Foto principal de la recaudación de fondos

Steun Ode aan de Donkerte -Support Ode to Darkness

Donativo protegido
Geen kredietkaart of problemen met de betaling? U kan ook rechtstreeks storten op het rekeningnummer BE44 0639 2482 8145 met als vermelding ODE AAN DE DONKERTE - naam - mailadres.

Liever een factuur? Contacteer ons via www.ijlland.com.

Met dit project willen we geborgenheid bieden voor emoties waar we in onze samenleving moeilijk blijf mee weten. Ode aan de donkerte neemt je mee op een onderdompelende reis waar aan de hand van soundscapes, muziek & storytelling letterlijk en figuurlijk ruimte wordt gecreëerd voor donkerte om er te mogen ‘zijn’. Een veilige bedding waar je als luisteraar, al liggend en met gesloten ogen, wordt meegenomen doorheen de donkere krochten van de ziel.

Om de voorstelling met de nodige kwaliteit en binnen een gepast kader te kunnen brengen zal het geld dat we dankzij deze crowdfunding inzamelen enerzijds gebruikt worden om : licht, geluid, scenografie & technische ondersteuning te bekostigen.

Gezien we deze voorstelling zo toegankelijk mogelijk willen maken, ook en zéker voor geïnteresseerde sociale organisaties en scholen, dient deze inzameling anderzijds om de technische en artistieke gages bij te passen in het geval deze organisaties niet over het nodige budget beschikken om ons te programmeren.

De verzamelde fondsen zullen op volgende manier ingezet worden:

€10.000
- Opnames muziek van de voorstelling (huur opnamestudio, opnamemateriaal, techniekers, mix en mastering)
- Productie boekje met tekst en illustraties (grafisch ontwerp, drukwerk, illustrator)
- Scenografie (materiaal, ontwerp, uitwerking, loon scenograaf, loon betrokken kunstenaars)
- Repetities (artistieke gages, huur repetitieruimte en technisch materiaal)
- Belichting voorstelling (huur lampen, huur lichttafel)
- Live geluidstechniek (surround geluidssysteem, geluidstechnieker, huur geluidstafel en ander technisch materiaal)
- Druk postkaartjes met illustraties en teksten uit de voorstelling

€8.000
- Bijpassen artistieke gages, techniekers en huur materiaal live voorstellingen voor organisaties met kwetsbare doelgroepen die niet over de nodige budgetten beschikken
Ode aan de donkerte is gegroeid vanuit onze persoonlijke ervaring en observatie dat de toenemende aandacht omtrent mentaal welzijn, net zoals de meeste dingen in onze samenleving, ligt op het boeken van vooruitgang. Maar wat als we zouden opgroeien met de boodschap dat mens zijn inhoudt dat we ons soms ook slecht mogen voelen? Dat dit gevoel er mag zijn zonder de overtuiging of druk dat er zo snel mogelijk iets mee gedaan moet worden? Wat als donkerte gewoon ruimte zou krijgen, zouden we het dan ook niet makkelijker kunnen delen met anderen? Zou maatschappelijk begrip zonder tijdsdruk en het gedeelde dragen de donkerte niet minder zwaar maken?

Donkerte is een wezenlijk en fundamenteel onderdeel van het leven. Een natuurlijk proces dat beleefd mag worden en daar ook de ruimte voor dient te krijgen die het vraagt, want net zoals we winter niet kunnen haasten tot lente en nacht niet tot dag, kan ook donkerte alleen maar duurzaam beleefd worden als het daar de nodige tijd een ruimte voor krijgt.

Ode aan de Donkerte is een initiatief van collectief IJLLAND geformeerd rond storyteller/schrijfster Lies Verswijvel (Magic in Motion) en muzikante / componiste Patricia Vanneste (Sohnarr, Driftwood, ex-Balthazar). Met IJLLAND willen zij maatschappelijke thema's die koorddansen op de rand van de samenleving op een toegankelijke manier belichten en ruimte geven door middel van woord, muziek en spaceholding.

________

(Wenst u graag een factuur? Contacteer ons dan via www.ijlland.com)

Dankjewel om ons te lezen, voor het vertrouwen en de steun.

Heel veel liefs,
Lies & Patricia


Wat anderen zeggen over Ode aan de Donkerte :

-- "Ode aan de donkerte is een waardevol project met uitgangspunten waar onze maatschappij erg veel nood aan heeft en biedt inzichten die fundamenteel zijn voor het welzijn van onze samenleving" - Dirk De Wachter (psychiater)

-- "There is nothing either good or bad, but thinking makes it so. "
Ode aan de donkerte is een ode aan het gevoel. Je duikt in een maagdelijke staat van Nirvana, niet te uiten schoonheid en vrede waar alles naast elkaar beweegt zonder voorkeur. Je komt oog in oog met je hoogstpersoonlijk 'Duister' en kan niet anders dan besluiten dat het er allemaal mag zijn. - Annelien Smet

-- Het duurde een uur, ik zakte diep, heel diep, naar een plek waar ik al 4 jaar niet meer geweest was en voor die ene keer 4 jaar geleden was ik er nog nooit écht geweest. Maar ik voelde me veilig, gedragen, ik kon ernaartoe, het was waardevol, moeilijk, deugddoend, pijnlijk en heel erg nodig. - Anke Stienen

-- Met Ode aan de donkerte reikt Ijlland deelnemers een open en muzikaal ingebedde mogelijkheid aan om wars van angst de eigen schaduwzijde te ontdekken en te omarmen. Anders dan wat doorgaans als een te vermijden of op te lossen probleem wordt gezien, krijgt onze donkere kant kansen om zich te tonen en gewoon te zijn. We weten met zijn allen dat die er is bij elk van ons. Ijlland leert dat er meer kan mee worden gedaan, als we bereid zijn de donkerte iets langer toe te laten, anders te doorvoelen en zo betekenis te geven. - Koen Van Damme, de Vrije pen

-- Het was net mystieke poëzie die je doet reizen met je ziel. Ik ben zo diep gegaan dat ik verschillende lagen van mezelf tegenkwam: de donkere en de lichte. Het was fascinerend om te mogen voelen en ervaren, maar het effect bleef nog dagen nazinderen in mijn lichaam. Mocht er nog een kans zijn om dit te mogen meemaken, zou ik die zeker grijpen. - Elise Claes


Donar

Donativos 

 • KRISTOF VAN TRICHT
  • €50 
  • 7 mos
 • Annemie Regniers
  • €50 
  • 7 mos
 • Merel Milissen
  • €100 
  • 8 mos
 • Anónimo
  • €250 
  • 8 mos
 • Hanno Van Den Kerchove
  • €25 
  • 8 mos
Donar

Equipo de recaudación de fondos: Collectief IJLLAND (3)

Collectief IJLLAND
Organizador
Recaudados €500 de 1 donativo
Zwalm
Patricia Vanneste
Team member
€1,340 recaudados de 10 donativos
Lies Verswijvel
Team member
€580 recaudados de 10 donativos
Este equipo ha recaudado €1,102 de 14 donativos más.

Un sitio fácil, eficaz y de confianza donde encontrar ayuda

 • Fácil

  Dona de forma rápida y sencilla.

 • Eficaz

  Envía ayuda a la gente y a las causas que te importan.

 • De confianza

  Tus donativos están protegidos por la  Garantía de GoFundMe.