Kees moet naar de hartspecialist

Dit is Kees,  onze lieve labrador pup van 20 weken. Kees heeft een te behandelen hart-afwijking.

Wat ging er aan vooraf
Op 21 juni 2018 werden wij bij de fokker verliefd op een ontzettend knappe man. Hij was stoer en rustig. Van alle pups uit het nest kwam hij het meest op ons af. Wij kozen hem uit, maar hij ons net zo hard. Hij paste precies bij ons gezin en voor onze kinderen was hij direct hun beste vriend. Een vrolijke lieve, leergierige knuffelkont.

Kees was een grote pup voor zijn leeftijd, maar het viel wel op dat hij behoorlijk slank was. Hoezeer we ook probeerden om hem een beetje aan te laten komen, hij bleef aan de dunne kant. Wij maakten ons nog niet zoveel zorgen, want hij groeide ondertussen wel heel hard de lengte in. Dat was misschien de verklaring. 

Het wandelen met Kees ging niet altijd vanzelf. Hij gaf vaak aan snel weer naar huis te willen, pakte dan de riem in zijn bek en sleurde ons naar huis. Wij dachten dat hij gewoon een beetje lui was en moesten er vaak om lachen. Een paar weken geleden merkten we dat hij een beetje moeilijk liep. Een beetje mank. Wij hielden er rekening mee dat hij de gevreesde 'labrador afwijking ' had aan schouder of elleboog. De dierenarts kon niet goed achterhalen wat er aan de hand was, want Kees leek bij onderzoek totaal geen pijn aan zijn poten te hebben. Dus maakten we een afspraak om een röntgenfoto van zijn poten te laten maken, helaas hebben we die moeten afzeggen.

Want ineens ging het mis...
Op 30 september 2018 stond er ineens een vreemde hond voor onze deur. Aangezien wij aan een drukke weg wonen heb ik hem voor zijn veiligheid mee naar binnen genomen, om daarna op zoek te gaan naar zijn eigenaar. Kees vond het een feestje om een hond op bezoek te hebben, dus hij werd helemaal wild. Gelukkig vonden wij de eigenaar al snel en keerde de rust in huis weer terug. Kees viel na al die commotie als een blok in slaap. Vlak daarna kregen wij familiebezoek. Het viel ons op dat Kees eigenlijk maar matig reageerde op dit bezoek. Hij bleef liggen. Na een poosje viel het op dat Kees zich steeds meer terugtrok en onrustig werd. Zijn ademhaling was ook vreemd. Bij toeval legde ik mijn hand op zijn borst en voelde dat zijn hart enorm tekeer ging. Het ging niet 'een beetje' snel, maar MEGA snel. Kees werd koud en heel benauwd. Al snel kon hij nog amper opstaan. Dus belden wij met onze dierenarts, Ton Aalders . Het was een zondag was, maar ij kwam snel langs. Hij zag de toestand van Kees en hij wilde hem direct meenemen naar de praktijk. Zijn hartje bleek zo snel te kloppen, dat het niet te tellen was. De schatting was ongeveer op 500 slagen per minuut. De dierenarts heeft Kees dan ook meteen doorverwezen naar een specialist in Ommen:  drs. Gerritsen van De Kompaan

De diagnose
Dr. Gerritsen heeft grondig onderzoek gedaan: foto, echo en ECG. Hij heeft Kees aan het infuus gelegd om zijn hartslag te stabiliseren en heeft contact gezocht met diverse andere artsen binnen Europa om een diagnose te stellen. Alle lof voor de inzet van deze geweldige arts. Al snel bleek de linker hartkamer van Kees ernstig vergroot, waardoor zijn hartklep begon te lekken. Hij was er slecht aan toe. In eerste instantie leek het misschien om het syndroom van Wolff Parkinson White  te gaan, maar helemaal zeker was, of is dat niet. Al snel vertelde drs. Gerritsen dat dit wel operatief te verhelpen was, maar dat dit helaas niet in Nederland kan. Kees zou daarvoor uiteindelijk naar ene dr. Santilli in Italië moeten. Uiteraard heb ik uren gegoogeld en rondgebeld om te kijken of er ECHT niemand in Nederland is die dit ook kan. Een kennis van mij heeft zelfs een  'mensen cardioloog' gevraagd of hij dat wellicht zou kunnen uitvoeren bij een hond. Helaas waren alle antwoorden negatief. In Nederland is deze ingreep dus niet mogelijk.

