Q4W Waterzuiveringstechnologie

Waarom
Water ondersteunt al het leven van mensen, dieren en planten. We produceren voedsel, goed zand, voeren recreatieve activiteiten uit met water en gebruiken het om onze gezondheid en persoonlijke hygiëne op peil te houden. In Europa hebben we bijna altijd en overal toegang tot schoon drinkwater uit de kraan. Voor ruim 2 miljard mensen in onze wereld is dit niet het geval. Water, laat staan schoon en drinkbaar water, is niet binnen handbereik. Mensen lopen vaak urenlang over lange afstanden om ongezond water te halen, dat vervolgens gekookt of gefilterd moet worden voordat je het kunt drinken.


Dit komt omdat er in veel landen geen plannen of adequate infrastructuur zijn om water aan de huizen van mensen te leveren. De duurzame toegang tot drinkwater is beperkt. Slechte waterkwaliteit maakt mensen ziek, de land- en tuinbouw ontwikkelt zich nauwelijks, kinderen eten nauwelijks groente en fruit en raken vaak ondervoed. Er is weinig hoop op een veelbelovende toekomst. Water is leven. Waar geen water is, wordt het leven bedreigd, heerst armoede en heersen ziekten; dat moet vermeden worden. Dingen kunnen anders worden gedaan.

Wie
Een jong en ambitieus Nederlands bedrijf Quality for Water ontwikkelde een innovatieve universele waterzuiveringstechnologie om water kosteneffectief, efficiënt en duurzaam te behandelen. De technologie is gebaseerd op natuurlijke processen om schoon drinkwater te leveren zonder het gebruik van chemicaliën. De technologie is gepatenteerd door het Octrooicentrum van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Hoe
Door Q4W geïnstalleerde pompen pompen water op, analyseren de kwaliteit op alle niveaus vanaf de bron; behandelen met corrigerende maatregelen en levert schoon, esthetisch mooi zuiver water rechtstreeks aan de eindgebruiker. De methode is milieuvriendelijk en levert geen afval op. Het proces is energiezuinig, goedkoop en betaalbaar voor iedereen. Eén enkele installatie kan tot 208.000 m3 water per dag produceren en 330.000 mensen van schoon drinkwater voorzien bij een productief en consumptief niveau van 630 liter per hoofd van de bevolking per dag.


Wat
Quality for Water heeft uw steun nodig om een proefproject op te zetten om aan te tonen dat het systeem betaalbare toegang tot schoon drinkwater biedt, banen creëert, economische groei stimuleert en armoede in de lokale economie afwendt. "Quality for Water" doet een hartstochtelijk beroep op u, en vooral op u, om het project te steunen dat iedereen toegang biedt tot veilig drinkwater.


Waar
De eerste installatie zal met uw steun worden gebouwd in GA-South District, een voorstedelijke locatie in Ghana, in de regio Greater Accra, langs de rivier de Densu. De installatie van "Quality for Water" kan minimaal 300.000 mensen dagelijks voorzien van continu schoon water.


We hebben uw hulp nodig
We hebben uw hulp nodig. Doe met ons mee. Doneer genereus om toegang tot veilig drinkwater te bieden aan plattelands- en voorstedelijke gemeenschappen in Ghana. Vergeet niet dat geen enkele donatie te klein of te groot is. Met uw steun kan Quality for Water haar technologie in de praktijk bewijzen en verder ontwikkelen om schoon en betaalbaar water voor iedereen toegankelijk te maken.

Donate

Donations (3)

 • Lien en Rob Moss
  • €25 
  • 4 mos
 • Anonymous
  • €33 
  • 4 mos
 • Michael Kissi
  • €150 
  • 4 mos
Become an early supporter

Your donation matters

Donate

Fundraising team (2)

Q4W Quality For Water
Organizer
Lenie Hoegen Dijkhof
Team member
This team raised €208 from 3 other donations.

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.