Hulphond voor Mitzi in strijd tegen anorexia

Lieve iedereen die mijn inzamelingsactie leest,

Welkom op deze pagina en bedankt dat je de tijd neemt om naar mijn verhaal te luisteren.

Mijn naam is Mitzi Langenberg, ik ben 23 jaar oud en woon in Alkmaar samen met mijn vriend en onze poes. Op mijn 15de, nu 8 jaar geleden, werd ik gediagnostiseerd met anorexia nervosa. Later volgde de diagnose ADHD en ontwikkelde ik een depressie. Jaren aan kliniek en- ziekenhuis opnames gingen voorbij. Een tijdje leek het beter te gaan met mij maar echt opgelost was het niet. Door traumatische ervaringen en andere onderliggende problemen kwam de anorexia een paar jaar geleden terug. Na heel lang op wachtlijsten te hebben gestaan kon ik eindelijk de nodige behandelingen volgen en ben ik ook weer in opname geweest. Helaas blijft de anorexia hardnekkig en ik loop steeds vast.. 

Maar.. Er is iets heel waardevols en hoopvols.. 
Als meisje dat altijd is opgegroeid met honden en gek is op dieren, zijn mijn omgeving en ik tot de beslissing gekomen dat een hulphond mij verder kan helpen in mijn strijd, herstel en toekomst. De komst van een puppy en het opleiden tot hulphond helpt mij in onder andere:
- eenzaamheid, het hebben van maatje, het niet meer alleen te hoeven doen, gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen
- het vroegtijdig signaleren van spanning en oplopende emoties, mij in het ‘hier en nu’ houden, of mij uit angst en paniek halen
- met mij in contact blijven op momenten dat ik afdwaal/het moeilijk heb en mij daarin steunen
- een spiegel zijn van mijn gedrag en mij daarvan bewust maken
- een hond geeft structuur, regelmaat en een reden om het leven elke dag weer aan te gaan
- om voor een hond te kunnen zorgen, móet ik ook goed voor mezelf zorgen

Doordat ik dit traject binnenkort aan ga, zeg ik dus volmondig ‘ja’ tegen het leven. Ik wil samen met mijn maatje de toekomst ontdekken en dit pad bewandelen. Het voelt als de meest concrete stap die ik ooit heb gezet. En dat vind ik eigenlijk mega stoer van mijzelf.

Ik zal mijn labradoodle pup gaan opleiden met het intensieve programma van Puur Honden. Daar zal ik de komende jaren met mijn coach samen mijn pup opleiden tot gecertificeerde hulphond. De kosten bestaan onder andere uit deze intensieve 1 op 1 thuis begeleiding, tussentijdse begeleiding, certificering en opleiding, reiskosten, jaarlijkse voortgangsbegeleiding en toetsing van hulpvaardigheden.

Helaas zijn deze totale kosten voor de opleiding tot hulphond erg hoog en kan ik dat niet zelf bekostigen. Het wordt namelijk, jammer genoeg niet vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Daarom ben ik deze inzamelingsactie begonnen in de hoop met de hulp en donaties van anderen deze wens te verwezenlijken. Het voelt heel gek om zo anderen om hulp te vragen, maar het doel is voor mij zo belangrijk. Ik heb namelijk weer hoop!!

Alle kleine beetjes zijn onwijs welkom en het delen van deze actie op social media zou mij ook helpen om zo meer mensen te bereiken en richting mijn doel te komen. Help jij mee?

Ik blijf op deze pagina updates plaatsen over het hele proces dus hopelijk tot snel!

Heel veel liefs van mij,
Mitzi Langenberg

Organizer

Mitzi Rachel Langenberg
Organizer
Alkmaar

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.