Rädda Tallbergs Förlag

Hej alla fina människor!

I dessa Corona-tider har allt avstannat så därför vädjar Tallbergs Förlag nu om din hjälp. Vår verksamhet, förutom publicering av böcker, omfattar även föreläsningar, boksigneringar och andra typer av evenemang vilka bidragit till företagets verksamhet. Denna inkomstkälla har nu helt försvunnit.

Vilka är vi?
Tallbergs Förlag AB är ett multimediaföretag som producerar regnbågsmedia. Regnbågsmedia för oss inkluderar alla regnbågens färger där vi står upp för HBTQ, etnicitet, religion, klass, kön och funktionsvariationer med flera. Det är viktigt för oss att alla får en röst så att man redan som barn ska kunna hitta sin identitet.

Utan representation i media, reklam, litteratur, film, musik, spel och så vidare är det svårt att skapa en identitet. Därför jobbar vi med det vi gör.

Vanligtvis föreläser vi och arrangerar workshops, utbildningar samt kulturevenemang, till exempel i form av konserter och konstutställningar. Alla produkter kan paketeras digitalt och säljs som utbildningsmaterial till skolor, företag och andra verksamheter som önskar öka sin kompetens inom våra områden.

Alla behöver lära sig om varandra, öppna upp ögonen och sträcka ut sina händer för att enas mot hat och okunskap.

Vi tror på öppenhet.

Vi tror på att alla måste få en möjlighet att hitta sig själva.


För att vi ska kunna fortsätta vårt arbete behöver vi er hjälp!
Vad händer framöver?

Kommande utgivning inkluderar bland annat:

"För dig som ser på", juli/augusti 2020,
en handbok för dig som är anhörig till  en hbtq-person

Unga HBTQ-personer är som grupp mentalt utsatta och för att komma tillrätta med detta behöver vi börja med dem som står närmast samt lyfta fram erfarenheter från andra som har brutit normer.

I boken "Till dig som ser på" medverkar bland andra artisten Anne-Lie Rydé och fotbollsprofilen Glenn Hysén och delar med sig av sina erfarenheter. Medverkar gör även normpsykologen Lina Bodestad, socionomen Anneli Svensson och föreläsaren Camilla Gisslow.

Boken har tagits fram i samarbete med nätverket Stolta Föräldrar till HBTQ-barn.

"Drömfångaren", juni 2020,
uppföljaren till "Kraften" av Marcus Tallberg och Elin Frykholm.

Kan en grupp ungdomar verkligen starta en revolution? Freija, Embla och Ivalde funderar kring denna möjlighet efter att själva ha genomfört en dramatisk flykt från militärskolan Bionbyr. Deras slutliga mål är att kunna avslöja korruption hos såväl President som Myndighet. Men vägen dit blir mycket längre och svårare än vad de från början hade räknat med. De är jagade, efterlysta och inte tillräckligt starka för att stå emot fiendens styrka. De behöver utveckla sina krafter och tar hjälp av kattfolket, ett mytiskt släkte som ingen egentligen tror existerar. Freija oroas även av rykten som påstår att en person i omgivningen sägs kunna förvandla drömmar till verklighet.


"Urmakaren på Filigree Street", augusti 2020,
översättning av "The Watchmaker of Filigree Street" av Natasha Pulley.

Hans liv var som ett urverk – ända tills han mötte urmakaren

Platsen är London. Året är 1883. Thaniel är en helt vanlig kontorist tills en bomb på Scotland Yard nästan spränger honom i bitar. Ett mystiskt fickur, som hamnat i hans ägo, leder honom till en japansk urmakare som tycks ha magiska krafter.

Är urmakaren inblandad i bombdådet? Är Thaniel egentligen så alldaglig som han tror? Och när Thaniel får ett giftermålsanbud, vem ska han välja – kvinnan eller urmakaren?

”Förtjusande, obönhörligt charmig och djupt gripande... Enastående”
- Los Angeles Times

"Ospårat", hösten 2020,
Palle är trött både på bråken där hemma och på sina barndomsvänner, för hon är inte längre som de är. Däremot är hon nyfiken på Hanna, skolans enda vettiga lärare. Hanna vill slita sig loss från sin relation med Eva men hon vågar inte. För utan Eva, vem är Hanna då? Och så är det Lova, som drar sig undan hela världen. Men kanske är det hon som har störst inre styrka av alla.

"Ospårat", Sanna Mac Donalds tredje roman, är en vardaglig berättelse som utforskar normer kring kön, sexualitet och relationer från tre olika perspektiv. Den är allvarlig och lågmäld, men också varm och humoristisk.


Vad går pengarna till?
Pengarna går oavkortat till de fasta utgifter vi har varje månad. Till exempel externa redaktörer, formgivare, översättare och korrekturläsare. 


Tack för ditt stöd!

Donations

 • Maria H 
  • kr100 
  • 24 d
 • Anonymous 
  • kr500 
  • 1 mo
 • Anonymous 
  • kr500 
  • 1 mo

Organizer

Marcus Tallberg 
Organizer
Järfälla, AB, Sweden
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more