4
4
7

Mixa och putsa MAKEMAKEs album

kr850 of kr13,000 goal

Raised by 4 people in 16 months
ÄVEN MONSTER FÖRTJÄNAR KONST

"Jag är inte här för att lära dig något. Jag är här för att dom som redan vet för mycket äntligen ska höra någon skrika. MAKEMAKE skapades för att det var tyst. Vi har ingen queer kultur. Det känns som att vi lever i ett post-feministiskt tillstånd där vi inte ska behöva några queera artister eftersom alla ändå är så moderna och tillåtande. Dom säger att ingen bryr sig och därför ska vi inte bry oss.
Men jag bryr mig. Jag tycker det är fattigt. Jag tycker det är långtråkigt. MAKEMAKE skapades för att också monster förtjänar konst. Mitt mission statement är det samma idag som när jag började: NÄR ROBOTARNA TAR ÖVER MÅSTE DET FINNAS BEVIS FÖR ATT VI FÖRSÖKTE LEVA!"
mvh MajaHjälp till att ge MAKEMAKEs andra album en professionell mixning och mastring.

Sedan jag började producera min egen musik 2001 har jag alltid gjort allting själv och alltid spridit den gratis. Under åren har jag blivit bättre på hantverket, men jag har aldrig tagit hjälp av proffs.

MAKEMAKEs debut, "Mammas Klackar Mixtape ", fick ganska bra spridning via soundcloud och lite uppmärksamhet i en handfull medier .

Det senaste året har jag jobbat på uppföljaren. En fullängdare med 12 låtar. Och den här gången vill jag se vad som kan hända med min musik om den får en mer professionell dräkt och inramning. Innehållet är fortfarande skevt, obehagligt och fullt av könsord. Men om förpackningen är dyr och blank, kanske kan konsten få nå fler människor, utanför den inre cirkeln?

Den kommande skivan är en skiva om sorg, minnen och överlevnad – bland annat. Där Mammas Klackar Mixtape handlade mest om ilska och rakt igenom rap, har jag nu vidgat ramarna och grävt i min historia av folk-pop och experiment. Texterna handlar om utsatthet på trottoaren och självmedicinering, men har också sin beskärda del av klassiskt skryt. Med en blandning av New Yorks queera hiphop-scen, blinkningar till västkusten, bekännelseblues och artsy new wave, är MAKEMAKEs nya skiva ett Frankensteins monster.
Kanye West möter Kate Bush.

Jag har skrapat ihop ungefär halva studiokostnaden själv. Och jag fortsätter skrapa efterhand. Skivan ska ut, oavsett vad som händer, även om det tarrestenav året att få ihop pengarna. Men nu provar jag också det här fundraising-fenomenet.

Pengarna ska täcka mixning och mastring, så att jag har en färdig professionell produkt att presentera för skivbolag.

+ Read More

kr850 of kr13,000 goal

Raised by 4 people in 16 months
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
LH
kr250
Leif Holmstrand
16 months ago
TE
kr400
Tomas Eklund
16 months ago
MW
kr100
Mimmi Widner
16 months ago
kr100
Viktor Sjöberg
16 months ago
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a kr5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.