En toen...
Na een aantal dagen in de kliniek leek Kees stabiel op tabletten. Hij kon van het infuus en op dierendag mocht hij eindelijk naar huis. Wij waren super blij, maar ook wel erg bezorgd en geschrokken van de diagnose. Kees mocht die nacht daarom voor 1 keer bij ons in bed slapen. Dit was maar goed ook, want 's ochtends om 06.15 uur ging het helaas weer helemaal mis. Hij werd onrustig wakker en zijn hartslag ging weer als een dolle. Binnen no-time was hij weer koud en kon hij amper op zijn poten staan. Dus terug naar Ommen.

Op 8 oktober 2018, op de verjaardag van ons zoontje mocht hij weer naar huis. Want met een aangepaste dosering medicatie bleef hij gelukkig al dagen stabiel. Dat was dubbel feest. En dit hebben wij uitgebreid gevierd.


Het viel ons op dat Kees ineens niet meer mank liep en we kregen de indruk dat drs. Gerritsen gelijk had dat Kees waarschijnlijk al langer last van zijn hart moet hebben gehad. Kees wilde ineens ook weer wandelen, leek meer uithoudingsvermogen te hebben. Dus wij waren heel optimistisch. Het verklaarde veel van de vage klachten van Kees, en ook zijn lage gewicht. Ondanks dat we stiekem wel  bang waren dat Kees weer een terugslag zou krijgen, besloten we dat we het leven gewoon weer op zouden pakken en vooral veel van onze Kees te genieten. Hij ging dus weer lekker mee naar de puppy cursus en we maakten weer lange wandelingen met hem (wat ineens ook een stuk beter ging), want we vonden dat Kees een gewoon puppy leventje verdient.

Het ging deze keer een week goed... en het vertrouwen groeide. Tot afgelopen zondag. Wij waren eventjes weg,  maar werden na twee uurtjes gebeld door de kinderen. Het hartje van Kees ging ineens weer heel erg snel. Wij zijn gelijk naar huis gekomen, en constateerden dat dit inderdaad zo was. We konden dus wederom terug  naar de kliniek.

En nu...?
De dosering van de medicatie is verhoogd en hopelijk mag Kees morgen weer naar huis. We verheugen ons er enorm op. We missen Kees, maar zijn ook doodsbang voor herhaling. Drs. Gerritsen heeft ons uitgelegd dat als Kees straks 30 kilo weegt, hij op 15 tabletten per dag zou moeten leven. Dat is niet te doen. Ook de angst voor herhaling zorgt bij ons voor heel veel spanning. We hoopten dat Kees een poosje op medicatie verder kon, zodat wij wellicht wat tijd hadden om te bedenken hoe we hem in hemelsnaam bij dr. Santilli kunnen krijgen.  Want de rekening van alle behandelingen die hij heeft ondergaan heeft ons spaarpotje leeg gemaakt, we kunnen het dus op eigen kracht niet bekostigen. Kees lijkt helaas toch op korte termijn deze ingreep nodig te hebben.

De ingreep
Dr. Santilli is de enige arts in Europa die bij honden een 'cardiac mapping' uit kan voeren. Zo wordt het hart helemaal in kaart gebracht en kan precies worden gelokaliseerd waar het defect in het hart van Kees zit. Via een katheter wordt een ablatie uitgevoerd. Het stukje in het hart dat de kortsluiting veroorzaakt, wordt dan dichtgebrand en het littekenweefsel zorgt er voor dat Kees dan levenslang van deze hartkwaal af is. Dus zonder medicijnen een 'hond-waardig' bestaan kan leiden. De kans op succes bij deze operatie is zeer groot.

Wie zijn wij?
Wij zijn Gerben en Barbara, en wij hebben een mooi samengesteld gezin met 5 kinderen. Deze zomer zijn wij gaan samenwonen in Zwolle. Ik (Barbara) heb de stap genomen om met mijn gezin van Hengelo naar het fraaie Zwolle te verhuizen. Een nogal ingrijpende gebeurtenis voor mijn vier kinderen. Op dat moment besloten wij dat Kees heel welkom was in ons gezin. Een beetje troost, een maatje, een mooie manier om heel snel onze nieuwe stad te verkennen en nieuwe mensen te leren kennen. En dat was een fantastisch besluit, want mede door Kees zijn onze kinderen heel snel gesetteld hier in Zwolle. Hij is inmiddels gewoon onmisbaar geworden.

