Kunstproject

€5,000 goal

Campaign created 11 months ago
Ook dit jaar weer in het nieuws: steeds minder mensen hebben geld voor vakantie. Mijn laatste vakantie was van eind 2006, dus 11,5 jaar niet op vakantie geweest. Maar je krijgt toch vakantiegeld hoor ik u zeggen? Dat klopt, dit jaar was dat iets van €710,74 waarvan €409,40 belasting -terwijl ik laatste jaren nooit meer iets terug krijg van de belastingdienst- maar:

Van die €710,74 betaal je achterstallige kosten die je jaar ervoor niet kon betalen: aflossing schuld bijvoorbeeld, koop je wat kleding die je van maandelijkse inkomen niet kunt kopen en wat andere huishoudelijke uitgaven en het is op. Dit jaar fiets gekocht -vind ik belangrijk want doe alles op de fiets en heb dus ook geen tot weinig OV kosten-, verder aantal spullen voor in huis, kleding in de uitverkoop gekocht en een kleine buffer overgehouden voor de rest van jaar.

Ik geloof eigenlijk niet in Crowdfunding, daarom nooit gedaan, maar kijken of het wel werkt. Crowdfunding niet alleen voor een vakantie maar ook voor een dagbesteding om kunst te gaan maken. Om kunst te maken heb je toch niet veel geld nodig hoor ik u zeggen. Kosten zullen meevallen maar je hebt vooral gewoon extra buffer nodig, om kunst te maken moet je vrij zijn. Dit zal wel voor een gemiddeld werkend persoon niet aanlokkelijk klinken maar ik richt me juist ook meer tot de mensen die wel het geld kunnen missen. Het gaat toch zo goed met de economie? Waarom merk ik daar dan al minimaal tien jaar niks van? Of gaat het juist zo goed met een klein aantal mensen omdat het met de rest veel slechter gaat?

En zeg het eerlijk: ik word depressief van mijn financiële situatie -niet getreurd want zou nooit zelfmoord plegen. Maar als je niks kunt uitgeven, nergens geld voor hebt, niet op vakantie kunt, nergens dus van kunt genieten. Hoe deprimerend is dat? Dat is toch in een zogenaamd rijk land de slechts mogelijke situatie? Een paar honderd euro per maand maakt het verschil tussen een depressie of niet, zelf ondervonden, onomstotelijk vastgesteld. Maar de oplossing in dit land is dat je alleen medicijnen kunt krijgen t.w.v. van paar honderd euro per maand -om de farmacie industrie te spekken- terwijl die paar honderd euro genoeg is om van de depressie af te zijn. Nederland anno 2018 in een notendop.

Dus zou het werken? Zijn wij echt een rijk land of juist alleen rijk omdat een zeer klein percentage mensen al het geld bezit en juist niets meer teruggeeft aan de mensen zelf?

Kun jij een klein bedragje missen? Stort dan hier. Alvast bedankt!
+ Read More

€5,000 goal

Campaign created 11 months ago
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
No donations yet. Help launch this campaign and become the first donor.
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a €5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.