14
14
12

Opvanghuis Nieuwe Stijl

€7,167 of €500,000 goal

Raised by 33 people in 8 months

ONS KantelHuis - The House of Shift
Ik droom van een plek, mensen en mogelijkheden om  een dynamische community voor sociaal kwetsbare mensen te realiseren. Een time out plek met een deel vaste bewoners 'the keepers van het huis' en een deel tijdelijke bewoners. Dat deel is voor sociaal kwetsbare mensen.  Daar doe ik het voor. 

Elke euro is welkom en als je het minimale bedrag van 5 euro je nu 'teveel' is of je hebt geen creditcard,  je kan ook rechtstreeks naar Stichting Herkansing je bijdrage overmaken. NL 93 INGB 0000 7737 64 o.v.v. ONS KantelHuis.

Berichten van mij over ONS KantelHuis delen met jouw contacten is ook fijn.  Zo help je mee aan het verspreiden van deze Droom.

Ons KantelHuis, een plek waar mensen even een time-out kunnen nemen. Waar ze meedoen aan het huis realiseren en in stand houden. En waar ze met een programma voor persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsvergroting, daarna met een andere blik hun leven weer kunnen oppakken. Ik zie een centraal gebouw voor me met daaromheen tiny houses of ander manieren van 'wonen' en zoveel mogelijk 'of the grid' gebouwd. Met een eigen voedselvoorziening en bijvoorbeeld een zwemvijver en nog meer... Voor iedereen die daar woont is er sowieso een programma (gebaseerd op de Past Reality Integration theorie) het eerste wat je kunt leren eigen te maken. Een programma wat helpt om bewuster te kijken naar 'wat er gebeurd in de interactie met anderen en jezelf' en vooral hoe dat 'reageren' anders kan worden als je 'eigen reageren'  belemmerend is voor jezelf en voor het open samenleven binnen ONS KantelHuis. Deze kennis neem je mee wanneer je weer je eigen leven oppakt. 

Dit programma is er om een menswaardige (emotionele) basis te hebben voor een gezonde manier van zelfreflectie waarop een 'open hart samenleving' kan worden gebouwd en iedereen een bedding in kan vinden om een herstart te kunnen maken. Ik heb een plan voor wie dit wil lezen met nog veel meer ideeën dan hier beschreven staat. Hierin staan ook ideeen om  zo goed als 100% zelfstandig te kunnen worden en op den duur zo 'of the grid' als mogelijk te zijn.

Waarom in Nederland? En niet in Frankrijk, of Portugal of zo, waar  vergelijkbare communities zijn en ontstaan?

1. Omdat we hier vele armen en uitgeslotenen hebben die door ons systeem vaak nog verder 'gekwetst' worden  waar ik graag iets 'ondersteunend' voor wil realiseren en
2. Omdat ook die communities die nu aan het ontstaan zijn vaak alleen toegangelijk zijn voor mensen die enige vorm van kracht en financieen hebben om zichzelf 'in te werken/kopen'. 

Waarom een duurzaam, of the grid community voor sociaal kwetsbaren?  Omdat er van alles te 'koop' is voor persoonlijke ontwikkeling, maar slechts betaalbaar voor mensen met voldoende inkomen. Terwijl ik denk dat juist deze groep hier zo ontzettend veel aan kan hebben.  En juist deze instrumenten wil ik beschikbaar stellen via een 'ander uitwisselingssysteem'. En omdat de meeste communities die in Nederland aan het ontstaan zijn, net zoals die in het buitenland voor en door mensen zijn die het zich kunnen veroorloven, waardoor de 'nieuwe samenlevingsvorm' helaas de sociaal kwetsbaren (weer) uitsluit. Dat moet toch anders kunnen? 

Dat wil ik anders. Ik wil een beweging starten van dit 'opvanghuis' nieuwe stijl. Een beetje in de lijn van 'De Nieuwe GGZ ' waar de mens weer centraal staat. De vragen die in ONS KantelHuis gesteld zodat iemand aan de slag wilt gaan zijn vergelijkbaar, Vertel 's, hoe heeft u uw leven tot nu toe geleefd, wat heeft u allemaal al gedaan, waar zit u het meest mee, hoe wilt u dat het wordt en hoe kan ONS KantelHuis u daarbij helpen? 

ONS KantelHuis zal via Stichting Herkansing gerealiseerd worden. Mensen die meedoen (werken, leven, wonen, vast of tijdelijk) blijven autonoom.

De € 500.000 zijn om een basisplek te kunnen 'aanschaffen' en een start te kunnen maken met het uitbouwen van de community, het andere opvanghuis. Dat kan een bestaand gebouw zijn, een voormalige campingplek, een boerderij waar de bestemming van gewijzigd kan worden, of een stuk land waar dit op kan ontstaan.  Het hoeft niet meteen af te zijn, juist niet. Want dit huis gaat samen met de bewoners ontstaan. Zo zie ik het voor me. 

