Împreună pentru Voi!

Dragă Moldova! 

Donații prin transfer le puteți face aici:


AO Moldova AID.
c/f 1013620006425.
Contul in Lei - MD78AG000000022513414095
Contul in Euro - MD41AG000000022512116222
Contul in USD - MD30AG000000022512116226
Contul in Lire MD15AG000000022512838370
 
Suntem prinși acum în probabil cea mai dificilă situație a generației noastre. Unele generații trec prin războaie, altele prin dezastre naturale, noi avem pandemie globală. 
 
La moment, sistemul medical din țară ține piept acestei epidemii, dar soldații din linia întâi – medicii – au nevoie de suport. Și psihologic și material. Ce vrem să facem noi? Avem un mic grup de inițiativă, format din (Anatol Untura, Ana Racu, Victoria Dunford) și vrem să colectăm fonduri care ar putea fi redirecționate pentru a procura ce este nevoie pentru personalul medical  din țară care fac fata covid-19.
 
Am discutat cu medicii, cu șefii de spitale și cu conducerea Ministerului Sănătății pentru a identifica necesitățile lor de moment. Și dacă pe partea de medicamente totul e în regulă, oamenii, medicii au nevoie de noi!  Vrem să le facem viața un pic mai ușoară celor care stau în ture de 12 ore, prinși în costume incomode, măști sufocante și în mașini mereu pe drum. 
 
Unii din ei nu manâncă câte 10 ore la rând, sau nu dorm câte 24. Vrem să le trimitem ce putem – cafea, ceai, biscuiți, apă, consumabile, orice va fi nevoie și desigur multă grijă de la noi. Deja am discutat cu @Valeriu Arnaut de la Metro, ei ne vor ajuta cu procurarea celor necesare în regim automat, să exlcudem contactul cu prea mulți oameni și vor livra aceste produse la depozitele (CNAMUP) de unde vor fi repartizate organizat la toate unitățile de urgență și spitalele strategice. În Moldova sunt cîteva mii de medici, asistenți medicali și lucrători tehnici ai sistemului de medicină de urgență și spitale care sunt implicați acum pe linia întîi de combatere a epidemiei. 


Toți ei acum sunt pe teren, lucrând în condiții grele și cu risc pentru propria viață. Medicii, personalul medical din laborator, asistenții și asistentele, infirmieri și infirmiere, șoferi de ambulanțe, operatori de la serviciul 112 și tehnicieni – specialiști care au grijă de tratamentul celor internați! Cu toții am vrea să ajutăm mai mult. Și o putem face! Asta e doar prima fază a proiectului. Dacă se colectează suficiente fonduri, putem încerca să ajutăm și sistemul medical. La fel, mâine vom încerca să discutăm cu operatorii de telefonie mobilă, să îi rugăm să ofere o lună gratis de convorbiri pentru telefoanele medicilor. 
 
Mai avem și alte idei, dar trebuie să pornim de la ceva. Pe parcurs la sigur vor apărea încă multe idei. Dar fără voi nu ne descurcăm. Acum putem dovedi că suntem mai buni decât credem și că nimeni și niciodată nu ne va putea împărți sau dezbina. Mai ales la greu… E vorba de noi toți, de oameni, de suflete – acum mai mult ca niciodată avem nevoie unul de celălalt. Italienii cântă de pe balcoane medicilor lor, spaniolii îi aplaudă pe eroii lor, noi vrem să venim cu suport pentru toți cei care sunt pe linia întîi. Spunem Mulțumesc cu recunoștință, ne mobilizăm și susținem toți lucrătorii sistemului medical în munca nobilă și eroică pe care o îndeplinesc. Ei trebuie să simtă susținerea noastră, a tuturor. Donăm 5 minute de pauză pentru încă 12 ore de muncă a unui medic și 
 
#Stamacasă - Pentru că ne pasă! 

Lista de necesități urgente și foarte importante:

Măști
Mănuși
Echipament protecție
Ventilatoare
Disinfectant

Au fost deja livrate - apă, ciai, cafea, zahar, covrigi, fructe pentru tot personalul medical de pe linia de front (fructe o sa mai ducem). 

Pentru transferuri directe folosiți și linkul urmator:


https://www.mad-aid.org.uk/donate/Pentru recipisă/factură de donație la transferurile directe vă rugăm să ne lăsați detaliile la info@mad-aid.org.uk

PS: Logistica, transparența și raportul garantat în detalii de MAD-Aid UK si Moldova.
 • Anonymous 
  • £20 
  • 26 mos
 • Andrei Cibotaru 
  • £10 
  • 26 mos
 • Anonymous 
  • £20 
  • 26 mos
 • Anonymous 
  • £30 
  • 26 mos
 • Svetlana Plamadeala 
  • £100 
  • 26 mos
See all

Fundraising team (4)

Victoria Dunford 
Organizer
Raised £1,569 from 37 donations
East Cowes, South East England, United Kingdom
MAD-AID LIMITED 
Registered nonprofit
Donations eligible for Gift Aid.
Ana Racu 
Team member
Raised £3,405 from 42 donations
Anatol Untura 
Team member
Raised £2,555 from 61 donations
Dumitru Vicol 
Team member
Raised £240 from 7 donations