Denis Daja's Memorial fund

$22,255 of $20,000 goal

Raised by 224 people in 24 months
No Longer Accepting Donations
 Share on Facebook
***   ***   ***   Mesazh falenderimi nga familja Daja   ***   ***   ***

Të dashur miq të afërt e të largët, të njohur e të panjohur që na u ndodhët pranë në ditën më fatkeqe të ekzistencës sonë.

Prania juaj e menjëhershme fizike, apo me telefonata e mesazhe 24 orë në 24, përgjatë gjithë javës që pasoi tragjedinë e ndarjes nga jeta të djalit tonë të vetëm 15 vjeçar, Denis Jim Daja, na ka prekur pa masë.

Në provën më të vështirë të jetës sonë, nuk u ndjemë vetëm, dhe kjo në sajin tuaj. Dashuria dhe dhembshuria juaj e shumëfishuar, ndihma e pakursyer, pjesëmarrja masive në funeral, lulet e gjestet e panumërta të solidaritetit e mbushën shpirtin tonë të plagosur me ngushellim e mirënjohje.

Ju morët të gjithë një copëz dhimbje nga dhimbja jonë, e cila vetëm u lehtësua nga fisnikëria juaj. Ne prindërit e Denisit, Kamelia dhe Çim Daja , ju falënderojmë nga thellësia e shpirtit tonë të tronditur, për mbështetjen dhe bujarinë tuaj të cmuar që pasoi menjëherë këtë fatkeqësi të papritur. Ndihma juaj na e ka lehtësuar jashtzakonisht këtë barrë financiare.

Fjalët nuk mund të shprehin mirënjohjen që ndiejmë. Bujaria juaj fisnike do të mbahet mend pëgjithmonë, me dëshirën e madhe për t’ua shpërblyer në raste gëzimesh e ngjarjesh te lumtura në familjet tuaja!
 

Me mirënjohje të thellë,
Kamelia e Çim Daja***   ***   ***   Mesazh falenderimi nga grupi organizator   ***   *** ***

Grupi organizator I kësaj fushate falenderon te gjithë dhe secilin prej jush për pjesmarrjen dhe bujarinë tuaj.

Të gjithë sëbashku ne arritëm shumë më tepër se ndihma ekonomike; ne realizuam një lëvizje, një fllad simpatie, ngrohtësie dhe shprese duke përcjellë kështu, te familja Daja, ngushëllimin dhe mbështetjen e nevojshme, dhe më tej, te mbarë komuniteti, ato vlera kaq të cmuara që mbartim.

Ceremonia e rastit u krye me nderimet që meritonte engjëlli i vogël. Të pranishmit përjetuan një atmosferë plot ndjenja, ku më shumë se ndarja nga jeta u celebrua vetë jeta e gëzuar e Denisit, ashtu sic ishte edhe motoja e ceremonise: ‘A celebration of Life!’

Ne këto momente, më shumë se kurrë, ju ftojmë ta kthejmë vështrimin nga jeta e ta shijojmë atë me të gjitha hapësirat që na shpalos. Le të shijojmë dhe të festojme cdo grimcë gëzimi e suksesi, dashurie e paqeje. Dollia e sotme është për ju te gjithë: ‘Përgëzime për gjestin!’ … dollinë e të nesërmes le ta ngrejë secili per gëzimin e ditës …


Me shume respekt dhe mirenjohje
Mishel, Loreta, Anila, Dhimiter----------     30 Tetor 2016     ----------

English  version follows

Komuniteti shqiptar i Montrealit perjeton keto dite nje situate fort te dhimbshme. Nje prej familjeve te respektuara shqiptare ka humbur djalin 15-vjecar ne nje situate tmerresisht tragjike. Denis Daja, femija i vetem i Kamela Daja(Vakeflliu) dhe Shkelqim Daja, u nis plot gezim per te festuar ne nje mbremje te rinjsh festen e ‘Halloween’-it.  Ne ato caste gezimi, se bashku me keshillat a zakonshme, prinderit e  uruan ‘kalofsh mire’. Por ja qe ajo feste qe mendohej te ishte argetuese dhe miqesore u shnderrua ne nje mort kaq te dhimbshem.

