101
101
4

Ellende van de Bende

€5,350 of €250,000 goal

Raised by 99 people in 17 months
Op 9 november 1985 richtte de Bende Van Nijvel een bloedbad aan op de parking van de Delhaize in Aalst. Drie loden ballen rukten onze papa uit ons leven - hij was een van de acht dodelijke slachtoffers die dag.
32 jaar later hebben wij nog altijd meer vragen dan antwoorden. 32 jaar later zijn wij het geknoei in het onderzoek beu. 32 jaar later eisen wij een oprecht, onafhankelijk onderzoek. Omdat we recht hebben op de waarheid. Voor papa.

De recente commotie rond de "reus" van de Bende roept weer vele vragen op: hoe kan het dat niemand tot op vandaag het alibi van een van de verdachten in het dossier heeft onderzocht? Waarom is niemand daarvoor de gelijkenis tussen een verdachte en de robotfoto opgevallen? Zoals deze vragen zijn er honderden die wij ons al jarenlang dagelijks stellen. Justitie heeft die vragen tot op vandaag niet gesteld.


Na meer dan drie decennia van manipulatie en vertragingsmaneuvers hebben wij ons vertrouwen in het gerecht verloren. Wij hebben nood aan een team van onafhankelijke specialisten zoals analisten, vertalers, professoren, advocaten en relevante experts om de 3 miljoen bladzijden van het dossier uit te spitten zoals het hoort. 

Steun ons en help ons de waarheid aan het licht te brengen in deze schandvlek op de Belgische justitie. Want in een rechtstaat die naam waardig moet elke steen omgedraaid worden tot wij weten waarom onze 28 vaders, mama's, echtgenoten, zusjes en broers moesten sterven toen zij hun boodschappen gingen doen.
+ Read More

€5,350 of €250,000 goal

Raised by 99 people in 17 months
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
BL
€25
Birgit Lefevre
11 months ago
SS
€25
SD SD
14 months ago
€150
Ignace Lepage
16 months ago
€20
Anonymous
16 months ago
CS
€20
Christel Sinoy
17 months ago
AG
€100
Apotheek Obus De Galan
17 months ago
€20
Anonymous
17 months ago
€100
Anonymous
17 months ago
€20
Jo Reymen
17 months ago
€10
Michel Leurquin
17 months ago
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a €5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.