Waarom?
Maar nu staan wij dus voor een onmogelijk dilemma. Onze Kees is ziek en wij kunnen de kosten voor zijn ingreep niet meer betalen. Dit zou grote financiële gevolgen voor ons hebben. Als Kees een oude hond was, dan zouden wij waarschijnlijk hebben besloten dat het mooi geweest was. Een advies dat de dierenarts ons dan waarschijnlijk ook had gegeven. Maar onze Kees is zo jong, levenslustig en nieuwsgierig naar de wereld, dat wij het niet over ons hart kunnen verkrijgen om hem nu al in te laten slapen. Niet met de wetenschap dat zijn hartkwaal verholpen kan worden. Daarom deze actie, want opgeven kan altijd nog...

Het voelt heel gek om hier hulp bij te vragen. Als we het idee hadden dat de ingreep van Kees een lapmiddeltje zou zijn, zouden we dit ook nooit aan iemand durven vragen. Maar wij kunnen uw hulp heel hard gebruiken. Uiteraard is onze dank heel erg groot: iedere euro helpt. Wij zijn ook hard aan het nadenken hoe we deze dank kunnen uiten. Een deel van die dank zal hoe dan ook mede mogelijk gemaakt worden door La Miranda in Hengelo.

Wat hebben wij nodig en waarvoor gaan we het gebruiken?
Wij krijgen een dezer dagen te horen hoeveel de ingreep precies gaat kosten. Het bedrag dat ik nu heb ingevoerd is een schatting. Ik hoop dat dit uiteindelijk naar beneden kan worden bijgesteld, maar ik hou er ook rekening mee dat dit bedrag nog zou kunnen stijgen. Uiteraard pas ik het bedrag dan aan. Het bedrag zal  worden uitgegeven aan de kosten van de ingreep en (deels) voor de reis er naar toe. Mocht er iets over zijn, dan willen wij dit heel graag doneren aan de stichting van Henry en Karen Silverman, die na een identieke behandeling van hun hond Rex een stichting hebben opgericht om in Amerika het onderzoek en het werk van dr. Santilli te steunen. Hun verhaal is terug te vinden op de website van dr. Santilli.

De fokker?
Wij hebben al een aantal keer de vraag gekregen over de fokker van Kees. Wij willen bij deze graag benoemen dat onze fokker heel erg betrokken is en ons het aankoopbedrag heeft teruggestuurd. Als tegemoetkoming in de kosten die wij al hebben moeten maken voor de behandeling van Kees. Hij vind het vreselijk dat wij een ziek hondje hebben gekregen en wil dan ook heel graag door ons op de hoogte worden gehouden. Er is dan ook niets dat er op wijst dat Kees een erfelijke afwijking heeft, Kees heeft gewoon dikke vette pech.

Onze dank
In ieder geval willen wij u bedanken dat u de moeite heeft genomen om ons verhaal te lezen. Wellicht kunnen we dankzij GoFundMe u snel een positieve update brengen. 

Creditcard of overschrijving
Via de site kun je helaas enkel per creditcard doneren. Maar er is een andere optie. U mag ook een bedrag doneren op bank nummer NL43ABNA 0549 1648 98 t.n.v.  B ter Beke. Uiteraard zal uw donatie dan worden vermeld hier op de site.

Wil je me €1,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/d32aeerhsj82ebk6dkro

Deze link is geldig t/m 2 november

Wil je me €2,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/9qtpca0nmoebj8pm5v0t

Deze link is geldig t/m 1 november

Wil je me €5,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/mstad3ocjqqderfh62el

Deze link is geldig t/m 2 november

Wil je me €10,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/3mao0ak401a931l1qmem

Deze link is geldig t/m 2 november

Wil je me €20,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/afe9b203p7o1i5rj514r

Deze link is geldig t/m 2 november

Wil je me €30,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/gk21lv85fno7stil1u5r

Deze link is geldig t/m 2 november

Wil je me €40,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/csen9t116ul7vaok397c

Deze link is geldig t/m 2 november


Wil je me €50,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/pi53q2bvk5hplgb0mouq

Deze link is geldig t/m 2 november


Wil je me €75,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/vve8n8k1rivn42huhr9i

Deze link is geldig t/m 2 november

Wil je me €100,00 betalen voor 'Kees' via https://tikkie.me/pay/r5uc3o7g9qndk9v2ovlt

Deze link is geldig t/m 2 novemberDank. Namens Kees, Gerben, Barbara en de kids.

Donations (0)

 • Zuzana Klingrova 
  • €10 
  • 8 mos
 • Veerle en Lieve Otten  
  • €116 (Offline)
  • 10 mos
 • R P Gankema 
  • €1 (Offline)
  • 10 mos
 • Anonieme Donor 
  • €100 (Offline)
  • 10 mos
 • C.B. GROZDIC 
  • €1 (Offline)
  • 10 mos

Organizer 

Barbara Tee Bee 
Organizer
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more