 Prinderit e ketij engjelli te porsanisur ne fluturim jane ne nje gjendje te pamate hidherimi dhe vuajtje. Plot shqiptare, te te gjitha trevave, te njohur e te panjohur per familjen, kane mbushur shtepine Daja keto dite per te shprehur dhimbjen, qe e bene edhe te tyren.  Nuk eshte vecse nje deshmi e faktit se sa te ndjeshem, sa te gjendur dhe bujare jane bashkekombasit tane.

Nje grup miqsh te familjes, te mbeshtetur edhe nga ‘Shoqata Kulturore Shqiptare Montreal’ dhe ‘Bashkësia Shqiptare Montreal’ kane krijuar kete fond me qellim qe te ndihmojne e te lehtesojne me sa te munden barren e rende te familjes ne keto dite kaq te veshtira, sidomos emocionale.

Ftojme cilindo te ndihmoje ne kete moment dhimbjeje qofte me nje lutje, qofte me nje mendim apo fjale te mire. Nese dikush desheron te kontribuoje ne kete fond, me aq sa mundet, le te bashkohet me ne, ne kete levizje bameresie.

 Mendohet qe fondi te perdoret per shpenzimet e ceremonise se rastit dhe urgjenca te tjera te ketyre diteve.

 Me shume respekt dhe mirenjohje,

Grupi organizator: 
Mishel Kociu , Loreta Stamo, Anila Kati, Dhimiter Myzeqari
 
* * * * *           * * * * *           * * * * *

The Montreal Albanians are experiencing a painful situation. One of the most respected Albanian families, the Daja family, lost their 15-year-old son in a tragic incident. Denis Daja, the only child of Kamelia Daja (Vakeflliu) and Shkelqim Daja (Çim Daja), went to celebrate Halloween with friends at a community center located in ‘Ile des Soeurs’.  Before leaving the house to be with friends, his parents as usual, said to him ‘Enjoy the party son’, and at the same time ‘Be careful Denis’! This party, that was supposed to be joyful and friendly, suddenly ended with the terrible death of 15 year old Denis Daja!

The parents of the little angel are in a state of immense sorrow and suffering. Albanians from all regions, known and unknown to the Daja family are coming to visit them to express the pain and the sorrow. Every Albanian feels the pain as their own. This shows how sensible and devoted, how generous and caring the members of our community are.

A group of friends of the family, supported by the ‘Albanian Cultural Association of Montreal’ and the ‘Albanian Community of Montreal’ have created this fund in order to assist and facilitate the heavy burden of the Daja family in these difficult moments.

We invite everyone to help, easing the pain of the Daja family, either with a prayer, with a thought or a message. If any of you would like to contribute on this fund, as much as you can, please, let's join together and be part of this charity act, which is bigger than us. At the same time we show our best values, caring for each other.

This fund was created to be used for the funeral arrangements and other expenses rising up these days.

 Respectfully,

The group of organizers,
Mishel Koçiu, Loreta Stamo, Anila Kati, Dhimiter Myzeqari

 
 
+ Read More
Dear donor,

In respect to your kindness and trust, and as required by the web policies I am willing to declare the following:

My name is Dhimiter Myzeqari, and I am a close friend of the beneficiary family, acting on behalf of the other members of the group organizing this campaign:

Mishel Kociu – close friend of the family
Loreta Stamo – close friend of the family
Anila Kati – President of Albanian Cultural Association Montreal

The fund amassed thanks to your generosity, will be withdrawn in my name, and directly deposited to the following bank account (created for this specific purpose):

Bank: Caisse Desjardins (Montreal, Canada)
Account Number: 0815302080740027
SWIFT Code: CCDQCAMM
Created: October 30th, 2016.

Once the transfer is done, a money order will be released in the name of both parents, benefiting the fund.

Please do not hesitate to contact me or any other member of the group for any question or comment regarding this fundraising campaign.

Best regards,
Dhimiter Myzeqari
+ Read More
Dear donors, Chers donateurs, Te nderuar dashamires,

English version follows.
La version française suit.

Grupi organizator I kësaj fushate falenderon te gjithë dhe secilin prej jush për pjesmarrjen dhe bujarinë tuaj.

Të gjithë sëbashku ne arritëm shumë më tepër se ndihma ekonomike; ne realizuam një lëvizje, një fllad simpatie, ngrohtësie dhe shprese duke përcjellë kështu, te familja Daja, ngushëllimin dhe mbështetjen e nevojshme, dhe më tej, te mbarë komuniteti, ato vlera kaq të cmuara që mbartim.

