Luchtdoop 160 mindervalide kinderen Rêves de Gosse


In september vindt het hoogtepunt plaats van de 25e editie van ‘Rêves de Gosse’, een initiatief van de Franse piloten vereniging ‘Chevaliers du Ciel’. Een 40-tal piloten zullen met hun sportvliegtuigen gedurende de hele maand op 10 verschillende locaties meer dan 1500 valide en mindervalide kinderen een luchtdoop aanbieden. In hun zilveren jubileum jaar komen de Chevaliers ook naar België. Op de luchtmachtbasis in Beauvechain zullen op 28 september 160 kinderen uit 4 Belgische scholen hun onvergetelijke luchtdoop beleven. Sinds 25 jaar zetten de Chevaliers zich in voor kinderen met een handicap en delen ze hun passie met hen.
Met dit project wil men mindervalide kinderen samenbrengen met hun valide leeftijdsgenootjes, de sociale integratie van kinderen met een handicap bevorderen en het stigma rond handicap overwinnen. Het is een educatief programma waarin doorheen het voorbije jaar verschillende ontmoeting plaatsvonden tussen beide groepen kinderen (dit jaar uitzonderlijk online om het corona-proof te houden), waar ze elkaar leerden kennen en waar hen geleerd werd verder te kijken dan de verschillen. Voor mindervalide kinderen, die vaak sociaal benadeeld zijn door hun handicap, maken ontmoetingen met hun valide leeftijdsgenoten een wereld van verschil. Het hoogtepunt van dit project is een heuse luchtdoop.


JCI Brussel heeft het voorbije jaar meegewerkt aan de verschillende educatieve ontmoetingen en zal op 28 september mee de luchtdoop organiseren op de luchtmachtbasis van Beauvechain. De 10-koppige commissie is nu volop aan het werken om dit evenement met 160 kinderen, 40 piloten en 100 vrijwilligers op poten te zetten. Zo zijn we reeds begonnen aan de logistieke uitwerking, hebben we de luchtmachtbasis van Beauvechain kunnen vastleggen aan een liefdadigheids tarief en krijgen we de steun van het Media team van het Belgische leger om de pers naar het evenement te halen.
Om deze dag mogelijk te maken hebben we echter ook uw hulp nodig. Een deel van het project wordt gefinancierd door de Chevaliers du Ciel en hun partners (revesdegosse.fr). Een dergelijke organisatie vraagt echter meer middelen en we zijn op zoek naar bijdragen van sympathisanten. Voor de campagne is 15.000 euro nodig. Het ingezamelde bedrag zal gebruikt worden om de luchtmachtbasis te huren, om maaltijden te voorzien voor 300 personen, om transport van piloten en kinderen te bekostigen en om allerhande beveiligingsmateriaal te huren. De voorbije maanden hebben we reeds een deel van het bedrag ingezameld met allerlei acties. 

Uw financiële bijdrage kan deze kinderdroom waarmaken!

Meer informatie kan u vinden op de site van Rêves de Gosse 
of u kan contact opnemen met Willem Rowies via de 'contact' knop onderaan.

Bedankt voor uw steun!
JCI Brussel


Indien de corona maatregelen de luchtdoop op 18 mei niet mogelijk maken, zal het evenement in september plaatsvinden.

Organizer

JCI Brussel
Organizer
Brussels

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.