Main fundraiser photo

Een rolstoelbus voor Maddie

Donation protected
Wij willen geld inzamelen voor het kopen van een rolstoelbus voor onze dochter Maddie.

In het kort....
Onze dochter Maddie kan niet zelfstandig lopen en maakt het grootste deel van de dag gebruik van haar rolstoel. Deze rolstoel is inmiddels zo groot geworden dat wij aangepast vervoer nodig hebben, zodat wij Maddie in haar rolstoel kunnen vervoeren.
Wij brengen Maddie elke dag zelf naar school en halen haar ook op. Ook brengen wij Maddie veelvuldig naar het ziekenhuis, en gaat zij graag mee naar voetbalwedstrijden van haar broer. Daarom zijn wij deze crowdfunding gestart, zodat wij Maddie op een goede en veilige manier kunnen vervoeren in een daarvoor geschikte bus.

Reden van deze Crowdfunding
In 2014 is ons tweede kindje, dochter Maddie geboren. Zij heeft de zeer zeldzame aandoening Incontinentia Pigmenti. Hierdoor heeft Maddie onder andere spasme in de linkerzijde van haar lichaam, ataxie, epilepsie, een flinke cognitieve achterstand en afwijkende nagels, haren en tandjes.

Door dit alles is ons leven ingrijpend veranderd, en draait alles om de zorg voor Maddie.

Vorig jaar hebben wij besloten om te verhuizen omdat onze oude woning niet meer geschikt was voor Maddie en het huis ook niet aangepast kon worden om de zorg voor Maddie mogelijk te maken.

Na een spannende zoektocht in de oververhitte woningmarkt is het ons gelukt een woning te vinden die wij konden verbouwen en zodanig aan konden passen dat deze toekomstbestendig is voor Maddie. Zo heeft zij nu haar eigen slaap- en badkamer op de begane grond. Hierdoor hoeven wij haar niet meer de trap op te tillen.

Omdat Maddie spasme en een slechte rompbalans heeft zit zij een groot deel van de dag in haar rolstoel. Zelfstandig lopen kan zij niet. De rolstoel is volledig op Maddie aangepast. Omdat Maddie nog groeit, moet deze regelmatig vervangen worden. Inmiddels is Maddie bijna 8 jaar en is de rolstoel te zwaar geworden om in onze auto te kunnen tillen.

Maddie gaat iedere dag naar speciaal onderwijs buiten onze woonplaats. Vanwege haar beperkingen brengen wij Maddie zelf naar school en halen wij haar ook weer op. Ook gaat Maddie regelmatig naar het ziekenhuis voor onderzoeken en operaties, en in het weekend gaat zij als lid van ons gezin graag mee naar voetbalwedstrijden van haar oudere broer. Mede hierdoor worden wij dagelijks geconfronteerd met het feit dat het vervoer van Maddie steeds moelijker word. Onze enige optie is de aanschaf van een grote bestelwagen of een kleine bus. Deze bus moet daarna nog worden aangepast. De gemeente is bereid een gedeelte hiervan te vergoeden. Echter, zij stellen voor deze vergoeding een aantal eisen. Zo mag de bus slechts enkele jaren oud zijn en weinig kilometers hebben gemaakt. De totale kosten van de aanschaf en het ombouwen zal tussen de 40.000 euro en 50.000 euro bedragen.

Na de verhuizing en verbouwing zijn wij financieel niet meer in staat om een bus met deze specificaties aan te schaffen. Het gaat ons ook niet lukken om dit bedrag zelf op korte termijn bij elkaar te sparen of te lenen. Wij weten niet meer hoe wij in de nabije toekomst geschikt vervoer voor Maddie kunnen regelen. Dit heeft enorme impact op ons als gezin. Op korte termijn kan Maddie namelijk niet meer met onze huidige auto vervoerd worden. We zien op dit moment geen andere mogelijkheid dan een crowdfunding op te starten.

Hopelijk lukt het ons om met elkaar het benodigde 40.000 euro bij elkaar te krijgen, zodat wij Maddie op een goede, veilige en voor haar comfortabele manier kunnen vervoeren en de praktische en financiële zorgen die wij nu hebben voor langere tijd opgelost zijn. Wij hopen dat jullie iets kunnen en willen bijdragen aan het realiseren van een mooie bus voor Maddie, waarvan wij vele jaren gebruik kunnen maken.

Fundraising team: Inzamelingsactieteam (3)

Ruud Hagen
Organizer
Raised €3,410 from 68 donations
Sergio F
Team member
Raised €5,365 from 17 donations
Michelle van der Vliet
Team member
Raised €645 from 23 donations

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.