Folk voor 555

€1,739 of €5,000 goal

Raised by 53 people in 3 months
Created October 10, 2018
Folk voor 555 is 24 uur non-stop folkmuziek, om geld in te zamelen voor Giro 555 en  zo de slachtoffers van de tsunami in Sulawesi te helpen. Het evenement wordt gehouden op vrijdag 28 en zaterdag 29 december in het St. Aloysius College in Hilversum. Met een 24 uur durende sessiemarathon, een klein en een groot podium en een danszaal is Folk voor 555 een klein indoor festival, waarvan de gehele winst wordt gedoneerd aan Giro 555.

========== Waarom ==========

Waarom speel je als muzikant eigenlijk muziek? Vraag dat aan tien muzikanten en je krijgt tien verschillende antwoorden, maar vrijwel altijd met dezelfde strekking: om mensen gelukkig te maken. Niet alleen jezelf, gewoon met het plezier van het spelen, maar ook je publiek, met het plezier van luisteren, zingen en dansen.

Hier in Nederland is dat eenvoudig. Elders in de wereld zijn er mensen die niet in de gelegenheid zijn te genieten van muziek, omdat ze getroffen zijn door onvoorzien en onafwendbaar ongeluk. Door Giro 555 te steunen met donaties proberen we ons als folkmuzikanten voor deze mensen in te zetten, zodat zij uiteindelijk ook weer de muziek kunnen terugvinden.

========== Waarvoor ==========

Giro 555 is een samenwerkingsverband van 11 verschillende hulporganisaties, die in actie komen bij uitzonderlijke humanitaire rampen. Momenteel zamelt Giro 555 geld in om hulp te bieden aan de slachtoffers van de tsunami in Sulawesi.

Kijk voor meer informatie op www.giro555.nl.

========== Sessie ==========

De sessie is het kloppend hart van de folkmuziek. Akoestisch, ontspannen en intiem, ’s avonds laat in een pub of in iemands keuken, met iedereen die een paar deuntjes kan spelen op zijn instrument of een lied kan zingen. Muzikanten die in de zomer op de grootste festivals optreden, muzikanten die nog nooit buiten hun eigen deur gespeeld hebben, jong en oud, groot en klein: bij een sessie staat de muziek centraal en zijn zulke verschillen volkomen onbelangrijk.

Op vrijdag 28 december om 6 uur 's middags begint Folk voor 555 met de aftrap van de sessie, die de hele nacht en de volgende dag doorgaat, totaan de finish  om 6 uur 's middags de volgende dag. Folkmuzikanten uit het hele land laten zich sponsoren om zo lang mogelijk mee te spelen, en zo zelf hun steentje bij te dragen.

========== Luisterzaal ==========

Het format van een huiskamerconcert leent zich bijzonder goed voor de doorgaans akoestische muziek uit de folktraditie. Niet gehinderd door onhandige microfoons en de fysieke en psychologische barrière van een verhoogd podium, kunnen artiest en publiek tot een diepere interactie komen en samen de muziek veel intenser beleven. Verschillende muzikanten zullen tijdens Folk voor 555 af en toe de sessie verlaten om een akoestisch huiskamerconcert te geven. Volg het evenement op Facebook om te ontdekken welke artiesten dit worden!

========== Podium ==========

Voor de bands wiens muziek eerder uitnodigt tot dansen dan tot aandachtig luisteren is er uiteraard een echt podium. Verschillende bekende en minder bekende Nederlandse folkbands zullen hier hun muziek laten horen. Volg het evenement op Facebook om te ontdekken welke artiesten dit worden!

========== Dans ==========

Folkmuziek is onlosmakelijk verbonden met dans, en dus kan bij een Folkmuziekmarathon een danszaal natuurlijk niet ontbreken. Op Folk voor 555 zullen workshops in zowel ceilidh (Schotse dans) als balfolk worden aangeboden.
+ Read More

€1,739 of €5,000 goal

Raised by 53 people in 3 months
Created October 10, 2018
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
LI
€12
Laura Iwema
6 days ago
GN
€39
Gerrie Nagtzaam-Guns
10 days ago
JK
€30
jan kromhout
12 days ago
MP
€13
M.J. Pflug
12 days ago
JP
€12
Jelte Posthumus
12 days ago
BW
€20
Bob Witjes
13 days ago
RB
€20
Richard Bos
13 days ago
€33
Anonymous
13 days ago
EP
€30
Eline Penders
13 days ago
CK
€5
C.J. van der Krogt
15 days ago
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a €5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.