1
1

Grip op geld - armoedebestrijding

€17 of €3,500 goal

Raised by 1 person in 3 months
Help je mee?

De helft van de Nederlanders snapt niks van geld. Dat blijkt uit onderzoek. En daardoor ontstaan heel veel problemen. Veel weten niet wat er op hun rekening binnenkomt en ook niet wat er daarna weer uit gaat. Ze sluiten contracten af waar ze niets van snappen en waar ze de gevolgen niet van (kunnen) overzien. En ze weten ook echt niet hoe ze daar weer vanaf moeten komen.

En zo kan het dus gebeuren dat er op dit moment meer mensen naar de Voedselbank gaan dan ooit tevoren. En dat terwijl de economie supersterk is. Er meer verdiend wordt dan ooit.

Zelfs een baan hebben is geen garantie. Ook niet als je beide werkt. Zelfs dan kan armoede op de loer liggen!

Zonde!

En vooral: in heel veel gevallen ook gewoon niet nodig.

Daarom wil ik geld inzamelen om voorlichting te geven. Ik wil mensen op weg helpen. Dat ze weer grip op hun eigen geld krijgen. Dat zij het 'van loonstrookje naar loonstrookje' leven achter zich kunnen laten. Zelf aan een toekomst kunnen bouwen. Kennis is macht.

Daarvoor ontwikkel ik momenteel een training. Laagdrempelig. Gericht op het verbeteren van het inzicht (en daarmee op het perspectief) dat mensen hebben. De training kan helemaal online gevolgd worden. Anoniem, want schaamte speelt een grote rol.

Dit onderwerp raakt mij persoonlijk heel diep. Ik heb namelijk zelf ervaren wat het is om echt helemaal geen geld meer te hebben. Dat je verjaardagen vermijdt. Dat je aan het eind van de maand geen eten meer kunt kopen. Dat je niet weet hoe je op je werk moet komen, omdat je de treinticket niet kunt betalen. Dat je ook dan irrationele aankopen doet. Enzovoort. Enzovoort.

Maar ik heb ook ervaren hoe super geweldig het is om er weer bovenop te komen. Stap voor stap. En dat gun ik anderen ook!

Om die training te ontwikkelen heb ik mensen om mij heen verzameld die mij voorzien van kennis op het gebied van schuldhulpverlening. En ik zal daar mijn eigen ervaring aan toe kunnen voegen. Heel veel zaken kan ik zelf (en zal ik zelf doen), zoals het maken van powerpoints. En als alles klaar staat, kan ik ook zelf de reclame verzorgen.

Waar het aan ontbreekt is technische kennis over het maken van de online training. En er moet een domeinnaam gekocht worden, waar dan een veilig, anoniem en eenvoudig te gebruiken platform op moet worden gebouwd. En als het af is zal er ook nog ruchtbaarheid aan gegeven moeten worden.

Geld helpt!

Omdat het extern laten ontwikkelen van een online training al snel richting de 10.000 euro gaat doe ik echt zoveel mogelijk zelf. Maar een paar dingen kan ik gewoonweg niet. En sommige dingen kosten nu eenmaal geld. Veel geld.

Om de training sneller af te hebben wil ik nu graag geld bij elkaar verzamelen om het technische deel te kunnen regelen. Zonder dat platform heeft het namelijk geen enkel nut om verder te gaan.

Ik wil heel graag mensen helpen. En het liefst zoveel mogelijk. En dat kan met een online programma.

Help je mee? Je donatie is van harte welkom!

Dankjewel namens honderdduizenden Nederlanders!
+ Read More

€17 of €3,500 goal

Raised by 1 person in 3 months
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
JD
€17
John Dekker
3 months ago
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a €5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.