Ceremonia e rastit u krye me nderimet që meritonte engjëlli i vogël. Të pranishmit përjetuan një atmosferë plot ndjenja, ku më shumë se ndarja nga jeta u celebrua vetë jeta e gëzuar e Denisit, ashtu sic ishte edhe motoja e ceremonise: ‘A celebration of Life!’

Ne këto momente, më shumë se kurrë, ju ftojmë ta kthejmë vështrimin nga jeta e ta shijojmë atë me të gjitha hapësirat që na shpalos. Le të shijojmë dhe të festojme cdo grimcë gëzimi e suksesi, dashurie e paqeje. Dollia e sotme është për ju te gjithë: ‘Përgëzime për gjestin!’… dollinë e të nesërmes le ta ngrejë secili per gëzimin e ditës …

Me shume respekt dhe mirenjohje
Grupi organizator

***** ***** ***** ***** ***** *****

L’équipe organisatrice de cette campagne tient à vous remercier tous, et chacun de vous en particulier, de votre participation et générosité.

Tous ensembles, on a réalisé beaucoup plus qu’une aide financière; on a créé un mouvement, une vague de sympathie, de chaleur et d’espoir en apportant ainsi à la famille Daja, la consolation et le support nécessaire, et encore plus, en transmettant à la communauté entière des valeurs tellement appréciées telles que l’entraide et le partage, des valeurs qu’on souhaite promouvoir et véhiculer.

La cérémonie a eu lieu dans un climat chargé de fortes émotions à l`égard du petit ange et de ses parents. Comme attendu, les participants ont célébré la vie joyeuse de Denis plutôt que sa douloureuse séparation de ce monde, dans l`esprit de la cérémonie ‘A celebration of life !’.

En ce moment, plus que jamais, on vous invite à retourner le regard vers la vie et à y goûter, profitant de tous les espaces qu’elle nous dévoile; qu’on y goûte et qu’on célèbre chaque petit instant de joie et de succès, d’amour et de paix. Aujourd’hui on lève le verre à vous tous : ‘Félicitations pour ce beau geste’ … Demain, c’est à chacun de vous de porter un toast à votre petit instant de joie …

Avec beaucoup de respect et de reconnaissance
L’équipe organisatrice

***** ***** ***** ***** ***** *****

The organizing team of this campaign would like to thank you all, and each of you in particular, for your participation and generosity.

Together, we achieved much more than a financial assistance; we created a movement, a wave of sympathy, warmth and hope, thus bringing to the Daja family the consolation and the necessary support, and even more, transmitting to the whole community those appreciated values, as mutual support and sharing, values we want to promote and convey.

The ceremony took place in a climate full of strong emotions for the little angel. As expected, the participants celebrated the joyful life of Denis rather than his painful separation from this world, in the spirit of the ceremony: 'A celebration of life!'.

At this moment, more than ever, we invite you to return the gaze to life and to taste it, taking advantage of all the spaces that it reveals to us; Let ‘s taste and celebrate every little moment of joy and success, love and peace. Today we raise the glass to all of you: 'Congratulations for this beautiful gesture' ... Tomorrow it is up to each of you to make a toast to your little moment of joy...

With great respect and appreciation
The organizing team
+ Read More
Read a Previous Update
Be the first to leave a comment on this campaign.

$22,255 of $20,000 goal

Raised by 224 people in 24 months
No Longer Accepting Donations
 Share on Facebook
Created October 31, 2016
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
AA
$50
Anita Agaj
24 months ago

Ngushellime Familjes. ... U preft ne paqe Engjelli I vogel....

$100
Anonymous
24 months ago
$25
Anonymous
24 months ago
$100
Arben Elmazaj
24 months ago

Ngushellime, per kete humbje te madhe. U prehte ne paqe engjelli i vogel. Me respekt familja Elmazi.

TS
$200
Thomas Samatas
24 months ago

Our sympathies, The Samatas Family

SO
$100
Sabri Oktrova
24 months ago

Edhe pse dhimbja eshte e papershkruar, ju urojme te rigjeni forcen per ta perballuar . Ngushellimet me te perzemerta per familjen Daja nga Alma dhe Sabri Oktrova

KS
$100
Kadria Shehaj
24 months ago

Ngushellime per djalin, nuk ka fjale per te thene, dhimbja eshte e madhe , nuk ka emer por duhet te jeni te forte .... Me respekt Kadria. (Namik ) Shehaj

Be the first to leave a comment on this campaign.
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a $5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.