3
3

Genieten met kanker op het water

€160 of €100,000 goal

Raised by 3 people in 5 months
MIJN VERHAAL EN MIJN DOEL
28250902_15205327270_r.jpeg
Bovenstaand: Mijn vrouw en ik met onze dochters tijdens ons trouwen in 2017

WAKE UP CALL
Wanneer je in je leven geconfronteerd wordt met een levensbedreigende ziekte valt je wereld in duigen. Niets wat gewoon was is nog vanzelfsprekend. Je leven staat letterlijk en figuurlijk op z’n kop wanneer je van een onbezorgde levensgenieter wordt gebombardeerd tot kankerpatiënt. Voor mij was het een ware "wake up call toen ik na driekwart jaar van ziek zijn en vele onderzoeken in 2015 te horen kreeg terminaal te zijn en niet lang meer te leven te hebben. Met behandelingen 1 tot 5 jaar en zonder behandelingen....

IK KOOS MIJN EIGEN PAD EN VOLGDE MIJN WAARHEID
Mijn vooruitzichten waren niet rooskleurig. Chemo werkte niet en met behandelingen zou ik hooguit een jaar leven. Wellicht iets langer? Ik koos er voor om niets te doen. Ik zag het niet zitten om na 1 tot 5 jaar van strijden alsnog te moeten opgeven. Ik wilde leven en wilde heel bewust onderzoeken of er andere wegen zijn om mijn ziekte enigszins onder controle te krijgen?

28250902_15205352470_r.jpegBovenstaand: Controle in het AVL te Amsterdam

IEDER ZIJN / HAAR EIGEN WEG
Ik ben voornamelijk de alternatieve kant ingeslagen en maak daarnaast dankbaar gebruik van de reguliere zorg waar nodig. Ten aanzien van mijn type kanker waarbij chemo NIET bij werkt en overige reguliere behandelingen GEEN  effect hebben, was het voor mij al snel een eenvoudige keus omdat er voor mijn gevoel geen andere keus was!?
En naarmate ik mij ging verdiepen ben ik vooral naar mijn intuïtie gaan luisteren. Ik ben gaan doen waar ik mij goed bij voelde en ik ben daarbij gelukkig NIET bang voor de dood. Ik wil niet dood, maar ben er ook niet bang voor. Niet bang om van de geplaveide paden te wandelen op zoek naar nieuwe waarheden...

28250902_15205317140_r.jpegBovenstaand één van de eerste scans. Uitgezaaide Long NET kanker met uitzaaiingen door mijn hele lijf. Botten, lymphen, hoofd. 

Helaas is het krijgen van kanker voor heel veel mensen vandaag de dag een feit waar ze mee moeten zien te dealen. Waar je je eerst bezighield met je werk, gezin, sport en andere gewone dagelijkse dingen, moet je je ineens gaan bezighouden met hoe je je ziekte gaat overleven. Dat wens je niemand toe. 

28250902_15205298670_r.jpegBovenstaand tijdens het programma "De reis van je leven" met mijn vrienden & Johnny de Mol (juli 2016)

 
EVEN GEEN KANKER AAN MIJN HOOFD
Hoewel er steeds meer initiatieven zijn om geld op te halen om onderzoeken naar kanker te kunnen bekostigen, worden er steeds meer mensen getroffen door deze ziekte. Ik wil deze mensen laten weten dat ik aan hen denk en als geen ander begrijp dat het ontzettend belangrijk is om af en toe even niet aan je ziekte te hoeven denken. Gewoon even vergeten dat je ziek bent, gewoon even weer mens zijn…

28250902_15205324640_r.jpegBovenstaand: In 2015 paste ik het nummer "Laat me" van Ramses Shaffy. Te downloaden via Spotify & Amazon

 
 
 
KEN JIJ IEMAND MET KANKER?
Ben jij zo iemand? Of ken je iemand die ook door kanker getroffen is en even wil vergeten en gewoon wil genieten? De Choose Life Foundation kan je daarbij helpen. Ondergetekende neemt je mee het water op in een prachtige sloep en gaat je een onvergetelijke dag bezorgen met alles erop en eraan. Als terminaal kankerpatiënt begrijp ik als geen ander hoe belangrijk dit voor je is. Ik ben dan wel ziek, …maar sta nog midden in het leven! 

28250902_15205355740_r.jpegBovenstaand: Ondanks alles ben ik een gelukkig man
 

 
TIJD VOOR ACTIE
 
Draag jij dit initiatief een warm hart toe? Steun dit dan door middel van een donatie groot of klein, alle beetjes helpen. Het is mijn wens de prachtige sloep, die speciaal gebouwd is voor dit doel, aan te schaffen zodat de terugkerende kosten tot wel 5 x lager worden en meer en meer mensen met kanker een vaart kan worden aangeboden. Maar dit alles kost geld. En ik kan dit alles niet alleen. Vandaar dat ik u om hulp vraag!

