Pomoc za Nedima Delica

$2,345 of $3,500 goal

Raised by 31 people in 24 months
Nedimu Deliću iz Goražda hitno su potrebne četiri doze lijeka Doxorubicin 40mg koji se može nabaviti u Sloveniji po cijeni od 3.500 dolara. Prije dva mjeseca Nedimu je dijagnosticiran karcinom vezivnog tkiva i nalazi se na liječenju na odjelu infektologije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

"Nedim je već dva mjeseca na liječenju. Za ta dva mjeseca je imao temperaturu koju ni ljekari nisu uspijevali svaki put skinuti. Kada mu je dijagnosticiran karcinom vezivnog tkiva, propisana je terapija koju smo za prvi ciklus uspjeli finansirati. Međutim, potrebne su još četiri doze lijeka Doxorubicin 40 mg koji bi trebao stići iz Slovenije. S obzirom na to da smo za dva mjeseca kupili mnogo lijekova, nismo u situaciji da osiguramo ovaj lijek", ispričala je za Klix.ba Nedimova sestra Medina Delić.

Mogućnost izlječenja je velika jer će lijek, ukoliko ga porodica nabavi, spriječiti širenje karcinoma. Porodica koja je u šoku od trenutka kada je Nedimu dijagnosticiran karcinom, uzda se u podršku sugrađana.

"U našoj porodici samo otac radi. Dali smo sve od sebe i sada se još jedino uzdamo u naše sugrađane i dragog Boga. Do sada Nedim nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Ako uspijemo nabaviti ovaj lijek, ljekari kažu da neće biti više nikakvih problema, dakle, mogućnost izlječenja je velika", priča Medina.

Mladom studentu prava sada treba podrška da prebrodi najtežu životnu bitku.
+ Read More
Samo da (prije nego godina istekne) obavijestim sve koji su uzeli ucesca u akciji (bilo donacijom, bilo podjelom statusa, bilo lajkom), da je novac proslijedjen porodici Delic (Medina Delić) i da vam se jos jednom zahvalim u moje ime i u ime porodice Delic na podrsci. Hvala Nermana Bukovica Bašić za pomoc oko transakcije novca. Svima srecna nova godina. :)
+ Read More
Vise od pola ciljane sume za manje od dvadeset cetiri case. Bravo! Kontaktirao s Medinom. Donacije idu do 20 decembra, a onda cemo Delicima elektronskim putem prebaciti novac. Hvala svima koji su 'lajkovali', podijelili, ili donirali. V.
+ Read More
Read a Previous Update
Be the first to leave a comment on this campaign.

$2,345 of $3,500 goal

Raised by 31 people in 24 months
Created December 9, 2016
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
SK
$100
SEAD Kameric
24 months ago

Nedimu od srca zelim , sto brzi oporavak I povratak u svoje Gorazde!

SG
$100
Sabina Gazdic
24 months ago

Nadam se da ces lijek dobiti na vrijeme i da ce ti pomoci. Sretno!!!

$100
Emir Bukovica
24 months ago

Sretno!

Be the first to leave a comment on this campaign.
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a $5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.