SamenSterkerStrijden-Hulphond voor Irene

Helpt u mij op weg naar een leven met betekenis? Een leven waarin leven ook echt leven en geen overleven is? Pootje voor pootje. Altijd samen, nooit alleen.
Hoi lieve lezer,
 
Allereerst, dankjewel dat je de tijd neemt om dit te lezen.
 
Kunt u mij helpen?
 
Ik ben Irene, 23 jaar oud en woon in Wijchen. Bij een 23-jarige jonge meid zal u waarschijnlijk denken aan een studente die uitgaat, een druk sociaal leven heeft, sport en werkt. Helaas ziet mijn leven er totaal anders uit. Achter mijn ogenschijnlijke rust en glimlach schuilt veel, heel veel, pijn. Al sinds 8-jarige leeftijd heb ik last van mentale problematiek. Als meisje van 8 kampte ik al met een heftige angst-, en dwangstoornis. Toen snapte ik niet wat er met me aan de hand was, maar ik herinner me veel angst, verdriet, eenzaamheid en schaamte, omdat ik dacht dat ik ‘gek was’ en er iets mis was met mij. De laatste jaren heb ik onder andere last van een ernstige depressie, een persoonlijkheidsstoornis, een angststoornis, eetproblematiek en veel spanningsklachten. Nu schaam ik me niet meer, maar de impact is groot. Ook raak ik door alle prikkels van buitenaf en binnenuit extreem snel overprikkeld. Inmiddels ben ik veel verschillende soorten behandelingen, een paar opnames, medicatie en vooral heel veel tranen verder. Ik kan en wil dit gevecht niet meer alleen voeren. Ik heb veel geleerd, maar helaas niet met effect op hoe ik mij voel. Steeds weer heb ik geprobeerd mijn studie op te pakken, maar de laatste paar jaar staat mijn studie on hold en werken gaat niet.
 
Nu is er één lichtpuntje, het zicht op een psychosociale hulphond. Ook mijn behandelaren denken dat dit veel voor me zal kunnen betekenen. Hiermee hoop ik mezelf beter staande te kunnen houden in de maatschappij en langzaam dingen op te kunnen pakken. Nu al mag ik voelen wat ik al jaren niet heb gevoelt, hoop. Met een hulphond kies ik voor het leven. Samen zal ik vechten voor een betere, leefbare toekomst.
 
Wat kan de hond voor mij betekenen?
-Het tijdig signaleren van spanning en overprikkeling om paniekaanvallen en andere heftige gevoelens te voorkomen (door grenzen eerder aan te voelen dan ik)
-Als focus dienen op drukke plekken om overprikkeling te voorkomen. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld beter zelf boodschappen doen, iets wat voor mij nu heel lastig is
-Samen dingen aangaan i.p.v. vermijden vanuit depressie/angst
-Een maatje dat er 24/7 voor mij is
-Structuur in de dag, een dagelijks doel en onvoorwaardelijke liefde en steun
-Mijn stemming en spanning aanvoelen en de spanning verlagen
-Tijdens rustmomenten daadwerkelijk aan rust toekomen
-En het belangrijkste: door bovenstaande punten zal ik beter mee kunnen komen in de maatschappij
 
Hoe ziet het traject er uit?
Het traject voor de opleiding van een psychosociale hulphond is intensief. Ik zal samen met een teamcoach van de organisatie de hond gaan trainen in mijn thuisomgeving. De hond zal als pup bij mij komen en het eerste jaar vindt een basistraining plaats. Hierna volgen teamtrainingen om de taken voor een gecertificeerde psychosociale hulphond aan te leren. Wanneer we samen slagen voor de teamtest krijgt de hond een internationaal keurmerk.
 
Helaas worden psychosociale hulphonden tot op heden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Ook gemeenten vergoeden de opleiding in de meeste gevallen niet vanuit de WMO. Daarom vraag ik via deze weg om uw hulp, want dit bedrag van 20000 euro kan ik niet alleen bekostigen. Ik ben onbeschrijfelijk dankbaar voor iedere donatie, groot of klein.
 
Alle beetjes helpen en betekenen voor mij een stapje dichter bij een fijnere toekomst. Tijdens mijn laatste opname heb ik een gedicht geschreven welke ik met jullie wil delen om een inkijkje te geven in hoe ik mij voel. Een hulphond kan mijn problemen niet doen verdwijnen, maar kan wel een sleutel zijn naar een leefbaar leven.
 
Via mijn instagrampagina @samensterkerstrijden en Facebook pagina @samensterkerstrijden kunt u mijn proces volgen. Daarnaast verkoop ik op deze pagina's handgemaakte kaartjes en binnenkort ook ‘happy stones’.
 
Zou je dit bericht/deze actie willen delen zodat ik zoveel mogelijk mensen bereik?
 
Alvast heel erg bedankt. Via deze pagina zal ik updates plaatsen van het proces!
 
Liefs van mij en een pootje van mijn toekomstige maatje,
Irene Steetzel
 
 
 • René Looveren 
  • €25 
  • 3 mos
 • Renate Heerink 
  • €5 
  • 3 mos
 • Rosien Holland 
  • €15 
  • 4 mos
 • Ricardo Varma 
  • €10 
  • 4 mos
 • Carlien Dirkde 
  • €25 
  • 4 mos
See all

Organizer and beneficiary

Irene Steetzel 
Organizer
Wijchen
Ben Steetzel 
Beneficiary