Luisterboek 'Beter leven'

Afgelopen maand verscheen de bundel Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte (https://www.jong-en-parkinson.nl/l/beterleven/). Wij hebben de bundel in Leuven overhandigd aan minister Wouter Beke en in Nederland gepresenteerd tijdens een symposium in het Radboudumc (zie hieronder aan enkele foto's.

De bundel helpt zieken en hun omgeving om te gaan met een chronische ziekte; elke dag werken om je niet-meer-gezond-zijn te aanvaarden en dat is een hele klus. Hoe je dat kunt doen op een manier die bij jou past, daarbij helpt dit boek. Vandaar ook de woorden “Beter leven” in de titel. 

Het is daarbij niet alleen een boek voor patiënten maar juist ook voor de mensen om hen heen. Familie, vrienden, collega’s en ja, ook voor deskundigen, die soms empathie of de diagnose missen. Kennis helpt, daarvan zijn wij overtuigd, en dat geldt ook hier. Al die mensen (meer dan 100 professionals en ervaringsdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen) die hun kennis delen, maken het een persoonlijk boek. Inmiddels zijn er binnen twee maanden tijd bijna 400 exemplaren verkocht. Verschillende artikelen en interviews zijn verschenen of volgen. Daaruit blijkt dat de bundel in een vraag voorziet!

Alleen......... bij de afronding van de bundel kregen we de eerste vragen: komt er ook een luisterboek. Die vragen zijn afkomstig van  mensen die fysiek of visueel een boek niet meer zelf kunnen beethouden of lezen. Ook voor deze groep, die psychisch vaak nog krachtig in het leven (willen) staan is deze bundel bedoeld. Nu hebben wij al een mooi bedrag ingezameld maar de ontwikkeling van een luisterboek is arbeidsintensief en technisch een uitdaging. Daarom liggen de kosten vrij hoog.

Willen u en jij het laatste zetje in de goede richting geven zodat wij dit jaar een luisterboek kunnen uitgeven? Bij giften hoger dan € 125,00 krijgt u een gratis (papieren) exemplaar cadeau! Hartelijk dank voor uw en jouw betrokkenheid! 


Organizer

Peter Van Den Berg
Organizer
Waddinxveen, NL

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.