Jouw steun hoort hierbij en is precies wat er nodig is om vanuit de mensen zelf dit idee te laten ontstaan.

Het is te gek dat we dit samen gaan realiseren en ik zie er naar uit om jullie, als donateurs, in ONS KantelHuis te verwelkomen voor een 'eigen' time out moment. Een time out moment welke dan als 'gift' voor jullie terug komt. Deze eigen time out is in overleg te plannen, zodra ONS KantelHuis er is en er voldoende 'plek' is voor 'bezoekers'. Wil je op nog meer manieren meewerken, neem dan contact met me op door dit bij je donatie aan te geven met de wijze waarop ik je kan bereiken erbij. 

 We doen het gewoon zelf en jouw bedrage hoort hier absoluut bij. Het kan wel!

 

Quinta

ONS KantelHuis website

+ Read More
Inmiddels ben ik niet meer alleen. Dat was ik sowieso niet en nu ook niet bij het realiseren van ONS KantelHuis.
Welkom @SandradeLeeuw.. die prachtige blogs schrijft en de website naar een vollediger niveau heeft getild en mijn regelmatig inspireert om vooral door te gaan. Welkom @SophieStok met je verhaal en je gift om een deel van de opbrengst van jouw prachtige kaarten met ONS KantelHuis te delen.
We realiseren ons steeds meer dat als je verandering wilt de weg is om zelf de verandering te zijn die je wilt zien in deze wereld. Ik voel me gesterkt met deze 2 powervrouwen erbij.
Wil jij ook deel uitmaken van ONS KantelHuis?
Kijk hier wat we zoeken.
http://onskantelhuis.nl/vrijwilligers-vacatures/
Het delen met jouw netwerk helpt ook (smile)
+ Read More
Ik moet het even kwijt.
Vandaag ben ik op bezoek geweest bij een man die van een stukje bosgrond een plek probeert te maken waar hij 'gratis' kennis wil delen over van alles wat te maken heeft met duurzaam leven. Zoals o.a over permacultuur voedselvoorziening en yurts bouwen. En ja.. dat blijkt dan echt heel lastig te zijn. Want wat hij ziet en hoe hij naar de wereld kijkt is niet zoals ambtenaren dat zien. Hij ziet materialen die herbruikbaar zijn en die hij kan inzetten bij het maken van bijvoorbeeld de yurts, het vormgeven van het moerassig stuk bos en compostverwerking, voor het ondersteunen van fruitbomen en ga zo door. De ambtenaren van zijn gemeente zien rotsooi. Terwijl hij juist heel zorgvuldig zorgt dat de bodem niet vervuilt kan raken, want he.. hij wil zijn eigen voedselvoorziening en watervoorziening niet vervuilen. Wat hij - volgens mij - nodig heeft is niet tegenwerking, maar juist ondersteuning zodat zijn visie het beste tot zijn recht kan komen. Structuur, hulp en meedenken...
Daarom wil ik ONS Kantelhuis in eigendom van Stichting Herkansing realiseren. Met zo min mogelijk regels en bemoeienis. En ik gun het deze man dat hij iemand gaat vinden die hem gaat ondersteunen. Dat is mijn wens voor hem en voor velen. Dat is ook waarom ik ONS Kantelhuis wil.
+ Read More
2018. Het jaar waarop ONS Kantelhuis het licht zag. Na een langzame start viel dit initiatief ineens op en begonnen de donaties en andere 'waarden' binnen te stromen. Diverse organisaties wilden graag onderdeel zijn van dit 'andere opvanghuis' en boden 'om niet' hun kennis, tijd en (bouw)spullen aan. De behoefte om onderdeel te zijn van een droom waar het om de 'eigen' mensen gaat groeide........ En de initiatiefneemster voelde zich gesteund en zag met trots haar droom gerealiseerd worden. Niet alleen, maar samen.......
+ Read More
Het is bijna Kerst. Mijn thesis voor de Master Social Work nadert de afronding. Ik kan niet wachten tot dat ik meer tijd heb om ONS KantelHuis nog beter en sterker te promoten. Want dat ze er komt, dat staat voor mij als een KantelHuis vast.
Langzaam en gestaag komen de donaties binnen.
Zo dankbaar voor alle steun.
+ Read More
Read a Previous Update

€7,167 of €500,000 goal

Raised by 33 people in 8 months
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
JO
€50
Jacoba van Os
2 months ago
€300
Anonymous
3 months ago (Offline Donation)
ML
€100
Miran Lisa
3 months ago (Offline Donation)
MW
€50
Max Willemsma
3 months ago (Offline Donation)
FH
€50
Faryda Hussein
4 months ago (Offline Donation)
€100
Anonymous
5 months ago (Offline Donation)
SL
€25
Sonja Leemkuil
5 months ago (Offline Donation)
MH
€100
Marjan van den Heuvel
5 months ago (Offline Donation)
AW
€10
Anneke van der Werff
5 months ago
MR
€22
Mila Romijn
6 months ago (Offline Donation)
or
Or, use your email…
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a €5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.