Het pakken project

€769 of €1,650 goal

Raised by 16 people in 5 months
Lieve lezers,
 
Ik ben het afgelopen halfjaar op reis gegaan. Wederom heb ik weer mooie landen bezocht en veel lieve mensen ontmoet. Het land Nepal heeft toch wel mijn hart gestolen. Nadat mijn moeder mij veel verteld heeft over haar reis door Nepal van 5 weken, wilde ik ook van dit land en de cultuur proeven. En jahoor.. een paar weken later ging ik met mijn moeders haar oude backpack  (van 30 jaar geleden) op weg naar het onbekende. Het is een prachtig land dat veel te bieden heeft, maar toch met een groot litteken..  

In Nepal heb ik een vrouwenpak laten maken bij een kleermaker. Daardoor ontstond mijn idee om van één pakkenontwerp een productie op te zetten in Nepal. Hierdoor zullen mensen meer banen krijgen, de economie zal groeien en de winst zal naar kleine projecten gaan die in Nepal hard nodig zijn.

Ik heb veel mensen enthousiast kunnen maken over mijn plan. Zelfs mijn school heb ik kunnen overtuigen, waardoor ik nu in de gelegenheid ben om mijn project tijdens mijn stage uit te voeren. Dit is geweldig nieuws, dat betekent dat ik in maart voor tien weken naar Nepal mag, om een productie te realiseren. Het is uniek dat school een leerling alleen aan een project laat werken zonder begeleiding in het land. Ik krijg wel veel begeleiding op school, er zijn maar liefst drie docenten die mij gaan begeleiden.

Zoals je misschien al had kunnen bedenken is er geld nodig om een productie te starten in Nepal. Omdat ik nog studeer kan ik een studielening aanvragen, helaas is dit niet genoeg. Daarom vraag ik jullie om mij te helpen met dit ongelofelijk mooie project. Ik geloof erin dat het gaat slagen: het idee, ontwerp, website en steun van school is al aanwezig.

Ik zal van 18 maart t/m 31 mei naar Nepal vertrekken. Ik ben in totaal 10 weken in Nepal. Ik heb daar veel de tijd om mijn plan uit te werken. Mijn plan concreet is 25 pakken te laten maken in Pokhara, een stadje nabij de hoofdstad Kathmandu. Ik heb goed contact met een Nepalese zakenman die mij kan helpen met de juiste kleermaker te vinden. Wij streven allebei naar een welvarender land. Daarnaast ben ik van plan om mijn lijn uit te breiden met basic T-shirts, lange rokken en bloesjes. Ik wil namelijk de collectie verkopen voor de zomer in een Pop-up store in Amsterdam. Tijdens mijn verblijf in Nepal ga ik onderzoeken hoe ik dit het beste aan kan pakken.

33477412_15504065640_r.jpeg

Een van de grootste redenen waarom ik dit wil opzetten is omdat ik erg tegen de fast-fashion industrie ben. Mensen werken in verschrikkelijke werkomstandigheden die jij en ik ons niet kunnen voorstellen. Ook in India en Nepal bestaat nog steeds kinderarbeid. Daarom zet ik me in om betere werkomstandigheden te creëren. Ik zal mij houden aan de juiste richtlijnen voor goede arbeidsomstandigheden en een betaling van een reëel loon. Daarnaast wil ik voor in de toekomst duurzame kleding produceren.
Elk geschenk is welkom:)33477412_15386810290_r.jpeg


33477412_15386810700_r.jpeg
+ Read More

€769 of €1,650 goal

Raised by 16 people in 5 months
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
AL
€100
Anneloes LotteLust
13 days ago
ND
€8
Nicole Van Deursen
4 months ago
SB
€315
Sascha Brolman
4 months ago
€10
Anonymous
4 months ago
AN
€20
Anneloes Nieuwenhuijse
5 months ago
LV
€5
Lisanne Vermeulen
5 months ago
RD
€8
Renee van Dijk
5 months ago
FL
€100
Fam de Lint
5 months ago
EB
€15
Elise Brolman
5 months ago
ER
€10
Esmee Rezvani
5 months ago
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a €5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.