28250902_15205334220_r.jpegBovenstaand: Een mooie donatie van een bevriende ondernemer Grand Café Rutgers te Lathum

 
TRACHTEN MIJN STEENTJE WEER BIJ TE DRAGEN
Voor mij biedt dit alles de mogelijkheid om, zonder druk vanuit mijn situatie als terminaal patiënt, te kunnen werken aan een nieuwe toekomst om naast het varen met kankerpatiëntjes en volwassenen ook commerciële tochten te organiseren om zodoende zelf een steentje bij te dragen aan onze huishouding, waarbij iedere toekomstige commerciële vaart een donatie van 10%  van de gerealiseerde omzet geschonken wordt aan de Choose Life Foundation! Dus in alle gevallen wordt er gevaren vpor een goed doel!

28250902_15205301500_r.jpeg
Bovenstaand tijdens een testvaart van de "Choose Life" sloep

Naast mijn - en uw- hulp aan stichting Choose Life Foundation, tracht ik ook te zorgen voor mijn eigen gezin ( twee dochters van 15, 18 en een bonusdochter van 17 ).  Ik ben dan wel volledig afgekeurd, maar op mijn manier wil ik er toch het beste van maken en hoop ik mensen weer een lach op hun gezicht te kunnen toveren.

Het varen met zieke mensen gaat dan ook  - indien gepast - gepaard met een tikje humor. U zult versteld staan wat een tochtje op het water aan mooie herinneringen kan betekenen!

28250902_15205339750_r.jpegBovenstaand: Een bijzonder mooie en dankbare vaart met "wijlen" Ton. Hij genoot enorm. Drie weken later overleed Ton. RIP

SLOEPKOSTEN
De jaarlijkse kosten om de sloep in het water te houden zijn dusdanig hoog dat het tot nu toe lastig is gebleken deze kosten bij elkaar te vergaren. Het is dan ook mijn doel om alsnog - achteraf - de sloep aan te kunnen schaffen met behulp van jullie donaties. Hierdoor zullen de hoge jaarlijkse kosten wegvallen en wordt het een stuk makkelijker om vaarten met kankerpatiënten te realiseren. 

TRANSPARANTIE
De jaarlijkse kosten van de sloep bedragen € 10.500,00 ex BTW. Ik heb zelf persoonlijk getekend om deze lasten op te hoesten, maar niet natuurlijk niet alleen. Uiteraard staat de stichting achter mij, gezien de stichting donaties tracht te werven om vaarten ook werkelijk mogelijk te maken. En zo is het cirkeltje rond. Niks aan de hand.....nu alleen nog donaties om kankerpatiënten bij te maken.

Juridisch gezien staat de sloep echter los van de stichting om o.a. fiscale redenen. Dat is ook geen geheim omdat de stichting de ANBI status in 2017 heeft verworven en daarmee ook openheid van zaken geeft. Zie http://www.chooselifefoundation.nl 

28250902_15205338700_r.jpegBovenstaand: De sloep in aanbouw

DOELSTELLING  EURO 100.000,-
De sloep heeft zo'n euro 95.000,-  gekost. Achteraf gezien zou het zeer wenselijk zijn om aan de voorzijde een buiskapframe te plaatsen tegen onverwachte regenbuien. De kosten hiervoor zijn rond de euro 5.000,-- Er dienen hier en daar nog enkele bekerhouders te worden gefreesd en gelast en daarmee moet de sloep dit voorjaar volledig klaar zijn om in 2018 te varen voor stichting Choose Life Foundation.

28250902_15205337050_r.jpegBovenstaand: De haven uitvarend richting de Rijn bij Arnhem

EINDDATUM DONATIE ACTIE
De planning is dat de sloep eind april - begin mei 2018 te water gaat. De einddatum voor deze actie hebben wij op 1 mei gezet. De actie kan voortijdig beeiïndigd worden doordat voortijdig het actie bedrag is behaald. Indien het bedrag van euro 100.000 is verworven dan zal de sloep direct worden afbetaald aan de financiers.

Indien aan het eind van de actieperiode minder dan euro 100.000 is binnengehaald, dan zal het opgehaalde bedrag worden gebruikt voor de buiskap - indien toereikend - en voor de jaarlijkse lasten om de sloep te laten varen zodat hoe dan ook de stichting vaarten kan realiseren voor kinderen en volwassenen met kanker.

28250902_15205323430_r.jpegBovenstaand: Ik ben er klaar voor u te mogen ontvangen

ZIEKE & GEZONDE MENSEN INSPIREREN EN MOTIVEREN
Ik zie het bijna als een roeping om mensen te  inspireren en te motiveren verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid en daarmee hun leven, geluk en succes.

Wie weet tot een ontmoeting?

Lieve & dankbare groet,

Edwin Stokkink

Mijn persoonlijke blogs zijn desgewenst te volgen op de volgende site:

www.edwinstokkink.nl 
+ Read More

€160 of €100,000 goal

Raised by 3 people in 5 months
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
BH
€50
Betsy Hueting
5 months ago
MR
€100
Michel Roording
5 months ago
MB
€10
Miranda Bardoel
5 months ago
or
Or, use your email…
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a €5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.