Steun QR vrije Zwembad Ondernemer

14-1-2022

Waar het begon als een QR vrije zwemles voor het zwembad in Hilversum, is dit nu breeduit getrokken voor alle zwembaden in Nederland. Dagelijks is er contact met tientallen functionarissen en veel, heel veel ouders vol onbegrip. Ik ben er altijd duidelijk in dat de politiek niet in een dag veranderd. Zoiets moet je structureel opbouwen, aanpassen en sturen. Dat wat een fulltimebaan is momenteel. Zoals hieronder beschreven ben ik niet van het handen ophouden, maar merk dat het geld eruit vliegt om dingen voor elkaar te krijgen. Al is het alleen maar een klein dingetje over persberichten. Wat de missie nu is geworden gelijkheid voor alle zwemleskinderen in Nederland. Geen QR-code bij zwemles zodat alle ouders, ongeacht hun eigen keuzen, hun kind kunnen omkleden voor de zwemles. Daarnaast wordt er keihard gewerkt met onder andere de politiek, de Zwembranche nieuw vorm te geven. Een delicate en zeer uitgebreid proces wat heel veel tijd en inzet vergt. Maar niemand wil terug naar waar wij nu staan. Dus de crowdfunding bereid uit. 

 De erkenning van de essentie en urgentie van het zwemonderwijs is na de persconferentie van 18-12 duidelijk geworden. Tijdens de harde lockdown mag ABC-zwemles tot 18 jaar wel doorgang vinden. Stap 1. Is bereikt. De volgende stap is het verdwijnen van de QR-toegangscontrole op zwemles zodat alle ouders en begeleiders hun eigen kind weer kunnen begeleiden en omkleden bij de zwemlessen. Hierbij geen verschil in keuzes die ouders nemen te kosten van de Zwemveiligheid van hun kind. Maandag 20 december om 15:00 vindt er in Utrecht de zitting plaats tussen Zwemschool De Winter Sport en de Gemeente Hilversum over het niet willen controleren van de qr code om zo geen ouders buiten te sluiten. Deze zaak heeft grote gevolgen voor de rest van alle besloten binnenruimte in Nederland en het is dus van groot belang dat deze rechtszaak en vervolg zaken doorgang kunnen vinden. Hierbij roepen wij jullie hulp in. Hierbij de verdere informatie.

 Hallo,

Mijn naam is Shiva de Winter, 38 jaar, 25 jaar actief in het zwemonderwijs en vader van 2 dochters van bijna twee en bijna vier jaar oud. Ik ben eigenaar van Zwemschool De Winter Sport B.V. (website: www.dewintersport.nl) en voorzitter van de Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid (NSWZ) (website: www.nswz.nl) die opkomt voor de belangen van onder andere zwemlessen en zwemveiligheid in Nederland. Inmiddels hebben zo’n 120 zwemscholen zich aangesloten bij de NSWZ.

Het zal niemand zijn ontgaan dat de maatschappij steeds meer onder druk komt te staan door de alsmaar toenemende maatregelen en de drang vanuit de overheid om iedereen gevaccineerd te krijgen. Veel collega's, maar ook ik, hebben de afgelopen anderhalf jaar ons uiterste best gedaan om de schouders er onder te zetten om zo lang mogelijk open te kunnen blijven. Echter, dit is sinds een paar weken voor mij, als ondernemer, maar ook als mens een onhoudbare situatie geworden. Er wordt van mij verwacht dat ik ouders, die met hun kinderen naar het zwembad komen, controleer op de coronapas. Anders dien ik hen de toegang te weigeren en daarmee indirect dus ook hun kinderen. Toch, mijn dochter van bijna vier wil, kan en mag ook niet alleen ergens naar binnen. 

Voor mij zijn uitsluiting en discriminatie onacceptabel. Iedere ouder heeft het recht om met zijn of haar kind naar de zwemlessen te komen, niet alleen als onderdeel van de opvoeding, veiligheid en het emotionele vlak maar ook om een bijdrage te leveren aan de

zwemveiligheid.

Doordat ik voet bij stuk heb gehouden, heb ik van burgemeester Broertjes van de gemeente Hilversum een zogenoemde last onder dwangsom gekregen voor dwangsommen die ik niet aankan, die bovenop de sancties komen wanneer ik de wet- en regelgeving zoals die door de gemeente wordt geïnterpreteerd niet zou naleven. Daardoor heb ik afgelopen vrijdagavond helaas mijn zwembad moeten sluiten, wachtend op de rechtsmiddelen die onze advocaat mr. Bart Maes (bekend van de zaak tegen de coronapas en het ‘quarantaine-koppel’) aan het instellen is ( Link: https://nswz.nl/2021/12/02/persbericht-maes-law-b-v-en-de-nswz-strijden-samen-tegen-het-ctb-bij-zwemlessen-voor-kinderen/) Het belangrijkste nu is het krijgen van een voorlopige voorziening – een soort kort geding – waarmee ik in elk geval weer open mag, lopende de rest van de procedures. 

De kinderen die bij ons zwemmen kunnen nu dus geen zwemles volgen. Dit brengt frustratie en een hoop emoties met zich mee. Daarnaast zijn de kosten die deze sluiting en de gerechtelijke procedures met zich meebrengen voor mij hoog (mr. Maes doet ook zijn duit in het zakje, maar het betreft zeer complexe en dus zeer arbeidsintensieve wet- en regelgeving), dat ik voor het eerst in mijn leven een beroep moet doen op steun van mensen die ik niet ken. Geloof me, dit voor mij allesbehalve makkelijk.

Toch, om een voorbeeld te kunnen zijn voor andere ondernemers, maar vooral om op te komen voor alle (zwemles) kinderen in Nederland zet ik door en geef ik niet op. Met het geld dat ik hoop te kunnen ontvangen, zullen de kosten juridische kosten worden betaald.  

Bij voorbaat dank!

Shiva de Winter
Voorzitter, ondernemer en vader van 2 prachtige dochters
 • R Kuurstra 
  • €10 
  • 1 d
 • Anonymous 
  • €10 
  • 2 d
 • Anonymous 
  • €5 
  • 4 d
 • Anonymous 
  • €20 
  • 4 d
 • Kim BROEKMEULEN 
  • €15 
  • 5 d
See all

Organizer and beneficiary

Ilse De Loyer 
Organizer
Hilversum
Shiva De Winter 
Beneficiary
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more