MACEDONIAN GLOBAL FUND - CANADAМАКЕДОНСКИ МОНЕТАРЕН ФОНД
MACEDONIAN MONETARY FUND

МАКЕДОНСКА ГЛОБАЛНА КООРДИНАТИВНА МРЕЖА-КАНАДА
MACEDONIAN GLOBAL COORDINATIVE NETWORK -CANADA

БРАЌА И СЕСТРИ МАКЕДОНЦИ!

Македонија е под опосервација на специјални надворешни и внатрешни сили за промена на името на државата и идентитетот на нацијата! Се врши ревизија на јазикот, културата и историјата на Македонскиот народ, доведена е во прашање автокефалноста на Македонската Црква, во Македонската држава се врши денационализација и асимилација што го загрозува Македонскиот народ во целина,

Во Македонија се врши тивко етничко чистење врз Македонците, се воведува двојазичност на целата територија и во меѓународните односи... Во Македонија се врши рекомпонирање на државноста и унитарноста... Рекомпонирањето на власта на последните парламентарни и локални избори е со цел промена на името на државата и идентитетот на нацијата, и притоа не се избираат средства за постигнување на таа цел. На политичката сцена владее реваншизмот, неистомисленците се заплашуваат и бркаат од работа, Македонските Патриотите лежат невини во затвори...

Македонците во светот, како нераскинлив и неотуѓив дел од Македонскиот народ чии корени се во Македонија, имаат историска и морална обврска да помогнат во одбрана на татковината! Во одбраната на името на државата и идентитетот на нацијата, на македонските организации во Македонија им треба нашата морална и финансиска поддршка !  Неодложно е потребно семакедонско помирување и обединување во целиот свет за одбрана на името на државата и идентитетот на нацијата!

Со Македонија не’ има во целиот свет, без Македонија ќе исчезнеме сите заедно!

 По тој повод, на 19 ноември 2017 година во Торонто Канада беше формирана Македонска Глобална Координативна Мрежа - Канада (Macedonian global coordinative network - Canada), како сојуз на македонски организации во Канада кои се дел од Македонската Глобална Координативна Мрежа (Macedonian global coordinative network). Македонската Глобална Координативна Мрежа е глобален систем за семакедонско помирување и обединување на Македонците во татковината и во светот, за долгорочна поддршка на македонските организации и Македонците кои работат на зачувување и унапредување на македонските национални и државни интереси. Македонската Глобална Координативна Мрежа-Канада e дел од Македонската Глобална Координативна Мрежа.

Основни цели на Македонска Глобална Координативна Мрежа-Канада се:

1) Соработка, координација и размена на искуства и информации меѓу бројните македонски организации во Канада и со бројните македонски организации во целиот свет заедно во рамките на Македонската Глобална Координативна Мрежа, и

(2) Формирање на постојан Македонски Монетарен Фонд - ММФ (секоја држава членка во Македонска Глобална Координативна Мрежа има свој фонд) за донации на македонски организации и Македонци за остварување на целите и задачите на Македонската Глобална Координативна Мрежа.

Вашите донациите ќе бидат транспарентно донирани, транспарентно употребени за заштита на Македонските Национални Интереси и логистички потреби на Македонските Патриотски Организации членки на Македонската Глобална Координативна Мрежа во Македонија .

 МАКЕДОНИЈА Е СЕ ШТО ИМАМЕ! 
ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШАИТЕ ДОНАЦИИ
MACEDONIAN MONETARY FUND

MACEDONIAN GLOBAL COORDINATIVE NETWORK -CANADA

Macedonian global coordinative network (MGCN) is uniting the Macedonian physical, spiritual and intellectual potential in Macedonia and Globally for protection of our sovereignty and the Macedonian National interest. 

Macedonian global coordinative network -Canada (MGCN-C) is part of the Macedonian global coordinative network, an initiative by the Macedonian patriotic organizations and Macedonian activists globally and in Macedonia.   

The two primary goals for the Macedonian global coordinative network are:

(1) Cooperation, coordination, and exchange of experience and information between the Macedonian patriotic organizations in each country, separately and globally as one unit under the Macedonian global coordinative network.  

(2) Creations of a Macedonian national fund(locally, each country member MGCN own fund) for financial help of the nongovernment, non-partisan, and not for profit Macedonian patriotic organizations and individuals that are part of the Macedonian global coordinative network in Macedonia.

100% of the donations from the Macedonian global coordinative network in Canada and the rest of the countries in our Global network will be transparently donated as a logistical support to the Macedonian Patriotic Organizations, members of the Macedonian Global Coordinative Network in Macedonia!

MACEDONIA IS EVERYTHING WE HAVE!
THANK YOU FOR YOUR DONATION! 


Donations

 See top
 • Слободан Павловски 
  • $100 (Offline)
  • 37 mos
 • Никола Кузмановски 
  • $50 (Offline)
  • 37 mos
 • Драган Васовиќ 
  • $100 (Offline)
  • 37 mos
 • Николче Арсовски 
  • $50 (Offline)
  • 37 mos
 • Зоки и Васка Petkovski 
  • $150 (Offline)
  • 37 mos
See all

Organizer

Bobby Temelkov 
Organizer
Mississauga, ON
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more