Salveaza Teatrul In Culise - tine-l deschis!

Imi vine foarte greu sa scriu aceste randuri si mi-a luat cateva saptamani sa ma adun si sa pot scrie ceva. Dar, pentru ca Teatrul In Culise sa existe in continuare, trebuie sa o fac. Imi fac curaj.Eu, Teatrul In Culise si cei peste 50 de colaboratori si artisti avem nevoie de ajutorul vostru.

Ultimii trei ani ne-au zguduit complet, ne-au intins la maxim toate corzile: rabdarea, toleranta, ingaduinta. Chiar si asa, coplesiti de tristete, ne-am adunat fortele si am muncit pe branci: in acest moment avem 20 de productii proprii si un spatiu nou, cochet si confortabil.
Am muncit nebuneste si am investit TOT ce am avut pentru a ne tine proiectul in viata, fortati sa inchidem portile teatrului pentru aproape doi ani. Acum ne bucuram de porti deschise, de permisiunea de a ne primi publicul, dar suntem in plina desfasurare a raboiului si in plina criza.
Am constatat cu stupoare ca, pentru a ajunge la finalul acestui an, am cheltuit toata agoniseala din ultimii 12 ani. Un lant nesfarsit de sacrificii, pe care nici nu ati avea rabdarea sa le cititi, dar care ne-au tinut pe linia de plutire, acoperind o parte din chirie, costurile noilor productii, onorariile artistilor si creditele contractate pentru amenajarea spatiului.
Astazi ne aflam in situatia in care, pe fondul crizei, pe fondul cresterii tuturor costurilor nu reusim sa acoperim cheltuielile curente. Adevarul este ca am ajuns intr-un punct critic si ca avem nevoie de o minune. Am ajuns la o datorie curenta de aprox. 10.000 E iar fiecare luna care trece aduce un deficit de 4-5.000 E. Valoarea totala a datoriilor pe care le mai inregistram este de 70.000 iar daca am reusi sa le platim, am putea sa supravietuim fara presiunea platilor lunare. Din pacate nu mai am nicio solutie sa ajung la zi cu toate aceste plati si nu pot decat sa sper intr-o minune pentru ca altfel vom fi nevoiti sa ne oprim, si toate eforturile tuturor sa fie in zadar.
Sper din suflet ca voi, comunitatea noastra, sa fiti impreuna cu noi si sa ne ajutati cumva. Mai putem doar sa visam/sa speram ca vom sarbatori impreuna cea de-a 12-a aniversare a Teatrului In Culise, continuandu-ne misiunea de a profesionaliza si promova artisti tineri, la inceput de drum, de a oferi acces la cultura si divertisment de calitate bucureștenilor.

Mai jos un citat din Inger cazut la pat si alte ritualuri de reintoarcere, unul dintre cele mai recente spectacole de la teatru, care desi e scris de Stefan Caraman, pare ca l-am scris eu:
"Sunt aici cu voi pentru că am o nevoie cumplită, sunt captiv și resemnat în realitatea aceasta obositoare, nu știu să trăiesc decât astfel, în fața unor oameni cărora să le vorbesc, cu care să ciocnesc din când în când câte un pahar, să aprind o țigară și să îi privesc, așa cum aș privi într-o oglindă, în două oglinzi, în multe alte oglinzi și chiar dacă în fiecare seară sunteți mereu alții, aceiași sunteți; e ca și cum s-ar schimba doar culorile de pe același fond de alb și negru, alb aici cu mine și negru când sunteți părăsiți și vulnerabili, e ca și cum as scoate la infinit sunete noi din cele sapte unice note…"

Inger cazut la pat si alte ritualuri de reintoarcere - de Stefan Caraman

Organizer

Cristian Bajora
Organizer
New York, NY

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.