Aangepast auto rijden

Hoi,

Ik ben geboren met een open rug (Spinabifida) waardoor ik rolstoelafhankelijk ben. Ik kan kleine stapjes zetten waardoor ik kleine transfers kan maken. 

Sinds 2,5 jaar ben ik bij verassing alleenstaande moeder geworden van Jack! Met zijn komst heb ik van mijn arbeidsongeschiktheids uitkering gespaard waardoor ik begin mei een aangepast rijbewijs heb gehaald en een aangepaste Twingo uit 2002 heb kunnen kopen. Iedereen moest mij en Jack overal naar toe rijden, dat hoefde dus niet meer. 

De vrijheid die de auto mij gaf was onbetaalbaar. Mijn sociaal leven kreeg een boost, ik kon weg met mijn zoon maar ik kon ook zelfstandig naar ziekenhuis, fysio en revalidatie afspraken. 

In juli is er een storing opgetreden in de Twingo. Er zijn verschillende reparaties geweest maar geen probleem oplossende. Er zijn veel mankementen naar boven gekomen waarbij gebleken is dat de auto gewoon op is. De verkoper, een auto handelaar, geeft geen reactie. Hij heeft mij eigenlijk opgelicht. 
Regelmatig stond ik met mijn zoon en rolstoel naast de snelweg.. levensgevaarlijk.

Een aangepaste, tweedehands auto is schaars. De kosten voor een auto van gemiddeld 10 jaar oud met 160.000 km op de teller liggen rond de €3000,-/€4000,-. 
Voor hulp van de gemeente kom ik niet in aanmerking; zij vergoeden enkel de aanpassingen bij auto’s die niet ouder zijn dan 3 jaar. Een onbetaalbare optie. De gemeente kan geen taxi vergoeding aanbieden omdat ik een rijbewijs heb. Wel willen ze korting geven op het openbaar vervoer. Helaas kan ik niet eens bij de bushalte komen, laat staan door de regen met een peuter naar het station. 
Het UWV vergoed alleen wanneer je werkt. Door mijn beperking ben ik volledig afgekeurd dus daar kan ik ook niet terecht. 

Sparen voor een andere auto is mogelijk, echter duurt het jaren voor ik genoeg geld heb gespaard.
Momenteel sta ik met de rug tegen de muur. Mijn leven staat weer stil, zelfs boodschappen doen is bijna onmogelijk. Helaas lijdt mijn zoontje hier ook onder. 

Lieve groetjes, 

Mara Hendriks 

Donate

Donations 

 • Onno Snoek
  • €20 
  • 4 yrs
Donate

Organizer

Ma Ra
Organizer
Doetinchem, NL

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.