Sem at Sea, 15 jarige scholier en avonturier

Ik ben Sem Jongenburger, scholier en avonturier.
Op 20 oktober 2019 scheep ik in voor een waanzinnig zeilavontuur van een half jaar, hieronder meer, maar eerst even voorstellen.

Ik zit nu in de vierde klas van het Vossius Gymnasium in Amsterdam en ben op 15 april 2019 vijftien jaar oud geworden. Ik heb al best veel ervaring met avonturen op het land: rotsklimmen, speleologie, canyoning, lange trektochten op hooggebergte met zware rugzak, toerlanglaufen, bivakkeren in de wildernis, in de hitte of juist in de kou.

Het wordt nu tijd om ook de zeeën te verkennen! Dit wil ik meteen groots aanpakken, door het ruime sop te kiezen en een half jaar op een ‘tall ship’ de Atlantische Oceaan over te zeilen, via de historische West-Indische handelsroute naar de Caraïben en weer terug, terwijl ik onderweg ook mijn schoolwerk doe. Naast het zeilen zal ik iedere kans aangrijpen om expedities aan land te doen.
Ik zal dingen leren die ik nooit op die manier op school of in mijn dagelijks leven had kunnen doen: échte verantwoordelijkheden nemen, samenwerken, maar vooral de wereld en mijzelf beter leren kennen.

De wind is gratis maar aan dit alles hangt wel een flink prijskaartje. Denk aan het gebruik van het schip, eten, het betalen van de docenten en de bemanning, expedities aan land enzovoort. Het komt erop neer dat deelname € 22.500,- kost. Dat is € 3.750,- per maand. En dat is nog zonder inentingen, persoonlijke uitrusting, telefoonkosten enzovoort. Omdat ik dit onmogelijk zelf kan bolwerken ben ik op zoek geweest naar sponsors die mij wilden helpen dit avontuur aan te gaan. Dat is voor een aardig deel gelukt.  Met de datum van vertrek in zicht wil ik het overgebleven gat zoveel mogelijk dichten, vandaar deze nieuwe actie, die ook tijdens mijn avontuur zal doorgaan. Kleine bedragen, grote bedragen, alles is zeer welkom en wordt enorm gewaardeerd! 

Voor meer informatie kunt u naar mijn website: https://www.sem-at-sea.nl/ 

De reis duurt ongeveer 180 dagen en is 11.000 tot 12.000 zeemijlen lang.
U kunt mij sponsoren per (halve) dag of per zeemijl. Ik heb voor het gemak wat voorbeeldbedragen omgerekend (zie hieronder), maar andere bedragen zijn natuurlijk ook welkom.

Sponsoring afstand:
1 zeemijl € 2,-
10 zeemijlen € 20,-
25 zeemijlen € 50,-
50 zeemijlen € 100,-
100 zeemijlen € 200,-
500 zeemijlen € 1000,-

Sponsoring tijd:
½ dag € 62,50
1 dag € 125,-
2 dagen € 250,-
4 dagen € 500,-
1 week € 875,-
1 maand € 3.750,-

Organizer and beneficiary

Sem Jongenburger
Organizer
Sem Jongenburger
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.