22
22
3

Chut Qua Cho Anh Tiny Gift for U #2

$6,455 of $30,000 goal

Raised by 28 people in 4 months
Created July 9, 2018
Fundraising Team
CHÚT QUÀ CHO ANH THƯƠNG PHẾ BINH VNCH
(Please scroll down for the English version)

Sau khi Việt Cộng cưỡng chiếm miền Nam VN, những người cựu quân nhân cán chính từng phục vụ cho chính phủ VNCH đã bị tập trung vào các trại tù lao động khổ sai để "đền nợ máu nhân dân" và "học tập cải tạo" như lời của Việt Cộng tuyên truyền.  Nhưng trên thực tế thì họ đã bị trả thù bằng những trận đòn roi, những cơn đói, lạnh, bệnh tật khổ sở hành hạ từng ngày và không thấy tương lai ngày về.  Còn những người thương phế binh VNCH (tpb vnch) thì đã bị đuổi ngay ra khỏi những quân y viện và kể từ đó họ phải lăn lóc mưu sinh bằng nhiều phương thức.  Một trong những "nghề" mà người ta thường thấy là hình ảnh của những người TPB/VNCH mặc áo lính rằn ri ngày xưa đàn hát để bán vé số kiếm sống qua ngày.  Đã 43 năm trôi qua và số lượng những người TPB VNCH đã rơi rụng theo thời gian vì tuổi già, sức yếu, bệnh tật và nghèo đói. 

Những người Việt sống lưu vong tại hải ngoại vẫn không bao giờ quên những người thương phế binh VNCH đáng thương lẫn đáng kính trọng này bởi vì họ đã hy sinh một phần thân thể của mình để bảo vệ cho nền tự do, dân chủ thật sự cho miền Nam Việt Nam.   Do vậy, một lần nữa, Tổ chức Cộng Đồng Việt Nam tại Massachusetts lại đứng ra thành lập một ban tổ chức bao gồm nhiều các hội đoàn và thiện nguyện viên để thực hiện kỳ gây quỹ "Chút Quà Cho Anh" lần thứ 2, để yểm trợ cho những người thương phế binh VNCH tại Việt Nam với chủ đề "Hát Cho Người Thương Binh".  Số tiền gây quỹ được chỉ là chút quà nhỏ thể hiện tấm lòng tri ân của đồng bào hải ngoại đến những người thương phế binh VNCH và sẽ được chuyển thẳng đến cho nhà thờ Dòng Chúa Cứu Thế tại Saigon Việt Nam để họ chi dùng toàn bộ số tiền này vào việc giúp đỡ cho những TPB VNCH. Dòng Chúa Cứu Thế là nơi đã và vẫn đang có những công tác phục vụ thiết thực và trực tiếp đến đời sống và tinh thần của những người TPB VNCH như cấp phát xe lăn, xe lắt, khám bệnh, tổ chức hội ngộ và hát tri ân những người lính VNCH đến từ khắp mọi nơi.

Chúng tôi những mong quý đồng hương sẽ mở lòng ra ủng hộ giúp mang lại nụ cười trong tim những người thương phế binh VNCH bởi vì họ biết rằng họ không bị bỏ quên.  Xin chân thành cám ơn sự ủng hộ và đóng góp của tất cả quý vị!

A TINY GIFT FOR OUR BELOVED SOUTH VIETNAM DISABLED VETERANS

After Saigon falls, all of those who served in the Republic of South Vietnam government and military were captured and imprisoned in hard labor camps by the Vietnamese communist.  They were supposedly to "repay all the bloody debt to their people" and "to be re-educated" according to what Vietnamese communist preached in their media propaganda.  In reality, those people were physically tortured, forced to do hard labor with growling stomachs in harsh weather conditions.  As a result, many of them died of hunger, untreated illnesses and tortures.   As for the disabled veterans, they were thrown out of the hospital immediately.  Many of them ended up with "career" such as selling lottery tickets on the street for a living.  43 years has passed and most of them died due to old ages, illness and in poverty. 

The Vietnamese people who lives overseas never forget those unfortunate yet highly respected lives.  Because these disabled veterans sacrificed part of their body to defend the freedom and democracy for the Republic of South Vietnam.  Therefore, once again, the Vietnamese American Community of Massachusetts organized a fund raising committee with a theme called "A Tiny Gift for You" as a small token of appreciation and this fund will be sent directly to Dòng Chúa Cứu Thế Church in Saigon, Vietnam.  This  church has been giving cares to these disabled vets such as taking them for overall health examination, providing wheel chairs, organizing gathering for reunification and appreciation for their sacrifices and services.  They also help the disabled vets with bus fares since many of them comes from different areas that takes a long ride to get there. 

We hope you will open your heart to support to brighten the heart of our beloved disabled veterans knowing they are not forgotten.  Thank you very much for your support and donation!
+ Read More

$6,455 of $30,000 goal

Raised by 28 people in 4 months
Created July 9, 2018
Fundraising Team
Funds raised will benefit:
Vietnamese American Thang Long Limited
  Certified Charity
+ Learn More
Boston, MA
EIN: 460667169
How it Works
  1. You make a donation using a PayPal account or a credit/debit card to PayPal Giving Fund (a 501(c)(3) charitable organization).
  2. After the deduction of payment processing fees, PayPal Giving Fund delivers the funds it receives to the chosen charity on a monthly basis.*
* If, after reasonable efforts, PayPal Giving Fund cannot deliver donations to this charity, the funds may be donated to another charity per PayPal Giving Fund’s policies.
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
MB
$50
Myhanh Barrette
1 month ago
ML
$180
Michelle Le
2 months ago
GN
$100
Gam Nguyen
2 months ago
MT
$100
Mary Truong
2 months ago
NL
$75
Nhat Le
2 months ago
NP
$100
Nam Pham
2 months ago
$100
Bao Chau Kelley
2 months ago
ĐM
$300
Đấu Thành Lê, MD
2 months ago
TT
$100
Trung Truong,MD
2 months ago
ĐM
$200
Đức Nguyễn, MD
2 months ago
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a $5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.