjaar 3 stortte ik dan ook toch weer in en deed ik mijn eerste suicide poging. Vele opnames op de open en gesloten afdelingen in de psychiatrie volgde. Ik heb toen 2 jaar een tussenjaar genomen, waarin ik verschillende therapieën heb gevolgd. Na deze 2 jaar besloot ik om weer naar school te gaan, terug naar de MBO opleiding die ik graag wilde afmaken: verpleegkunde. Ik ben toen opnieuw begonnen in leerjaar 2 en begin leerjaar 3 viel ik toch weer uit ivm psychische problematiek. Hier baalde ik zo erg van en alles leek verkeerd te gaan, waarna een 2e suïcide poging volgde. Ik heb het erg moeilijk gehad, maar ik probeer het toch weer wat op te pakken, waardoor ik ervoor heb gekozen om nu toch eens goed aan mijzelf te gaan werken en pas weer terug naar school te gaan, als ik het allemaal op de rit heb. 

 Ik heb voor mijn trauma’s en andere diagnoses al vele therapieën gehad. Hierbij kunt u denken aan: psychologen, PMT (sport therapie), Schematherapie, Dialectische gedragstherapie, Cognitieve gedragstherapie, EMDR (traumabehandeling), VERS training (emotie regulatie), etc. Ook heb ik woonbegeleiding gehad, begeleiding via crisisdienst etc. Ik ben al een heel stuk vooruit gegaan, maar helaas niet waar we hadden gehoopt. Een hulphond kan mij ondersteuning geven in mijn proces naar herstel. Ik zou later heel graag weer terug naar school willen en gaan werken. Dit is ook mijn doel, maar voor nu moet ik kleine stapjes maken zodat ik ook echt goed herstel. Ik krijg vanuit alle kanten begeleiding en hulp ondanks dat ik eigenlijk uitbehandeld ben. Gelukkig heb ik ook wel een enorme verantwoordelijkheidsgevoel voor anderen en doen dieren mij enorm goed en dat is juist iets dat ik kan gebruiken naar herstel samen met een hulphond. 

Waarbij kan een hulphond mij helpen?
 - Leren alleen te wandelen, een hond moet er toch echt uit (trauma) 
- Leren om met een hulphond boodschappen te kunnen doen (trauma) 
- Hulphond kan mijn spanning sneller aan voelen komen, waardoor ik sneller aan de bel kan trekken, of stappen kan ondernemen om mijn spanningen te reguleren (borderline, trauma, depressie, angststoornis) 
 - Hulphond kan mij uit nachtmerries halen (trauma) 
- Hulphond kan structuur geven, ik moet mijn bed uit voor de hond (depressie) 
- Als ik niet eet, eet mijn hulphond ook niet (eetstoornis) 
Dit zijn kleine voorbeelden waarbij een hulphond mij kan ondersteunen. Er zijn nog zoveel meer dingen waarbij een hulphond mij in kan helpen. 

Echter heb ik uw hulp heel erg hard nodig omdat zo’n hond natuurlijk niet het goedkoopste is.

 Helpt u mij mee naar herstel, zodat ik uiteindelijk weer mijn leven kan oppakken en kan gaan studeren en werken? 

 Ik ben u heel erg dankbaar voor de eventuele donatie! 

 Heel erg bedankt voor uw tijd en ik houd u op de hoogte van de ontwikkelingen! 

 Mijn proces/traject naar herstel staat ook openbaar op:
Tiktok: @recoveryamber 
Instagram: @hulphondluna
Twitter: @ambernoevers1

Wilt u niet doneren via gofundme?:
Dan kunt u ook overmaken via:
 

 Deze link is geldig t/m 2 september

Waar gaat het geld naartoe?
- €1200,- aanschaf pup
- €20.178,- opleiding pup en begeleiding gehele levensduur
- Aanschaf van: Vaccinaties, ontworming, riempje, bench, voer, sterilisatie/castratie, dierenarts kosten etc. 

Opleiding gaat gevolgd worden bij BMA (Bultersmekke). Deze is Internationaal geaccrediteerd 
PS: fooi voor gfm kan naar 0% geschoven worden. 

PS: ik kreeg afgelopen woensdag (17 augustus 2022), te horen door het RadboudUMC (2th opinion), dat ik ben uitbehandeld in de psychiatrie. 
Echter zijn zij er wel van overtuigd dat een psychosociale hulphond mij nog WEL verder kan helpen, maar door de kosten heb ik uw hulp hard nodig! 

 Alvast bedankt 

 Liefs Amber Noevers
——————————————————————————
English
Small version:

Dear everyone, 
My name is Amber. I’m 23 years old. I need a psychiatric servicedog. This dog is what i need to get further in my recovery. Unfortunetly, getting this dog costs a lot of money, and we can’t afford it (€20.000,- = $21.000,- USD / £17.000,- GBP) The government and mental health assurance won’t pay for it, so i need to collect the money. I have a hard past and i’m enormously traumatized. I have multiple psychiatric diagnoses which are hard to live with. I’ve been in and out of the open/closed psychward for years now.  I  already followed multiple therapies, but unfortunetly those didnt work too well, so now, an emotional support dog is my best chance, and last hope to get my life back on track, and live like every other woman. 
 My future goal is to get back to school and be able to work again, and a service dog can help her with that! 
I’m very grateful for every donation, if you could please share this around so we get more awareness❤️

The money goes to:
- €1200,- (USD $1282,- or GBP £1023,-) buying the dog
- €20.178,- (USD $21,871,- or GBP £18.923,-) education traject life time
- food, bench, animal care, vaccins, castrate or sterillize the dog and more. 
All the money goes to the dog! 

The education takes place at Bultersmekke dogschool. This organisation is international accredited

PS: i’ve had a 2th opinion at RadboudUMC. Unfortunatly last wednesday (17aug2022) they’ve said that i’m not treatable anymore. My only hope is this psychiatric servicedog. RadboudUMC is convinced that this dog can helps me further!! That’s why it’s so important for me!

If you don’t want to pay via gofundme, then it’s also possible to transfer the money to:

AHG Noevers-Smitjes
NL38 ABNA 0111 5146 65

You can follow my journey on:
Instagram: @hulphondluna
Twitter: @ambernoevers1
Tiktok: @recoveryamber

Donate

Donations 

 • Anonymous
  • €5 
  • 4 d
 • Alewijnse Alewijnse
  • €5,000 
  • 1 yr
 • Robert Schumacher
  • €10 
  • 1 yr
 • Erik T
  • €10 
  • 1 yr
 • Marianne Meijerhof
  • €10 
  • 1 yr
Donate

Organizer

Johannes Noevers
Organizer
Nijmegen

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee